Πάντα μου έκαναν εντύπωση τα περίτεχνα τραγούδια του. Μπορούσα να τον ξεχωρίζω! Αλλά μέσα στα τόσα χρόνια που ασχολούμαι με τη μουσική νιώθω ότι με μαγνητίζει, με υπνωτίζει ο τρόπος του. Τα μεγάλα υπέροχα ρεφρέν, ο τρόπος που σμίγει τους μουσικούς δρόμους, η ευαισθησία στο στίχο. Και όταν γράφει ο ίδιος αλλά και όταν διαλέγει.

Το πιο σημαντικό είναι ότι εξέλιξε τον τρόπο του με βαθιά έντεχνη γραφή και με απόλυτη λαϊκότητα. Αυτό τον κάνει μοναδικό! Και όχι μόνο για μένα.

Το ευχαριστήθηκα με την καρδιά μου γιατί διάλεξα αυτούς που ήθελα για να ψάξουμε, να θυμηθούμε να πειράξουμε τα τραγούδια του. Και πάντα μια γλυκιά ενοχή. Τα πιο πολλά τραγούδια του πάλι είναι απ’ έξω!

Ο Μανώλης, ο Φώτης, ο Σπύρος, ο Άγης γύρω απ’ το τραπέζι, δίπλα στο τζάκι με καλό κρασί και ωραίες ιδέες. Μετά κάτω στο στούντιο να μας ηχογραφεί ο Γιώργος αλλιώς. Χωρίς μετρονόμο. Όλοι μαζί! Υπέροχα! Το αποτέλεσμα έχει ψυχή!

Πολλοί είναι οι φίλοι που αγαπούν τον Απόστολο Καλδάρα. Ανάμεσα σ αυτούς και ο Νίκος Πορτοκάλογλου που ήρθε με μεγάλη χαρά να τραγουδήσουμε “αργά είναι πια αργά”. Ο Γιώργος Ανδρέου που διάλεξε να πειράξει το υπέροχο “Αν είναι η αγάπη έγκλημα”.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Απόστολο Τσαρδάκα που μου χάρισε με έναν άλλο ήχο δυο σημαντικά τραγούδια από τη “Μικρά Ασία”.

Υ.Γ.
H κυρία Λούλα, ο Κώστας, η Μαιρούλα.
“Μέσα από σας τον αγάπησα πολύ”
Σας ευχαριστώ!
Ελένη Τσαλιγοπούλου

Αυτός ο δίσκος – “Ο δικός μου Απόστολος Καλδάρας” – είναι ένα απωθημένο, είναι μια βαθιά επιθυμία της Ελένης Τσαλιγοπούλου εδώ και πάρα πολλά χρόνια που επιτέλους πραγματοποιείται. Ένας δίσκος αφιερωμένος στον δικό της Απόστολο Καλδάρα. Ένα χειροποίητος, σπιτικός δίσκος από αυτούς που φτιάχνει η ψυχή και η παρέα.

Η Ελένη έρχεται αντιμέτωπη με το τεράστιο (τόσο σε όγκο όσο και αξία) ρεπερτόριο του Απόστολου Καλδάρα. Επιλέγει τα τραγούδια που μιλάνε περισσότερο μέσα της και παίρνει την αρχική σπιτική ιδέα και αρχίζει να δουλεύει έναν σπιτικό, ανθρώπινο και βαθιά λαϊκό στην ουσία του δίσκο.

Και όπως πολύ καλά ξέρουν όσοι έχουν γνωρίσει έστω και λίγο την Ελένη, αν δεν βρει τον τρόπο να «ακούσει» πρώτα μέσα της ένα τραγούδι με τον τρόπο της, δεν το τραγουδάει. Και τον βρήκε μέσα από τις ιδέες της παρέας των εξαιρετικών μουσικών που συμμετέχουν σε αυτές τις ηχογραφήσεις. Ο Μανώλης Πάππος, ο Φώτης Σιώτας, ο Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου, ο Άγης Παπαπαναγιώτου, και ο Γιώργος Ανδρέου στην ηχογράφηση, συνδημιουργούν τον λαϊκό ήχο που σαν από πάντα έπαιζε μέσα στο μυαλό και την μουσική ψυχή της Ελένης.

Το album περιέχει τα εξής τραγούδια:

1. Νύχτωσε Χωρίς Φεγγάρι – Ελένη Τσαλιγοπούλου
2. Γιατί Γλυκειά Μου Κλαις – Ελένη Τσαλιγοπούλου
3. Αργά Είναι Πια Αργά – Ελένη Τσαλιγοπούλου – Νίκος Πορτοκάλογλου
4. Ρίχτε Στο Γυαλί Φαρμάκι – Ελένη Τσαλιγοπούλου
5. Η Φαντασία – Ελένη Τσαλιγοπούλου
6. Ας Παν’ Στην Ευχή Τα Παλιά – Ελένη Τσαλιγοπούλου
7. Ένα Αστέρι Πέφτει Πέφτει – Ελένη Τσαλιγοπούλου
8. Εγώ Ποτέ Δεν Αγαπώ – Ελένη Τσαλιγοπούλου
9. Απ’ Τα Ψηλά Στα Χαμηλά – Ελένη Τσαλιγοπούλου
10. Πάλι Κι Απόψε Σκεφτικός (Άνθρωπε) – Ελένη Τσαλιγοπούλου
11. Αν Είναι Η Αγάπη Έγκλημα – Ελένη Τσαλιγοπούλου – Γιώργος Ανδρέου
12. Πήρε Φωτιά Το Κορδελιό – Ελένη Τσαλιγοπούλου
13. Η Σμύρνη Μάνα Καίγεται – Ελένη Τσαλιγοπούλου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here