«Χρωστάω μια συγγνώμη» : Το νέο τραγούδι του Φίλιππου Πλιάτσικα και η ξεχωριστή αφορμή της δημιουργίας του! Ο Φίλιππος Πλιάτσικας εγκαινιάζει την συνεργασία του με την Heaven Art, το νέο label της Heaven Music και μας παρουσιάζει το νέο του τραγούδι.

«Χρωστάω μια συγγνώμη» είναι ο τίτλος του νέου του single σε μουσική και στίχους του ίδιου. Το Music Video πραγματοποιήθηκε σε ένα καμένο τοπίο από φωτιές στην Πάρνηθα ενώ την οπτικοποίηση του ανέλαβε ο Βασίλης Αντωνιάδης από την Filmskin.

pliatsikas_vc_2018_12_001

Είναι από τις φορές που το τραγούδι αποκτά ιδιαίτερη σημασία μόλις μάθεις και την αφορμή της γέννησης του και εδώ η αφορμή – έμπνευση του δημοφιλούς καλλιτέχνη είναι πολύ ξεχωριστή και άκρως πραγματική.

«Το τραγούδι αυτό το έγραψα με αφορμή μια φράση που ακούστηκε σε συνέδριο μιας παγκόσμιας οικολογικής οργάνωσης. Είμαστε η πρώτη γενιά που ξέρουμε ότι καταστρέφουμε τον πλανήτη και η τελευταία που μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό… Από την πρώτη στιγμή που έφτασε στ’ αυτιά μου αυτή η φράση, ήχησε μέσα μου σαν καμπάνα. Με ευαισθητοποίησε και μ ´αυτόν τον τρόπο ήθελα να το αποδώσω. Με τον ίδιο ηλεκτρισμό και την ίδια ένταση. Μέσα από την αμεσότητα που μπορεί να έχει ένας Ροκ εν Ρολ ήχος! Αυτή η φράση που ακούστηκε λοιπόν σε εκείνο το συνέδριο ήταν η αφορμή να γίνουν τραγούδι τα λόγια που ακούγονται σε όλες τις παρέες του κόσμου».

Ήτανε κάπου ένας μικρός που φάνταζε μεγάλος
Νόμιζε ήταν ο εκλεκτός όλης της γης πρωθυπουργός που δεν υπάρχει άλλος

Καίγανε γύρω του οι φωτιές Μα έκοβε ραδίκια
Η γη του μέτραγε πληγές παιδιά που χάνονταν στο χθες φορώντας σκουλαρίκια

Χρωστάω μία συγνώμη για αυτούς που δεν γεννήθηκαν ακόμη
Στην κόρη μου χρωστάω μία συγγνώμη που θα χει και για μένα να πληρώνει

Έχει χαλάσει και ο καιρός μα εκείνον δεν τον νοιάζει
Το κλίμα βγάζει ένα ουρλιαχτό μα αφού θα τον ψηφίσω εγώ γιατί να τον πειράζει

Χρωστάω μία συγγνώμη σε αυτόν που δεν γεννήθηκε ακόμη
Στην κόρη μου χρωστάω μία συγνώμη που θα έχει τα δικά μου να πληρώνει

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here