Το μουσικό έργο “Ένας άλλος Καβάφης” αποτελεί την πρώτη εμφάνιση στη δισκογραφία της Τζένης Τσίλη, ως συνθέτη. Συνεργάτης της στην εξαίσια ερμηνεία ο Βασίλης Γισδάκης.

tsili_tzeni_gisdakis_2018_10_001

Η μουσική προσέγγιση της Τζένης Τσίλη στον αθάνατο λόγο του Καβάφη, αποτελεί έκπληξη. Μακριά από ακαδημαϊσμούς και στείρες αναπαραστάσεις του παρελθόντος, προτείνει ενδιαφέρουσες μουσικές ενδυμασίες που αναδεικνύουν πεντακάθαρα το σύμπαν του ποιητή, έτσι όπως δεν είχε φωτιστεί μέχρι τώρα. Τα τραγούδια με αρμονικό πυρήνα κλασσικό αλλά με αντανακλάσεις στοιχείων jazz και rock μουσικής, κατορθώνουν να εικονοποιούν τον Καβαφικό στίχο με γλαφυρότητα, με σεβασμό στη λεπτότητα και λιτότητα του ύφους του ποιητή, αφήνοντας να διαφανεί το βάθος του στοχασμού του.

Ο Βασίλης Γισδάκης με την γεμάτη αισθαντικότητα, βάθος καθώς και ποιότητα φωνή του, αποδίδει με ιδιαίτερη ευαισθησία και λυρισμό τα ποιήματα του μεγάλου μας Αλεξανδρινού ποιητή, προσδιορίζοντας και παράλληλα αποδίδοντας σε όλο το εύρος, τη μουσικότητα και τον συναισθηματικό κόσμο των μελωδιών που συνέθεσε η Τζένη Τσίλη.

Η δισκογραφική δουλειά κυκλοφορεί σε βινύλιο (180 gr) και cd. Περιέχει οκτώ μελοποιημένα ποιήματα του Κ.Π.Καβάφη : «Θερμοπύλες», «Επήγα», « Επέστρεφε», «Όσο μπορείς», «Che fece… il gran rifiuto», «Ηδονή», «Μονοτονία», «Φωνές».

cd_gisdakis_2018

Το βινύλιο και το cd διατίθενται στο bancamp αλλά και με αντικαταβολή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here