Μετά τα απόλυτα sold out κατά τη διάρκεια του πρώτου κύκλου παραστάσεων, η «Φαλακρή Τραγουδίστρια» του Ευγένιου Ιονέσκο από την ομάδα Loxodox επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο House of Smiths για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων από τις 27 Οκτωβρίου.

Ο χώρος που εκτυλίσσεται το έργο είναι το σαλόνι του κυρίου και της κυρίας Smith στα προάστια του Λονδίνου. Ο χρόνος, γνωστός μόνο μέσα από ένα χαλασμένο ρολόι.
Το ζευγάρι μόλις έχει δειπνήσει. Η παραδοξότητα του σύμπαντος των Smiths και η κοινοτοπία της καθημερινότητας τους, αναδύεται μέσα από την καθιερωμένη βραδινή συζήτηση του ζεύγους.

Μαθαίνουμε πόσα παιδιά έχουν, τι τρώνε, ποιοι είναι οι γείτονές τους. Το συμβάν που ανατρέπει την ψυχική νιρβάνα του ζεύγους είναι ένα ακόμα (απροειδοποίητο) δείπνο με τους εγκάρδιους φίλους τους, τον κύριο και την κυρία Martin.

Τι είναι αυτό που μένει τελικά να αποδειχθεί; Η απάντηση έρχεται από τον ίδιο τον Ιονέσκο: «Ας μην εκβιάζουμε τις καταστάσεις, ας αφήσουμε τα πράγματα να εξελιχθούν από μόνα τους».

Σκηνοθετικό σημείωμα
Η σημαίνουσα μορφή της «κούκλας» και της «μαριονέτας» αποτελεί κατά τη γνώμη μου τον μεγαλύτερο δημιουργικό ύφαλο για το συγκεκριμένο έργο.
Το να κάμψεις αυτή την αντίσταση βάζοντας μπροστά την ευαισθησία και τη ζωογόνο ενέργεια που χαρίζεται από τον ίδιο τον συγγραφέα, είναι το μεγαλύτερο κέρδος της παράστασης.
Επιλέξαμε να μην σταθούμε στα θεμέλια της γραφής του Ιονέσκο, σκάψαμε βαθιά μέσα στις λέξεις αυτού του παράλογου κόσμου και ανασύραμε το χρυσάφι της Φαλακρής τραγουδίστριας.
Νομίζω πως αυτό είναι το πιο σημαντικό, να δεις με την δική σου ματιά τι λένε τα λόγια χωρίς να υιοθετήσεις άδεια σχήματα και προκατασκευασμένες σκοπιές χωρίς ουσία.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Eugene Ionesco
Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Αλκίνοος Δωρής
Σκηνικά: Μαρίζα Θεοφυλακτοπούλου
Επιμέλεια κίνησης: Αγγελική Τσούπρα
Mουσική Επιμέλεια: Loxodox
Σχεδιασμός Φωτισμών: Θωμάς Οικονομάκος
Φωτογραφίες Παράστασης: Σιδέρης Νανούδης
Καλλιτεχνική συνεργασία : Ισμήνη Ασημάκη, Αγγελική Τσούπρα
Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη

Διανομή (αλφαβητικά): Μαρίζα Θεοφυλακτοπούλου (κα. Σμιθ), Κατερίνα Καλουμένου (κα. Μάρτιν), Σταύρος Καστρινάκης (κ. Σμιθ), Μπέτυ Σαράντη (πύραρχος), Νεκτάριος Σμυρνάκης (κ. Μάρτιν), Κωνσταντίνος Χατζηθεοδώρου (Μαίρη)

Ημέρες & ώρες παραστάσεων
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21: 00

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Ηouse of Smiths
Ζωοδόχου Πηγής 70-74, 6ος όροφος
Εξάρχεια, Αθήνα
Τηλέφωνα επικοινωνίας κρατήσεων: 6948199103

Γενική Είσοδος: 13€

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

* ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here