Η ελληνο-γερμανίδα Fiona, κυκλοφορεί το πρώτο της single με τίτλο “Free” του οποίου υπογράφει και τη μουσική. Τους στίχους έγραψε ο συνθέτης-drumer Albert Παναγιωτόπουλος. Ένα τραγούδι ύμνο στην προσωπική ελευθερία και έκφραση.

Για πρώτη φορά συνεργάζεται με τον Νίκο Αντύπα, το γνωστό συνθέτη/παραγωγό, drumer και μέλος των Socrates. Ξεχώρισε για τις συνεργασίες του με σπουδαίους Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες, όπως Χάρις Αλεξίου, Άλκηστης Πρωτοψάλτη, Sting κ.α. υπογράφοντας την ενορχήστρωση και παραγωγή του single που κυκλοφορεί από την Cultural Action / EMSE.

Το τραγούδι είναι διαθέσιμο σε όλες τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες καθώς και το ολοκαίνουριο βίντεο κλιπ, του οποίου τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν αποκλειστικά στο Λονδίνο από τον κινηματογραφιστή Michael Boccalini σε καλλιτεχνική επιμέλεια (art direction) του φωτογράφου Γιώργου Αλεξανδράκη.

fiona_2018_05_001

Στο βίντεο κλιπ αξίζει να αναφερθεί η φιλική συμμετοχή του διάσημου βραβευμένου με βραβείο BAFTA Σουηδού σκηνοθέτη Jonas Grimas. (BBC, ITV, CVT, Kanal4)

Η FIONA μοιράζει τη ζωή της τα τελευταία χρόνια μεταξύ Αθήνας-Λονδίνου. Είναι μια ερμηνεύτρια με σπουδές στο κλασσικό τραγούδι, 15ετή πορεία στην όπερα και επιρροές από την μεγάλη της αγάπη για την blues-rock-soul διεθνή σκηνή. Με τον λονδρέζικο αέρα μιας ροκ ντίβας «επαναστατεί», αφήνοντας την όπερα και αναζητώντας την ελευθερία της έκφρασης. Δεν φοβάται να τσαλακώνεται και με την ερμηνεία της μας θυμίζει ότι μονίμως τείνουμε προς την ελευθερία και την αλήθεια μας.

CREDITS:
Music: FIONA | Lyrics: Albert Παναγιωτόπουλος
Ενορχήστρωση και παραγωγή: Νίκος Αντύπας

Το βίντεο κλιπ γυρίστηκε στο Λονδίνο από τον κινηματογραφιστή Michael Boccalini – OLOF Media.
Tην καλλιτεχνική επιμέλεια του βίντεο (Art Direction) υπογράφει ο φωτογράφος Γιώργος Αλεξανδράκης – GATA Creatives.

CD Single Cover photo: George Alexandrakis

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here