Φρόσω Στυλιανού παρουσιάζει το μουσικό κολάζ «Η βρύση των Πεγειώτισσων – Τσάμικο – Το τέρτιν της καρτούλας μου», προσφέροντάς μας μια ξεχωριστή «εισαγωγή» στην επερχόμενη δισκογραφική της δουλειά, που αναμένεται να  κυκλοφορήσει τον  Απρίλιο, με τίτλο «Δεύτερη ανάγνωση – Μεσάνυχτα στο Σιέρρα».

Η ίδια περιγράφει: “«Η βρύση των Πεγειώτισσων» και  «Το τέρτιν της καρτούλλας μου» είναι δύο κυπριακά παραδοσιακά τραγούδια, ελαφρώς παραφρασμένα στα φινάλε, κρατημένα σφιχτά από το «Τσάμικο» του Διονύση Σαββόπουλου. Τον ευχαριστώ, όχι μόνο για την άδεια διασκευής, αλλά και που μου επέτρεψε να αντικαταστήσω κάποιους απο τους στίχους του τραγουδιού, με ονόματα κατεχόμενων πόλεων και χωριών της Κύπρου”.

Και τα τρία τραγούδια είναι διασκευασμένα, μέσα από τη ματιά της Φρόσως Στυλιανού, μαζί με τους σπουδαίους συνεργάτες της, Ανδρέα Αποστόλου, Γιώτη Κιουρτσόγλου και Στέφανο Δημητρίου.

Το υλικό ηχογραφήθηκε και βιντεοσκοπήθηκε ζωντανά, στο Studio Sierra και αποτυπώνει την ανάγκη της Κύπριας ερμηνεύτριας και τραγουδοποιού, να επικοινωνήσει το συναίσθημα της απώλειας και της ελπίδας, 50 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Ιδιαίτερη στιγμή στο βίντεο, κάποια εμβόλιμα πλάνα, τραβήγμένα με κινητό, σε λεηλατημένο σπίτι στην Αμμόχωστο, όπως έχει παραμείνει από το ’74, από την ιδιοκτήτρια του, που μπήκε για πρώτη φορά στο σπίτι της, πενήντα χρόνια μετά.

Πιάνο – loops : Ανδρέας Αποστόλου
Ηλεκτρικό μπάσο: Γιώτης Κιουρτσόγλου
Τύμπανα: Στέφανος Δημητρίου
Concept -επιμέλεια-ερμηνεία-παραγωγή: Φρόσω Στυλιανού
Ηχογράφηση: Γιώργος Καρυώτης
Hχογράφηση φωνής: Nίκος Ασημάκης
Μίξη: Γιάννης Τούντας
Mastering: Γιάννης Χριστοδουλάτος
Κινηματογράφηση – Μοντάζ: Πάνος Ζενίδης

Κυκλοφορεί από την Reload Music.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here