Η θεατρική ομάδα Anima, μετά την περσινή επιτυχία της παράστασης ‘Ιούλιος Καίσαρας: Scripta Femina’, συνεχίζει την θεατρική έρευνά της πάνω στην ανάδειξη της γυναικείας οπτικής και στην άρθρωση ενός ισότιμου γυναικείου λόγου και παρουσιάζει την παράσταση με τίτλο: «Έξοδος» στο Studio Μαυρομιχάλη, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9:00μμ, από 13 Οκτωβρίου 2014.

exodos_studio_mavromichali_dt_theater_2014_10

Στην παράσταση συμμετέχουν πέντε γυναίκες ηθοποιοί σε σκηνικό διάλογο με την ξεχωριστή παρουσία της 98 χρονης ακτιβίστριας και αγωνίστριας ΚΑΤΙΝΑΣ ΣΗΦΑΚΑΚΗ.

Το κείμενο της παράστασης, την οποία σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη, συντίθεται από αφηγηματικά κείμενα-μονολόγους αλλά και αληθινές μαρτυρίες γυναικών που έδρασαν την περίοδο από την επανάσταση του 1821, μέχρι τον πόλεμο του 1940, τον εμφύλιο αλλά και μέχρι σήμερα.

Η παράσταση διαπραγματεύεται το ερώτημα: Εγώ θα έβαζα σε κίνδυνο την ζωή μου για κάτι μεγαλύτερο και ανώτερο από το ατομικό; Ερώτημα άκρως επίκαιρο και κρίσιμο για την ανθρώπινη κατάσταση, ειδικά σε περιόδους κρίσης όπως αυτή που διανύουμε.

exodos_studio_mavromichali_dt_theater_2014_10_

Το θέμα της παράστασης στοχεύει να αναδείξει τις αντιφάσεις, τους δισταγμούς, τις αποφάσεις, αλλά και τις πράξεις εν τέλει των γυναικών στη διάρκεια της Νεοελληνικής Ιστορίας (μέσα από τη διαφορετικότητα του γυναικείου ψυχισμού), φωτίζοντας αξίες και ήθη σήμερα ξεχασμένα.

Η ιδέα της σκηνοθεσίας: Με αφετηρία το περιβάλλον μιας πειραγμένης εθνικής εορτής -κάτι μεταξύ 25ης Μαρτίου και 28ης Οκτωβρίου- την οποία οι ηθοποιοί προετοιμάζουν χρησιμοποιώντας υλικά από εθνικούς εορτασμούς, όπως ποιήματα, εικόνες, τραγούδια, απαγγελίες, στεφάνια, παρελάσεις και άλλα, αποδομείται και επαναδομείται η ιδέα του εθνικού.  Στόχος της παράστασης είναι να ξαναδιαβάσουμε με καινούριο τρόπο το 1821 και το 1940, ώστε τα κείμενα αυτά να αποκτήσουν σάρκα και οστά και να φέρουν πραγματικά, σημερινά, επίκαιρα ερωτήματα.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία – Διασκευή: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη
Κείμενο: Θεατρική ομάδα ANIMA
Δραματουργική επεξεργασία: Κυριακή Σπανού
Σκηνογραφία – Κοστούμια: Μάρθα Φωκά
Επιμέλεια Κίνησης – Χορογραφίες: Κάλλια Θεοδοσιάδη
Πρωτότυπη Μουσική: Κώστας Νικολόπουλος
Φωτισμοί: Παναγιώτης Λαμπής

Ηθοποιοί:
Νικολίνα Καραθύμιου
Κατερίνα Μπιλάλη
Λυγερή Ταμπακοπούλου
Γιώτα Τσιότσκα
Άντρη Χατζηχριστοδούλου
Και η Κατίνα Σηφακάκη 

Παραγωγή: Θεατρική ομάδα ANIMA

Παραστάσεις: κάθε Δευτέρα και Τρίτη, ώρα 9:00 μμ
(ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014 έως αρχές Ιανουαρίου 2015)

Studio Μαυρομιχάλη
Μαυρομιχάλη 134 Εξάρχεια, ΑΘΗΝΑ,
τηλ: 210-6453.330

Εισιτήρια:
12 ευρώ κανονικό,
8 ευρώ
φοιτητικό,
6 ευρώ
για σχολεία και ομαδικά άνω των 20 ατόμων,
5 ευρώ
ατέλειες, άνεργοι, άνω των 65 ετών, ΑΜΕΑ.

Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here