Μάιος 2011
www.musiccorner.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δισκογραφική Εταιρεία : Lyra

«Τι γυρεύει ένα ταψάκι πάνω σε μια ροκ σκηνή;»

Το πρώτο άλμπουμ των Θεσσαλονικιών ΕΚΜΕΚ, απαντά σε αυτό και άλλα γλυκά ερωτήματα με ένα προσωπικό και ιδιαίτερο ύφος γραφής. Με τον γενικό τίτλο «Γλυκαίνει και δεν παχαίνει» οι ΕΚΜΕΚ προσφέρουν δεκατρία original τραγούδια με έθνικ προσανατολισμό και ροκ ειλικρίνεια.

Δεκατρείς ιστορίες ειπωμένες με φρεσκάδα, κέφι, και πρωτοτυπία από ένα άρτιο συγκρότημα που εισέρχεται στην δισκογραφία με την φιλοδοξία να προσθέσει σε αυτήν λίγο σιρόπι!

ΕΚΜΕΚ – μικρό βιογραφικό

Μέσα σε ενάμιση χρόνο, από τον Σεπτέμβρη του 2009, η παρέα από τη Θεσσαλονίκη κατάφερε πατώντας στην ευφάνταστη διασκευή γνωστών τραγουδιών να καθιερωθεί ως μια από τις πιο δυναμικές και εξωστρεφείς προτάσεις στο live στερέωμα αλλά και να κοιτάξει με σοβαρότητα και ειλικρίνεια εντός, για να βρει το πρωτότυπο υλικό που κυκλοφορεί στο πρώτο του άλμπουμ με τίτλο «Γλυκαίνει και δεν παχαίνει» (Lyra).

Οι ΕΚΜΕΚ συνδύασαν στη μουσική τους τις έθνικ τάσεις με τις καλύτερες πλευρές της ελληνικής τραγουδοποιίας, το φρέσκο κλίμα της νέας γενιάς μουσικών με την κριτική ματιά και το σχόλιο, την ενέργεια και το ρυθμό με τις πνευματώδεις μπαλάντες, τις παιχνιδιάρικες μελωδίες με το βάθος και την οξυδέρκεια του στίχου.

Οι: Αλέκος Σπανίδης (τύμπανα), Σάκης Ραπτόπουλος (ακορντεόν), Στέργιος Γιάννος (κοντραμπάσο), Γιώργος Αβραμίδης (τρομπέτα), Αργύρης Κρομμύδας (ηλ. κιθάρα, φυσαρμόνικα), Άλκης Κανίδης (φωνή, κλ. κιθάρα) είναι οι ΕΚΜΕΚ και πιθανότατα θα τους πετύχετε κάπου στην πόλη σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here