Μετά την μεγάλη επιτυχία της προηγούμενης θεατρικής σεζόν, η παράσταση Relax… Mynotis του Βασίλη Παπαβασιλείου επαναλαμβάνεται  στο “Θέατρο Τέχνης-Κάρολος Κουν” της οδού Φρυνίχου 14, στην Πλάκα, από τις 6 Οκτωβρίου έως και τις 12 Νοεμβρίου, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Το έργο του Βασίλη Παπαβασιλείου, Relax… Mynotis, είναι μια κωμωδία σε τρεις εικόνες  με θέμα κάποιες “μορφές της ελληνικής αθανασίας”. Ένας ηθοποιός μεγάλος, όχι μόνο σε ηλικία αλλά και σε αξία, υπαγορεύει τη διαθήκη του σε έναν βοηθό συμβολαιογράφου. Είναι ο 35ος συμβολαιογράφος, μέσα σε σαράντα χρόνια, που αναλαμβάνει αυτήν τη δουλειά. Είναι ολοφάνερο ότι ο ηθοποιός έχει μια έμμονη προσήλωση στην ιδέα της διαθήκης. Η διαθήκη (και αυτήν τη φορά!) παραμένει ημιτελής αλλά η παράσταση έρχεται να την συμπληρώσει, θεατρική αδεία, με την έλευση δύο φαντασμάτων που προέρχονται από το πάνθεον της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

relax_mynotis_theater_2017_09_002

Πρόκειται, κοντολογίς, για ένα ταξίδι στο επέκεινα ή, αν προτιμάτε, για μια πτήση στο νεοελληνικό υπερπέραν.

Έτσι ξεκινά το «RELAX…». Σαν ένα ταξίδι μέσα στον νεοελληνικό χρόνο που οδηγεί άλλοτε στον Άδη και άλλοτε στο Υπερπέραν. Παραστάτες σ’ αυτό το ταξίδι είναι δύο μορφές του νεοελληνικού πανθέου που εμφανίζονται όχι ως φυσικές παρουσίες αλλά ως ενεργά φαντάσματα. Προκύπτει έτσι μια συνάντηση μεταξύ μεγάλων ανδρών σε μια χώρα κατά τα άλλα μικρή. Ίσως αυτή η χώρα, που μοιάζει σήμερα ακινητοποιημένη, τίποτα να μη χρειάζεται τόσο πολύ όσο ένα ταξίδι ή την ιδέα έστω ενός ταξιδιού…

Σκηνοθεσία : Βασίλης Παπαβασιλείου
Σκηνογραφία : Κώστας- Ηρακλής Γεωργίου
Φωτισμοί : Ελευθερία Ντεκώ
Καλλιτεχνική συνεργάτις – Εκτέλεση παραγωγής : Νικολέτα Φιλόσογλου
Φωτογραφίες: Μυρτώ Αποστολίδου
Παίζουν : Βασίλης Παπαβασιλείου & Γιάννος Περλέγκας

relax_mynotis_theater_2017_09_001

Έναρξη: 6 Οκτωβρίου (έως 12 Νοεμβρίου)
Παραστάσεις: Παρασκευή & Σάββατο στις 21:15, Κυριακή στις 20:00
Διάρκεια: 80 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων: 15 € & 10 € μειωμένο

Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν
Φρυνίχου 14, Πλάκα
Τηλέφωνα ταμείου: 2103222464 & 2103236732

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here