Δυνατό χαρακτηριστικό του καφέ είναι να μην χάνει το άρωμά του. Στον “καφέ” αυτό  η ανταπόκριση του κοινού κάνει το άρωμά του να διαρκεί. Έτσι η Ομάδα 92 παρουσιάζει για άλλη μια χρονιά την παράσταση «Ελάτε  σ΄ εμάς για έναν καφέ»,που ανεβαίνει και πάλι   στο θέατρο «Φούρνος»  για 12  μόνο παραστάσεις  από τις 28 Νοεμβρίου 2016.

Πρόκειται για ελεύθερη διασκευή της νουβέλας του Πιέρο Κιάρα «La spartizione», απ’ όπου και η ομώνυμη ταινία του Αλμπέρτο Λατουάντα.

Το έργο  περιγράφει την σχέση ενός δημοσίου υπαλλήλου με τρεις ανύπαντρες αδελφές, στην εποχή του Μεσοπολέμου, στη φασιστική Ιταλία του Μουσολίνι.

Η πρόσκληση για έναν καφέ που γίνεται αφορμή για ανατρεπτικές εξελίξεις, οδηγεί τους ήρωες σε οριακές καταστάσεις αλλά και ένα απρόσμενο τέλος. Με μεγάλες δόσεις χιούμορ, αρκετές φορές μαύρου, και σπαρταριστές σκαμπρόζικες καταστάσεις, το έργο- επίκαιρο όσο ποτέ- δεν είναι τίποτα άλλο, παρά ένα σχόλιο πάνω στη γέννηση του φασισμού.

Σημείωμα του σκηνοθέτη Βασίλη Νικολαΐδη
Μελετώντας το έργο, προσαρμόζοντάς το και διασκευάζοντάς από νουβέλα σε θεατρικό, ανακαλύψαμε πως μας οδηγεί σε μια περιπέτεια, αφού οδηγηθήκαμε στην ψηλάφηση ενός φαινομένου που μοιάζει να επανέρχεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στην ανθρώπινη κοινωνία. Με χρονικό σημείο αναφοράς τη φασιστική Ιταλία του Μουσολίνι, το έργο αποτελεί ένα χιουμοριστικό και καυστικό σχόλιο πάνω στην ανθρώπινη φύση, τις κοινωνικές συμβάσεις και το ανεκπλήρωτο που μας οδηγεί ενίοτε σε καταστροφικές επιλογές τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Ουσιαστικά ψηλαφίσαμε τους λόγους της γέννησης του φασισμού.

Η “Ομάδα 92”
Η γνωριμία των μελών της ομάδας ξεκίνησε από τα χρόνια της συνάντησης και σπουδής τους στη δραματική σχολή «Θεμέλιο». Το 2012, και αφού είχαν περάσει σχεδόν είκοσι χρόνια, αποφάσισαν να δημιουργήσουν τη θεατρική ομάδα που πάντα ονειρεύονταν και σχεδίαζαν. Μια απόφαση που εμπεριείχε την ανάγκη να αποτίσουν φόρο τιμής, στους δασκάλους τους, Νίκο Βασταρδή και Ζωζώ Ζάρπα. Πολύτιμος αρωγός σε αυτή την προσπάθειά τους στάθηκε ο σκηνοθέτης Βασίλης Νικολαΐδης.

elate_gia_kafe_2014_10

Σκηνοθεσία: Βασίλης Νικολαΐδης
Σκηνικός χώρος- Κοστούμια: Γιάννης  Μετζικώφ
Επιμέλεια κίνησης : Κική Σελιώνη
Φωτισμοί: Αποστόλης Τσατσάκος
Φωτογραφίες: Γεωργία Σιέττου Στέλιος Δανιήλ
Μακέτες: Βασίλης Παπαδάτος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ηλέκτρα Καρτάνου
Video – trailer : Ελεάννα Σαντοριναίου

Παίζουν: Θανάσης Κουρλαμπάς, Μαρία Καρακίτσου, Ευγενία Μαραγκού, Θεοδώρα Σιάρκου, Γιώργος Σκυριανός,  Στέλλα Χατζημιχελάκη

Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων 28/11/16-4/01/17
Κάθε Δευτέρα & Τρίτη
Ώρα έναρξης: 9.15 μμ
Διάρκεια : 85΄
Εισιτήριο: 12 €
Φοιτητικό – Ανέργων: 5 €
Ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις
*Λόγω περιορισμένων θέσεων, απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση
Τηλέφωνο κρατήσεων:  210 6460748
Θέατρο Φούρνος
Μαυρομιχάλη 168
Πληροφορίες: www.fournos-culture.gr
www.facebook.com/omada92theatre/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here