Γράφει η Ξένια Φουσέκα
Φωτογραφίες: Νίκος Περίσσιος

Δευτέρα βράδυ στον Σταυρό του Νότου και στη σκηνή ανεβαίνει μια άθικτη φιγούρα με κοντά μαλλιά στον ύψος των ώμων, βλέμμα θυμωμένα μελαγχολικό και μια φωνή γεμάτη νοσταλγία.


Αν και η Παυλίνα Βουλγαράκη μας συστήθηκε για πρώτη φορά πριν περίπου 2 χρόνια, η ύπαρξη της στον καλλιτεχνικό χώρο έχει υπάρξει δυναμικό γεγονός που κατοχυρώνεται και από την χθεσινή ανταπόκριση του κόσμου στο μουσικό της κάλεσμα. Ο χώρος δεν άργησε να γεμίσει ενώ το παρόν έδωσε και ο στιχουργός αρκετών κομματιών της, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, στον οποίο και αφιέρωσε το “Σαν τον παλιό στρατιώτη”.


Με διάθεση άκρως εξομολογητική θα ξεκινήσει λοιπόν να εξιστορεί στιγμές, τραγουδώντας μας δικά της κομμάτια αλλά και διασκευές τραγουδιών, με τρόπο μοναδικά αλλιώτικο. ”Μάνα”, “Αγαπημένε μου”, “Λαβύρινθοι”,  “‘Όποια και να σαι”, “‘Φέρ’ τα μου όλα πίσω” ήταν μόνο κάποια από τα τραγούδια που ακούστηκαν, καθώς και το “λίγο λίγο”, που όπως η ίδια διηγείται, αντιπροσωπεύει την αλήθεια στα τραγουδια που γράφει. Τους στίχους μάλιστα του εν λόγω τραγούδιου τους έγραψε στο κινητό της τηλέφωνο μετά από μια νύχτα “θολωμένη” και αργότερα τους έκανε τραγούδι!
Αποκορύφωμα της βραδιάς υπήρξε ο Γιώργος Μητσοτάκης (τύμπανα) που στα μέσα ενός αλληγορικού μοτίβου, σηκώθηκε να παίξει τον μπαγλαμά του και να σε πάει πίσω, στο χρόνο των ρεμπετών και των κακών συνοικιών.


Μετά το live θα θυμάσαι σίγουρα την ατμοσφαιρική και μελαγχολική παρουσία της Παυλίνας πάνω στη σκηνή καθώς και την δυνατή βραχνάδα στη φωνή. Φεύγοντας όμως, το  live σου αφήνει και μια περίεργη, γλυκόξινη γεύση κάνοντας σε να συνδέεις γνωστά και αγαπημένα τραγούδια με προσωπικές στιγμές. Η ερμηνεύτρια έκλεισε την συναυλία με την φράση “πάντα παράδοξα τελειώνουν τα παράφορα” και στο νου μας σεργιάνισαν όλες εκείνες οι αγάπες που μπορεί να σκεφτόμαστε ακόμα…


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here