Γράφει ο Μάριος Γκούβας
Φωτογράφηση: Κωνσταντίνα Σαρρή

Παρόλο που η έκφραση «Ιερά Συμμαχία» παραπέμπει σε παλιές και σκοτεινές για τον ελληνισμό εποχές, δε θα μπορούσαμε να δώσουμε άλλον χαρακτηρισμό στη συνύπαρξη τριών πολύ σημαντικών καλλιτεχνών επί σκηνής.

Η είδηση της συνεργασίας του Γιώργου Νταλάρα με την Ελένη Βιτάλη και τη Γλυκερία, τάραξε από την πρώτη στιγμή τα «νερά» του χώρου και θύμισε παλιές καλές εποχές όταν οι τρεις τους είχαν ξανασυναντηθεί στα πρώτα χρόνια της καριέρας τους.

ntalaras_vitali_glykeria_event_2014_12_001

Η συνέντευξη τύπου δόθηκε στην «Ιερά Οδό», το κέντρο στο οποίο θα εμφανίζονται οι τρεις καλλιτέχνες όλο το χειμώνα και, φυσικά, βρεθήκαμε από νωρίς εκεί για να ακούσουμε τις δηλώσεις τους. Μέχρι την έναρξη της συνέντευξης, η οθόνη έπαιζε το video που δημιούργησε ο Νίκος Σούλης, χρησιμοποιώντας τις φωτογραφίες του Νικήτα Καραγιάννη από την καθημερινότητα της περιοχής και των ανθρώπων της.

«Καλησπέρα σας, καλώς ήρθατε στη χαρά μας, στη γιορτή μας», άνοιξε τη συνέντευξη ο Γιώργος Νταλάρας. «Αισθανόμαστε πραγματικά σα να είμαστε σε γάμο», συμπλήρωσε σχολιάζοντας με χιούμορ το τραπέζι με τα λουλούδια στο οποίο καθόντουσαν οι πρωταγωνιστές της παράστασης.

ntalaras_vitali_glykeria_event_2014_12_009

Ο Γιώργος Νταλάρας αναφέρθηκε στη «συνάντηση» των τριών μετά από 36 χρόνια, εν μέσω μιας δύσκολης κατάστασης για την Ελλάδα και το χώρο. «Μας ξαναενώνει το γεγονός ότι μετά από τόσα χρόνια η αγάπη, η εκτίμηση, η αποδοχή κι ο σεβασμός, αντί να μειωθούν, μεγαλώνουν». «Θέλουμε να έχουμε έναν χώρο δουλειάς που σέβεται το κοινό, χωρίς την ατμόσφαιρα νυχτερινού κέντρου, με τους καλύτερους μουσικούς και τεχνικούς, ώστε να δώσουν στον κόσμο κάτι ξεχωριστό», συνέχισε ευχαριστώντας και τον κύριο Μαροσούλη, ιδιοκτήτη του χώρου.

ntalaras_vitali_glykeria_event_2014_12_004

«Οι παρτιτούρες και τα πεντάγραμμα κάνουν λάθη, η Γλυκερία ποτέ», ανέφερε για τη δημοφιλή τραγουδίστρια ενώ για την Ελένη Βιτάλη σημείωσε «ένα κορίτσι λαμπερό που όταν πέρναγε γυρίζαμε να την κοιτάξουμε, αλλά όταν τραγούδαγε, έπεφτε ο ουρανός». «Έσκαψε στην ψυχή της και έφτιαξε έναν νέο άνθρωπο. Γδύθηκε από όλα τα πλαστά και φόρεσε το φως της ψυχής της», συνέχισε, εκθειάζοντας τις δύο συνοδοιπόρους του στην Ιερά Οδό.

«Είμαστε τρεις φίλοι, τρεις νέοι πάνω από τα πενήντα, και τρία παιδιά που θα ανέβουμε στη σκηνή και θα παίξουμε με τα παιγνίδια μας», ολοκλήρωσε ο Γιώργος Νταλάρας.

ntalaras_vitali_glykeria_event_2014_12_005

«Ήταν αυθόρμητο, δεν υπήρξαν στο παρασκήνιο συμφέροντα, Αγάπη μόνο», πήρε τη σκυτάλη η Ελένη Βιτάλη. «Ο Γιώργος λειτουργεί ως μεγάλος αδελφός, ασχολείται με τα πάντα, προστατεύοντάς μας. Χαίρεται όταν τραγουδάμε καλά, που άλλοι καλλιτέχνες δεν το κάνουν».

«Αν στην εποχή μας θεωρείται πολυτέλεια να χαίρεται κάποιος, είμαι ικανοποιημένη που μπορώ να χαίρομαι, έχω αυτήν την πολυτέλεια», ξεκίνησε η Γλυκερία παίρνοντας τον λόγο. «Βρίσκομαι εδώ με δυο σπουδαίους τραγουδιστές και φίλους μου και έχουμε ετοιμάσει ένα πρόγραμμα με μεγάλη αγάπη για τον κόσμο. Να του δώσουμε μια αγκαλιά αγάπης». «Γίνεται ένας πολύ ωραίος συναγωνισμός μεταξύ μας. Καθένας προσπαθεί να τραγουδήσει καλύτερα από τον άλλον, καθένας προσπαθεί να δώσει τα φώτα του στον άλλον. Εξελίσσεται μια πολύ ωραία διαδικασία εδώ αυτόν τον χειμώνα», ολοκλήρωσε η Γλυκερία, ενώ ο Γιώργος Νταλάρας αναφέρθηκε στη σκηνοθετική επιμέλεια του προγράμματος από το Νίκο Σούλη πριν μιλήσει για την 15μελή ορχήστρα που θα συνοδεύει τους τρεις ερμηνευτές.

ntalaras_vitali_glykeria_event_2014_12_013

Ο Γιώργος Νταλάρας θυμήθηκε και μας περιέγραψε τη συνομιλία του με τον κύριο Μαροσούλη όταν πριν είκοσι χρόνια ξεκίνησε να λειτουργεί η «Ιερά Οδός» και η Γλυκερία έδωσε το στίγμα του προγράμματος «Η βάση του είναι το λαϊκό τραγούδι», ενώ ο Γιώργος Νταλάρας μίλησε για το πλουσιότατο προσωπικό ρεπερτόριο καθενός, αλλά και τραγούδια άλλων δημιουργών που έχουν αγαπήσει οι τρεις καλλιτέχνες και θα επαναλάβουν επί σκηνής.

Οι τρεις καλλιτέχνες απαντώντας σε ερωτήσεις μίλησαν για το «θυμό» τους για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, το γεγονός ότι δεν μπορούν οι καλλιτέχνες να είναι αποκομμένοι από την κοινωνία, αλλά και την ελπίδα που φάνηκε να ξεπηδά από την εξέλιξη της υπόθεσης του Νίκου Ρωμανού.

ntalaras_vitali_glykeria_event_2014_12_018

«Ελπίδα και ψυχραιμία», αλλά και «να είμαστε καλά και καλοί» ήταν το αισιόδοξο μήνυμα που έστειλαν οι τρεις καλλιτέχνες κλείνοντας τη συνέντευξη τύπου. Ωστόσο η βραδιά δεν τελείωσε άμεσα, καθώς οι ερμηνευτές μας παρουσίασαν ζωντανά το «Σου χρωστώ κάποια τραγούδια», ένα τραγούδι του Νίκου Αντύπα σε στίχους Γεράσιμου Ευαγγελάτου που γράφτηκε για το γεγονός της κοινής τους εμφάνισης φέτος.

ntalaras_vitali_glykeria_event_2014_12_025

Ο Γιώργος Νταλάρας, η Ελένη Βιτάλη και η Γλυκερία, μας περιμένουν κάθε Παρασκευή και Σάββατο στην «ΙΕΡΑ ΟΔΟ» για να μας ζεστάνουν τα βράδια του φετινού χειμώνα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από την συνέντευξη τύπου

*** Ευχαριστούμε την Κωνσταντίνα Σαρρή για τις φωτογραφίες.
*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here