Γράφει η Κατερίνα Γεωργίου

Εν καιρώ δύσκολων καταστάσεων για τη χώρα μας, αφήσαμε για λίγο πίσω τους προβληματισμούς για δημοψηφίσματα, μνημόνια, νομίσματα και λοιπά βαρετά που χάρισαν διψήφιους αριθμούς θεαματικότητας στο κανάλι της Βουλής (!) και κατεβήκαμε παραλία μεριά… Το μέρος; Κλειστό γήπεδο Φαλήρου Tae Kwon Do. Ο λόγος; Ejekt Festival 2015!!! Η αλήθεια είναι πως η αλλαγή στην τοποθεσία δεν άρεσε στους περισσότερους μας αφού είχαμε φανταστεί να ακούμε Parov Stelar και να χαζεύουμε τη θάλασσα στην Πλατεία Νερού και τελικά καταλήξαμε στο κλειστό γήπεδο το οποίο, κατά γενική ομολογία, μας απογοήτευσε και ως προς την ποιότητα του ήχου.

eject_2015_07_028

Τα προσπεράσαμε όλα αυτά, ωστόσο, μιας και σκοπός ήταν να δώσουμε αξία στα 35 ευρώ που αφήσαμε στο ταμείο, περνώντας όσο καλύτερα γίνεται στο πολυαναμενόμενο φεστιβάλ. Νωρίς το απόγευμα το πρόγραμμα ξεκίνησε υπό τους ήχους των Night Knight, την πολλά υποσχόμενη Αθηναϊκή ροκ μπάντα του ντράμερ των Planet of Zeus Σεραφείμ Γιαννακόπουλου που μας παρουσίασε κομμάτια από την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο “God is a MotherF*cker”. Η συνέχεια είχε ψυχεδελικούς – ροκ ήχους από το δυναμικό δίδυμο Moon Duo και μια γεύση από το νέο τους δίσκο “Shadow of the Sun” και κατόπιν τους Glasvegas. Οι τελευταίοι, για όσους δε γνωρίζουν, είναι συγκρότημα εκ Σκωτίας ορμώμενο, που ήρθε για να μας ξεσηκώσει με μουσικές και από τα τρία άλμπουμ που έχει μέχρι σήμερα κυκλοφορήσει. Κάτι μάς λέει ότι θα μας απασχολήσουν για αρκετά χρόνια ακόμη… ίδωμεν!


Θα ήταν περίπου 20.30 όταν ανέβηκαν στη σκηνή οι Kadebostany και η αρένα άρχισε να γεμίζει ασφυκτικά. Ήχος δυνατός και επιβλητικός, που έχει κερδίσει ξανά στο παρελθόν το ελληνικό κοινό. Όπως ήταν αναμενόμενο το πλήθος έδωσε το παρόν στο άκουσμα των πιο γνωστών κομματιών της μπάντας. Δεν ήταν άλλα από το “Walking with a ghost”, κομμάτι με το οποίο έγιναν γνωστοί στο ευρύ κοινό, το σχετικά πιο πρόσφατο “Castle in the Snow” και το “Crazy in Love” ως διασκευή του αυθεντικού της Beyonce, που ακούστηκε και στη γνωστή ταινία “50 αποχρώσεις του γκρι”.

Αρκετά ενδιαφέρον το line up μέχρι εδώ αλλά όλοι περιμέναμε την ώρα που θα ακουγόταν ο πρώτος electro-swing ήχος που θα σήμαινε την άνοδο του Parov Stelar στο stage. Ακούσαμε κομμάτια γνωστά και αγαπημένα αλλά και “συστηθήκαμε” με το ολοκαίνουριο άλμπουμ “The Demon Diaries”. “Booty Swing”, “The Mojo Radio Gang ” και “All night” ήταν λίγα από τα κομμάτια που στο άκουσμά τους χόρευε όλη η αρένα, ωστόσο ούτε φέτος μας έκανε τη χάρη να ακούσουμε το αγαπημένο “The Princess”… Δυστυχώς, σύντομα ήρθε η ώρα που αποχώρησε από τη σκηνή, μόλις κάτι παραπάνω από μία ώρα από τη στιγμή που πήρε τη σκυτάλη από τους “Kadebostany”, γεγονός που απογοήτευσε τους περισσότερους παρευρισκομένους που αξίωναν κάτι παραπάνω μετά από τόσες ώρες αναμονής… Μετράω και τον εαυτό μου μέσα σε αυτούς.


Ύστερα από ένα κενό περίπου μισής ώρας στο πρόγραμμα, σειρά είχαν οι Ace2Ace”, το δίδυμο των Ελλήνων dj Johnny Gerontakis και MC Steve που μας μετέφεραν για λίγο στο σκηνικό των Show me Love parties για τα οποία είναι γνωστοί στη νυχτερινή Αθήνα. Και για το τέλος Steve Aoki”! Όνομα συνιφασμένο με ξεφάντωμα, πάρτυ, χορό και ένταση. Παρουσία τελευταία στο φεστιβάλ, ωστόσο τόσο «ηχηρή» που κάλυψε τυχόν κακές εντυπώσεις. Μόνο αρνητικό η ώρα που εμφανίστηκε μιας και πολύς κόσμος είχε ήδη αποχωρήσει από το στάδιο είτε για να προλάβει ανοιχτά τα ΜΜΜ είτε εξαιτίας του ότι το φεστιβάλ διοργανώθηκε σε εργάσιμη μέρα.


Όπως και να έχει, ο απολογισμός στο τέλος της βραδιάς ήταν ότι παρά τα κάποια προβληματάκια στον ήχο και παρ’ όλο που θα θέλαμε τον Parov να μείνει περισσότερο στη σκηνή, περάσαμε αρκετά καλά και «φουλάραμε» θετική ενέργεια (διπλό ημίχρονο) για να επιστρέψουμε στην καθημερινότητά μας (άσσος τελικό!)… Α, και μας έμειναν και λίγα …προφυλακτικά από τους χορηγούς μήπως και η συνέχεια της βραδιάς είχε περισσότερο ενδιαφέρον!!!

eject_2015_07_057

Parov …εις το επανιδείν!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από το live

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here