Μετά την μεγάλη επιτυχία που γνώρισαν τις τρεις προηγούμενες χρονιές με τις μουσικοθεατρικές παραστάσεις «Χιώτη, Μάμπο!», «Τα τραγούδια του Αλέκου» και «Η Columbia παρουσιάζει…!», οι συντελεστές των σπουδαίων αυτών αφιερωμάτων, παρουσιάζουν μια ολοκαίνουρια, διασκεδαστική αλλά και ενδιαφέρουσα παράσταση, γεμάτη από την ιστορία του Ελληνικού τραγουδιού, όπως αυτό γεννήθηκε και μεγαλούργησε τον αιώνα που μας πέρασε. Ένα αφιέρωμα στους υπέροχους συνθέτες και στιχουργούς, στα σπουδαιότερα τραγούδια, στις σημαντικότερες συνεργασίες και στις ανυπέρβλητες φωνές. Αγαπημένα τραγούδια (από τον Βαμβακάρη και τον Τσιτσάνη, από τον Καλδάρα και τον Ζαμπέτα στον Θεοδωράκη και στον Χατζιδάκι και από κει στον Ξαρχάκο, στον Μούτση αλλά και σε πολλούς ακόμη) θα θυμηθούμε, όχι μόνο τα τραγούδια, αλλά και το πολύ ενδιαφέρον παρασκήνιο.

Η ιστορία της Ελλάδας μέσα από την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού. Μέσα από ιστορίες ανθρώπων που είχαν όραμα για την αναβάθμιση και την επανάσταση στην ελληνική δισκογραφία. Ποιητές, μουσικούς, τραγουδιστές. Ιστορίες από τα studio όπου ηχογράφησαν ο Τσιτσάνης και οι σπουδαιότεροι συνθέτες όπως οι Βαμβακάρης, Παπαϊωάννου, Μητσάκης, Καλδάρας, Χιώτης και άλλοι. Αλλά και καλλιτεχνών όπως οι Μοσχολιού, Αγγελόπουλος, Διονυσίου, Λύδια, Φαραντούρη, Ξυλούρης, Νταλάρας, Πάριος, Μαρινέλλα, Αλεξίου και τόσοι άλλοι!

Η μουσική παράσταση «Ένας αιώνας ελληνικό τραγούδι 1922-2022» ανεβαίνει σε κείμενα και σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη (φωτο κάτω) με μουσικό σύμβουλο τον Στέλιο Τζανετή, τη μουσική διδασκαλία είχε η Άννα Μελίτη και την επιμέλεια κίνησης η Σοφία Φλώρου.

Τραγουδούν και παίζουν οι «ΡοΜατζόρε»:
Άννα Μελίτη
Προκόπης Πολίτης

Και μια ομάδα 7 ηθοποιών και τραγουδιστών:
Ραφαέλα Ακαμωτάκη
Νάγια Ζαχαροπούλου
Λυώ Καμαρού
Χαρά Νικολάου
Μαρία Πλυτά
Λένα Σπύρου
Ανδριάνα Ψύλλου

Μαζί τους οι μουσικοί Στέλιος Τζανετής στο μπουζούκι, Γιώργος Σχοινάς στα πλήκτρα και Κωνσταντίνος Ζέρβας στα τύμπανα.

Κυριακή 13, 20 και 27 Φεβρουαρίου
Παράταση: Κυριακή 6 Μαρτίου

Ώρα έναρξης: 20.00

Μουσική Σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής (είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6987844845, 2114096149

Είσοδος σε τραπέζι: 10 ευρώ
Είσοδος σε τραπέζι με μπύρα ή κρασί: 16 ευρώ

* Για τη διεξαγωγή της παράστασης, εφαρμόζονται στον χώρο, τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας από την Covid-19, καθώς και το πρωτόκολλο, που απαιτεί είσοδο μόνο με βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here