Απρίλιος 2012
www.musiccorner.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

FlyByWire κυκλοφορούν το πρώτο τους studio album, X-isosi (Εξίσωση). Η X-isosi είναι ένας δίσκος που ετοιμάζεται τον τελευταίο ενάμιση χρόνο περίπου από τους FlyByWire ,με βάση τους το rock στοιχείο πειραματίζονται με διάφορα μουσικά είδη όπως hiphop, electronica κ.α.

Η X-isosi ηχογραφήθηκε σε διαφορετικά recording studios της Αθήνας. Τα τύμπανα ηχογραφήθηκαν στα Sierra studios από τον Παναγιώτη Πετρονικολό, οι κιθάρες στο studio Παράκτιο από τον Γιώργο Σημάτο, τα μπάσα εν μέρει στο home studio του Νίκου Χρονόπουλου και οι φωνές στο studio Oxyzed από το Μικέ Μπίλη. Τα dj parts του δίσκου, κάποια guitar parts, τα υπόλοιπα μπάσα καθώς και οι φωνές σε 3 κομμάτια ηχογραφηθήκαν στο studio Ήχοτρον από τον Μιχάλη Μπουτά (Dj Technician) από τον οποίο έγινε και το mix του δίσκου. To master έγινε απο το Vlado Meller στα στούντιο της Masterdisk στη Νέα Υόρκη.

Ο τίτλος X-isosi αναφέρεται στο γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι στις μέρες μας καταβάλουν προσπάθειες για τα όνειρα τους και τους στόχους τους, αλλά παρόλα αυτά όσο προσπαθούν τόσο πιο μακριά φαίνεται ο στόχος, με αποτέλεσμα να χάνουν πράγματα στην πορεία παρά να κερδίζουν. Από αυτήν την κατάσταση δημιουργείται και το ερώτημα “τι έχει μείνει για μένα ; ” , στο οποίο η απάντηση είναι τόσο δύσκολο να δωθεί όσο και η λύση μιας εξίσωσης.

Η X-isosi αποτελείται από 13 tracks. Intro, Outro, 3 instrumental και 8 full songs. Στον πρώτο δίσκο της μπάντας δεν έχουν γίνει καθόλου συμμετοχές εκτός από το Intro που συμμετέχει η Χριστίνα Παπαϊωάννου.Στο αρχικό concept της μπάντας ήταν να είναι 15 τα tracks με δύο ακόμη full songs τα οποία για οικονομικούς λόγους δεν υλοποιήθηκαν,παρόλα αυτά οι FlyByWire υπόσχονται σύντομα πολλά νέα tracks μαζί με τα δύο που δεν μπήκαν στο δίσκο.

To album είναι διαθέσιμο από το ηλεκτρονικό δισκοπωλείο, audiomarket.gr : http://bit.ly/x-isosi

ή για digital download από τα iTunes και Amazon

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here