Γράφει η Πόπη Βεζάζη
Ευχαριστούμε για το φωτογραφικό υλικό τον Χάρη Ακριβιάδη

Μία εξαιρετική καλοκαιρινή βραδιά μας χάρισαν στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ο Στάθης Δρογώσης και η Ανδράνα Μπάμπαλη, ερμηνεύοντας κομμάτια παλιά αλλά και πιο νέα σε ένα κλίμα παλιάς, vintage, ρομαντικής ατμόσφαιρας, που θύμισε παλιό ελληνικό σινεμά.


Ο κόσμος μαζεύτηκε από νωρίς στον κήπο του Μεγάρου και μπαίνοντας αντικρίσαμε ανθρώπους σε κάθε ηλικία, μαζεμένους στο γρασίδι, μπροστά από την σκηνή. Εικόνες άκρως καλοκαιρινές και ένα σκηνικό τοποθετημένο μέσα στο κέντρο της Αθήνας και ταυτόχρονα πολύ μακρυά από αυτό.


Το live ξεκίνησε ο Θοδωρής Μαυρογιώργης, ένας νέος καλλιτέχνης, ο οποίος έκανε μία δυναμική εισαγωγή, τραγουδώντας παλαιότερα τραγούδια με το δικό του τρόπο πηγαίνοντας μας πίσω σε μία παλιά εποχή του ‘60, ενώ παρουσίασε στον κόσμο και την νέα του επιτυχία, «Τη Μέρα που σε γνώρισα» σε στίχους Θέμη Καραμουρατίδη, με την οποία κάνει το  ντεμπούτο του ως solo καλλιτέχνης στη δισκογραφία.

Γύρω στις 21:00, ο Θοδωρής αποχώρησε από την σκηνή αφού καλοσώρισε τον Στάθη Δρογώση. Ο Στάθης Δρογώσης είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους, αντικομφορμιστές καλλιτέχνες, με δική του φωνή και όλα τα χρόνια της μουσικής του πορείας, απηχεί στο κοινό ιδέες, εκφραζόμενος μέσα από το έργο του και την κοινωνική του δράση. Μας τραγούδησε για τον «Σκύλο τον Κανέλλο», αφηγούμενος την ιστορία για εκείνο το βράδυ στα Εξάρχεια, συνέχισε με το «Θα περάσουν οι Μέρες», μας θύμισε εποχές με το συγκρότημα «Τα φώτα που σβήνουν» με το «Φεύγει η ζωή» και μας έκανε να νιώσουμε όλους και πάλι παιδιά.


Το τοπίο άλλαξε όταν κάλεσε στην σκηνή μαζί του την Ανδριάνα Μπάμπαλη και το καλλιτεχνικό δίδυμο ξεκίνησε την κοινή πορεία επί σκηνής με το κοινό να απολαμβάνει κάθε ερμηνεία τους. Δύο καλλιτέχνες με ποιότητα και ένα vibe νοσταλγίας, οι δυο τους τραγούδησαν μαζί παλιά και καινούργια κομμάτια. Η Ανδιάνα Μπάμπαλη γνωστή στο κοινό, με έξι προσωπικούς δίσκους στο ενεργητικό της και πολλές συνεργασίες με κορυφαία ονόματα του χώρου, μας χάρισε στιγμές με το «Μεσοπέλαγα», ένα γλυκό κομμάτι για τους νιόπαντρους, σε στίχους της ίδιας και του Νίκου Μωραϊτη, άλλαξε ύφος με το «Περιπλανώμενο», τραγουδώντας για την ξενιτιά,  και στην πορεία ανέβασε ρυθμούς με τα «Δες καθαρά» και  «Γίνε κομμάτια», ένα τραγούδι του «μουσικού τους θείου», -όπως είπε η Ανδριάνα- Νίκο Πορτοκάλογλου.


Το μουσικό ζευγάρι έστησε ένα παλιό, νεορομαντικό φόντο, με την Ανδριάνα Μπάμπαλη στη φωνή και τον Στάθη Δρογώση στα πλήκτρα, με το «Είσαι εσύ ο άνθρωπός μου», γνωστό από την τηλεοπτική σειρά του Μέγκα «Το νησί», ενώ στη συνέχεια πήγαν ακόμα σε πιο παλιές εποχές, με το «Χθες το βράδυ», ένα τραγούδι του 1946, αρχικά ακουσμένο από τη Δανάη. Μοιραστήκαμε έντονες στιγμές με το «Ας ερχόσουν για λίγο» του Μιχάλη Σουγιούλ, ένα κοσμοαγαπητό κομμάτι, γραμμένο περισσότερό από μισό αιώνα πριν και απολαύσαμε τους δύο καλλιτέχνες σε ρόλους παλιού ελληνικού κινηματογράφου με το «Χρυσόψαρο» αναβιώνοντας στιγμές μέσα στο καλοφτιαγμένο, καλοκαιρινό χώρο του κήπου του Μεγάρου.

Στη συνέχεια ακούσαμε τους δύο μουσικούς αλά Ιταλικά, απολαύσαμε το νέο vintage αγγλόφωνο κομμάτι της Ανδριάνας Μπάμπαλη «Spell», πήγαμε «Βόλτα με το αμάξι», για να ξεφύγουμε από το γκρι της καθημερινότητας και τη ζωή που δεν μας ταιριάζει, όπως μας προέτρεψε ο Στάθης και γυρίσαμε πίσω σε στιγμές ξεγνοιασιάς. Όλα αυτά συνδυασμένα με το πράσινο του Μεγάρου και την όμορφη αισθητική του χώρου, που είχε στηθεί κατάλληλα για τον κόσμο.


Το τέλος μας βρήκε να απολαμβάνουμε πλέον και τον Θοδωρή Μαυρογιώργη επί σκηνής, τον οποίο κάλεσαν οι καλλιτέχνες επάνω για το «Βιαστικό πουλί του Νότου» και στη συνέχεια την Ανδριάνα να χαιρετάει τον προσωπικό της φίλο Μάνο Πυροβολάκη, ερμηνεύοντας το «Μοίρα μου έγινες» σε στίχους και μουσική του Κώστα Λειβαδά, που αποτελεί το πρώτο single του δίσκου «Και η Γη γυρίζει» γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία στην κυκλοφορία του το 2003.

Αυτό όμως δεν ήταν ο αποχαιρετισμός. Ο Στάθης και η Ανδριάνα επιστρέφουν στο encore και τραγουδούν μαζί το «Μην το πεις πουθενά», σ’ αυτήν την ΝεοVintage εκτέλεση της Ανδριάνας, που ακούστηκε πρώτα από τον Στάθη Δρογώση κατά την κυκλοφορία του άλμπουμ του «Η Αγάπη Στο Τέλος» του 2009 και από την Ανδριάνα με τη νέα ενορχήστρωση του Γιάννη και Χάρη Μιχαηλίδη (Δραμαμίνη) μαζί με τον Στάθη Δρογώση το 2017.


Και κάπως έτσι το Live ολοκληρώθηκε επιτυχώς με τους μουσικούς και τους συντελεστές να υποκλίνονται μπροστά μας και να καταχειροκροτούνται. Ένα καλοστήμενο ζωντανό, μουσικό ταξίδι, μία ανάσα δροσιάς στο ζεστό καλοκαίρι της πρωτεύουσας και δύο καλλιτέχνες που ευχόμαστε να συναντάμε συχνά, πάντα σε τόσο όμορφες συναυλίες όσο η χθεσινή.

—————

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here