Ο Φώτης Ανδρικόπουλος είναι ένας ανερχόμενος τραγουδοποιός στο χώρο του έντεχνου τραγουδιού. Με δύο δισκογραφικές κυκλοφορίες στο ενεργητικό του, πολλές και ενδιαφέρουσες συνεργασίες, παρουσιάζει το πρώτο single που κυκλοφορεί μέσω της Final Touch.

Σε μουσική του ιδίου, στίχους του Μάνου Ελευθερίου και ενορχήστρωση των Βαγγέλη Καραπέτρου και Δημήτρη Γαύρου, το τραγούδι «Τα Έξοδα» είναι μια έντεχνη μπαλάντα που χρησιμοποιεί αλληγορικές αναφορές στην οικονομική κρίση για να ζωγραφίσει την πορεία μιας σχέσης, καυτηριάζοντας με έξυπνο τρόπο τις δυσκολίες που περνάμε και πώς αυτές επηρεάζουν τη ζωή μας.

Το κομμάτι συνοδεύεται από ένα ατμοσφαιρικό video clip σε σκηνοθεσία Κώστα Στάμου,
όπου τα ρεαλιστικά πλάνα και οι γκρίζες αποχρώσεις πλαισιώνουν άριστα τη μελαγχολική μελωδία του τραγουδιού.

Κυκλοφορεί από τη Final Touch (distributed by Cobalt)

andrikopoulos_cover_2015_09

Λίγα λόγια για τον Φώτη Ανδρικόπουλο
Ο Φώτης Ανδρικόπουλος είναι ένας σχετικά νέος καλλιτέχνης στο χώρο της έντεχνης μουσικής σκηνής. Με πολυετείς σπουδές κλασικής κιθάρας, πιάνου, αρμονίας και φωνητικής, είναι ένας τραγουδοποιός με προσωπικό ύφος και ιδιαίτερη σκηνική παρουσία. Έχει γίνει γνωστός μέσα από τα κομμάτια του «Έτσι οι μέρες περνούν», «Όνειρα αστέρια», «Πιο πολύ σ’ αγαπάω», «Σύρτης», «Ώς το πρωί» κ.α., τα οποία προέρχονται από τις δυο δισκογραφικές του δουλείες. Έχει κάνει πολλές αξιοσημείωτες συνεργασίες, με πιο πρόσφατες αυτές με τον Earl China Smith (κιθαρίστα του Bob Marley) στο τραγούδι «Μην το βάζεις κάτω» και αυτή με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου στο τραγούδι «Άκου το τραγούδι». Το αποτέλεσμα της τελευταίας συνεργασίας κυκλοφόρησε και σε συλλεκτικό βινύλιο. Τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει πολλές live εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές όπως ο Σταυρός του Νότου, ΚοοΚοο, Κύτταρο, Βοτανικός κ.α. ενώ έχει λάβει μέρος και σε αρκετά μουσικά Φεστιβάλ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here