Ένα μουσικό ταξίδι στις θάλασσες, υπό το φως του φεγγαριού και με την πνοή των 5 ανέμων για περιορισμένες παραστάσεις στον πολυχώρο πολιτισμού Αθηναΐς.

Από Σάββατο 7/2 σας περιμένουμε στην μουσική θεατρική σκηνή της «ΑΘΗΝΑΪΔΑΣ» για να γίνουμε όλοι μια παρέα και μαζί να γυρίσουμε πίσω το χρόνο, εκεί που οι αποστάσεις μεταξύ ακροατών και μουσικών ήταν ανύπαρκτες.

O τίτλος Φάσμα Ασμάτων περιγράφει, κατά κάποιο τρόπο, αυτά που θ’ ακούσετε. Πρόκειται για ένα μουσικό φάσμα που περιέχει άσματα, τραγούδια και μουσικές που προέκυψαν από τις εσωτερικές ανάγκες του κάθε δημιουργού, χωρίς δεύτερη σκέψη και χωρίς συγκεκριμένο σκοπό και λόγο. Κατευθείαν από την ψυχή. Γι’ αυτό άλλωστε άγγιξαν, αγγίζουν και θ’ αγγίζουν τις καρδιές μας.

korkolis_afisa_2015_02_01

Μουσικές, που όλοι γνωρίζουμε, δοσμένες με τον πιο λιτό τρόπο, αλλά και με μία διάθεση αναδημιουργίας, όπως άλλωστε οφείλει ο μουσικός, που υπηρετεί την μουσική, να πράττει.

«Η αιώνια ιστορία του Ερωτόκριτου, που αφορά ανθρώπων έργα. ‘Όπως κάθε φορά, που μια θάλασσα πλατιά στροβιλίζεται από τους πέντε ανέμους και αρχίζει να χορεύει ένα liebertango, που μεταφέρεται σε δρόμους παλιούς και μετά, με τον γιο του φεγγαριού να σε νανουρίζει και να σου λέει τρυφερά “ξύπνα αγάπη μου, γιατί κάποια νύχτα σ’ έκλεψε” –  και όπως αρχίζουν τα παραμύθια “ήτανε μια φορά….”, να είναι ένα μουσικό παραμύθι, που να μην τελειώνει, όπως τίποτα δεν τελειώνει στην τέχνη….»

Στέφανος Κορκολής

««Η αιώνια ιστορία του Ερωτόκριτου, που αφορά ανθρώπων έργα.
Κάθε φορά, που μια θάλασσα πλατιά στροβιλίζεται από τους πέντε ανέμους και αρχίζει να χορεύει ένα liebertango, που μεταφέρεται σε δρόμους παλιούς και μετά, με τον γιο του φεγγαριού, να σε νανουρίζει και να σου λέει τρυφερά “ξύπνα αγάπη μου, γιατί κάποια νύχτα σ’ έκλεψε” και όπως αρχίζουν τα παραμύθια “ήτανε μια φορά….” να είναι ένα μουσικό παραμύθι, που να μην τελειώνει, όπως τίποτα δεν τελειώνει στην τέχνη….»» ««Η αιώνια ιστορία του Ερωτόκριτου, που αφορά ανθρώπων έργα.
Κάθε φορά, που μια θάλασσα πλατιά στροβιλίζεται από τους πέντε ανέμους και αρχίζει να χορεύει ένα liebertango, που μεταφέρεται σε δρόμους παλιούς και μετά, με τον γιο του φεγγαριού, να σε νανουρίζει και να σου λέει τρυφερά “ξύπνα αγάπη μου, γιατί κάποια νύχτα σ’ έκλεψε” και όπως αρχίζουν τα παραμύθια “ήτανε μια φορά….” να είναι ένα μουσικό παραμύθι, που να μην τελειώνει, όπως τίποτα δεν τελειώνει στην τέχνη….»

Πρεμιέρα  Σάββατο 07/02
… και για τρία ακόμη Σάββατα, 14/02 – 21/02 – 28/02
Έναρξη : 22.00

Στέφανος Κορκολής

Ερμηνεία τραγουδιών
Σοφία Μανουσάκη

Φιλική συμμετοχή
String Demons
Κωνσταντίνος και Λυδία Μπουντούρη

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΗΝΑΪΣ
Tιμή εισιτηρίου: Γενική Είσοδος 15€/ Μειωμένο 10€
210 9345378 / 210 9340038

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here