Το Χαλκηδόνιο Ωδείο δημιουργεί και φέτος ένα ακόμη Εργαστήρι Ελληνικού Τραγουδιού χωρισμένο σε τρεις παράλληλους κύκλους-τμήματα. H διάρκειά του πεντάμηνη και θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με τον στίχο, την μελοποίηση, την τραγουδοποιία ή την ερμηνεία, και σκοπός του είναι τόσο να βοηθηθούν στην ανάπτυξη του ταλέντου τους, όσο και η γνωριμία μεταξύ τους και η δημιουργία μικρών πυρήνων που θα φτιάξουν τα δικά τους τραγούδια.

Φοίβος Δεληβοριάς / Εργαστήρι Τραγουδοποιίας κάθε Δευτέρα 7-10 μ.μ. από 22 Οκτωβρίου

Οδυσσέας Ιωάννου / Εργαστήρι Στιχουργικής κάθε Πέμπτη 7-10 μ.μ. από 25 Οκτωβρίου

Νατάσσα Μποφίλιου – Θέμης Καραμουρατίδης / Ερμηνεύοντας το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι κάθε Τρίτη 6-10 μ.μ. από 23 Οκτωβρίου

Στις τελευταίες συναντήσεις τα τρία τμήματα θα ενοποιηθούν με σκοπό την γνωριμία αλλά και πιθανές συνεργασίες ανάμεσα σε όσους γράφουν στίχο, μουσική, ή τους ενδιαφέρει η ερμηνεία.

Πληροφορίες-Δηλώσεις Συμμετοχής στα τηλ. 2102530080 και 2102856196

Περιορισμένος Αριθμός Συμμετοχών

Όλα τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στο Χαλκηδόνιο Ωδείο της Ν.Φιλαδέλφειας (Δεκελείας 71 & Σ. Σταματιάδη 2)

Δείτε και εδώ, στο site του Χαλκηδόνιου Ωδείου

———–

Νατάσσα Μποφίλιου – Θέμης Καραμουρατίδης: Ερμηνεύοντας το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι

Εργαστήρι Ερμηνευτικής προσέγγισης του τραγουδιού από τη σκοπιά του ερμηνευτή και του συνθέτη.

Κάθε Τρίτη 6-10 μ.μ από Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018 για 20 εργαστήρια στο Χαλκηδόνιο Ωδείο.

Η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Θέμης Καραμουρατίδης θα αναλύσουν τον τρόπο που προσεγγίζουν ερμηνευτικά το τραγούδι από την σκοπιά του ερμηνευτή και του συνθέτη. Το εργαστήρι θα έχει διαδραστικό χαρακτήρα καθώς οι συμμετέχοντες θα ερμηνεύουν τραγούδια και θα έχουν τη δυνατότητα σε όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου να λαμβάνουν πολύτιμες γνώσεις γύρω από την ερμηνεία του τραγουδιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε προηγούμενους κύκλους του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να δουλέψουν ερμηνευτικά μαζί με τη Νατάσσα Μποφίλιου και τον Θέμη Καραμουρατίδη, ανέκδοτα τραγούδια του Θέμη Καραμουρατίδη .

Το εργαστήρι μπορούν να παρακολουθήσουν και συμμετέχοντες προηγούμενων κύκλων.

mpofiliou_live_2018_03_036_karamouratidis

———–

Εργαστήρι Τραγουδοποιΐας με το Φοίβο Δεληβοριά

Ο Φοίβος Δεληβοριάς παραδίδει 20 τρίωρα μαθήματα τραγουδοποιΐας στο Χαλκηδόνιο Ωδείο. Ξεκινώντας από τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018 και κάθε Δευτέρα 7-10 μ.μ. ο νέος μουσικός που ενδιαφέρεται για το λεγόμενο songwriting μπορεί να μάθει:

α) τι σημαίνει τραγουδοποιός: ιστορική αναδρομή του φαινομένου, από την αρχαιότητα στους τροβαδούρους κι από τον Brel και τον Dylan στο χιπ χοπ και στην σκηνή των εναλλακτικών τραγουδοποιών. Ιδιαίτερη μνεία στην ιστορία της ελληνικής τραγουδοποιΐας.

β) πως λειτουργεί συνδιαστικά η στιχουργική, η μελοποίηση και η ερμηνεία σε ένα ενιαίο σύνολο.Τεχνικές, προσεγγίσεις, ασκήσεις.

γ) Πρακτική: ο κάθε σπουδαστής γράφει και δοκιμάζει τραγούδια πάνω σε δεδομένα στιχουργικά θέματα, ρυθμούς ή μουσική υφή.

delivorias_live_2018_01_007

———–

Εργαστήρι Στιχουργικής με τον Οδυσσέα Ιωάννου

Από Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018 7-10 μ.μ. και κάθε Πέμπτη για είκοσι τρίωρες συναντήσεις.

Το εργαστήρι απευθύνεται τόσο σε αρχάριους όσο και σε προχωρημένους, καθώς και σε όσους έχουν παρακολουθήσει κάποια από τα τμήματα των προηγούμενων ετών.

9_kai_5_theater_2017_03_016_ioannou

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here