Γράφει ο Κωνσταντίνος Χατζηραφαηλίδης
k.chatzirafailidis@musiccorner.gr
25/5/2010
www.musiccorner.gr

Οι Broken Bells πρόσφατα ανακοίνωσαν πως ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν και δεύτερο solo album. Το group, που αποτελείται από τον Brian ‘Danger Mouse’ Burton και τον James Mercer των The Shins, κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτής της χρονιάς το self titled debut album, αποσπώντας πολύ καλές κριτικές. Τώρα όπως φαίνεται δουλεύουν ήδη στο follow up του ‘Broken Bells’. “Πρέπει να κάνουμε άλλον ένα δίσκο, σίγουρα, επειδή έχουμε αρκετά τραγούδια που πρέπει να κυκλοφορήσουμε οπωσδήποτε” δήλωσε στο Billboard.com ο James Mercer. “Έχουμε τραγούδια που δεν κάνουν για B-Sides, είναι σίγουρα αρκετά καλά ώστε να τα βάλουμε σε δίσκο και είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτό” συνεχίζει και προσθέτει: «Πιστεύω πως ο Brian (Danger Mouse) το απολαμβάνει εξίσου. Είναι τόσο απολαυστικό, σαν να πηγαίνεις διακοπές. Θα συνεχίσουμε οπωσδήποτε να δουλεύουμε μαζί».

Παρά το γεγονός ότι οι Broken Bells ετοιμάζουν δεύτερο δίσκο, ο Mercer δήλωσε πως ένα νέο LP με τους The Shins είναι μέσα στις άμεσες προτεραιότητές του. «Πιστεύω πως το επόμενο πράγμα που θα κάνω είναι ένας δίσκος με τους The Shins. Είμαστε σε μία κατά κάποιο τρόπο χασμωδία τώρα, οπότε πρέπει να προσδιορίσω χρόνο για να το κάνω, τόσο αυτό όσο και το album που ετοιμάζουμε με τον Burton (Broken Bells). Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος που θα δουλέψω πάλι σε album για τους The Shins. Είναι μεγάλη πηγή έμπνευσης για εμένα (o Brian Burton). Θέλω να πάρω ένα μέρος της δουλειάς μας ως Broken Bells και να την μεταφέρω στους The Shins» δήλωσε.

Αυτά συμβαίνουν όταν ένας καλλιτέχνης συμμετέχει σε δύο, τρία ή και περισσότερα groups συγχρόνως, πράγμα αρκετά σύνηθες πλέον. Ας ελπίσουμε πως και οι δύο δουλειές θα είναι όσο καλό ήταν και το debut album των Broken Bells. Για την ώρα, το duo κάνει tour στην Νότια Αμερική αλλά και σε διάφορα Ευρωπαϊκά festivals όπως τα Glastonbury και Μeltdown και επίσης πρόκειται να εμφανιστεί στο Eden Sessions με τους Vampire Weekend…

——————————–

Οι Keane δήλωσαν πλήρως δυσαρεστημένοι με το γεγονός ότι ο David Cameron χρησιμοποίησε το τραγούδι τους, Everybody’s Changing. Μπορεί να είναι εκλεκτός υπουργός τώρα πια, αλλά αυτό δεν φαίνεται να συγκινεί το τρίο των Keane οι οποίοι μόνο ευχαριστημένο δεν είναι που το ‘Everybody’s Changing ‘ έπαιξε την ημέρα των εκλογών.

Το group φαίνεται ότι τρομοκρατήθηκε ιδιαίτερα όταν το τραγούδι τους έπαιξε στο party προεκλογικής καμπάνιας του Cameron χωρίς πρώτα να ληφθεί η άδεια από τους ίδιους. «Θεωρώ πως θα έπρεπε πρώτα να ερωτηθούμε για το αν θέλαμε να παίξει κομμάτι μας σε ένα τέτοιο event και αν δίναμε το okay, τότε να προχωρούσε. Δεν πιστεύω πως είναι κολακευτικό εκ μέρους τους να το κάνουν χωρίς την άδειά μας. Δεν θέλαμε καμία απολύτως ανάμειξη με το party» εξήγησε ο drummer του συγκροτήματος, Richard Hughes στο Front Row του Radio 4 δηλώνοντας έμμεσα ότι δεν ψήφισε τους Conservatives.

Σχετικά με το γεγονός ότι οι Keane θεώρησαν ‘περίεργη’ την χρήση του συγκεκριμένου τραγουδιού στην προεκλογική καμπάνια, το συγκρότημα πρόσθεσε ότι έλαβαν ένα γράμμα από την εν λόγω πολιτική ομάδα που εξηγούσε πως η επιλογή του ‘Everybody’s Changing’ δεν είχε καμία απολύτως σχέση με την εκστρατεία του Cameron και πως απλώς χρησιμοποιήθηκε στο party. Είναι αρκετά εμφανές πως ο εν λόγω υπουργός είναι μεγάλος fan του συγκροτήματος! Είναι επίσης εμφανές όμως ότι τα αισθήματα δεν είναι ακριβώς αμοιβαία…! Αυτά συμβαίνουν όμως όταν η μουσική και η πολιτική έρχονται σε σύγκρουση…

——————————–

Τεράστια ψηφοφορία έχει ξεκινήσει το NME με θέμα το καλύτερο album των 90s. Nirvana, My Bloody Valentine, Blur, Primal Scream είναι μερικές μόνο από τις υποψηφιότητες που διεκδικούν τον τίτλο. Ο κάθε αναγνώστης καλείται να δώσει βαθμολογία στο κάθε album, χαρακτηρίζοντάς το κακό (1 αστερι), μέτριο (2 αστέρια), καλό (3 αστέρια), εξαιρετικο (4 αστέρια) η αριστουργηματικό (5 αστέρια).

Στα μέχρι τώρα αποτελέσματα τα πρωτεία φαίνεται πως κρατούν οι Radiohead με το όντως αριστουργηματικά δημιουργικό ΟΚ Computer, που κυκλοφόρησε το 1997, αφήνοντας πίσω, στη δεύτερη θέση τους Nirvana (!) με το classic ‘Nevermind’ του 1991. Oι Radiohead (έως τώρα) έχουν μέσο όρο βαθμολογίας 7.82, οι Nirvana 7.49 και οι τρίτοι R.E.M. (με το Αutomatic For The People – 1992) 7.40. Στην δεκάδα υπάρχουν φυσικά τόσο Oasis όσο και Blur. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα παρουσιάσει η εξέλιξη της εν λόγω ψηφοφορίας, οπότε και θα σας κρατούμε ενήμερους…

——————————–

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here