17/3/2011
www.musiccorner.gr

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ παρουσιάζει το νέο cd της Καίτης Κουλλιά με τον Χρήστο Τσιαμούλη «Γαλάζιο στον ορίζοντα», την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011, στις 21.30, στο café του Βιβλιοπωλείου IANOS (Σταδίου 24).

Μαζί τους οι: Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), Στέλλα Βαλάση (σαντούρι), Ντάσο Κούρτι (ακορντεόν), Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί), Βασίλης Κετεντζόγλου (κιθάρα) και ο Χρήστος Τσιαμούλης (λαούτο και φωνή).

Είσοδος ελεύθερη

Είναι η δεύτερη φορά, που η Καίτη Κουλλιά παρουσιάζει προσωπικό άλμπουμ με παραδοσιακά τραγούδια – αρκετά χρόνια μετά την «Αύρα θαλασσινή» και πάλι σε συνεργασία με τον Χρίστο Τσιαμούλη – είδος με το οποίο έχει γνωρίσει επανειλημμένα την αποδοχή και την αγάπη του κόσμου, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Στο νέο της άλμπουμ «Γαλάζιο στον ορίζοντα» η Καίτη Κουλλιά ερμηνεύει παραδοσιακά τραγούδια που αποπνέουν τον καθαρό, δροσερό αέρα του Αιγαίου. Τα περισσότερα από αυτά προέρχονται από τη λαϊκή παράδοση των Δωδεκανήσων εκτός ορισμένων που είναι επώνυμων δημιουργών ή προέρχονται από άλλες περιοχές αλλά έχουν αφομοιωθεί εξίσου στα προσωπικά βιώματα της ερμηνεύτριας.

Η ίδια σημειώνει: «Είναι κάτι στιγμές που μνήμες παλιές, γλυκιές κι αστοχισμένες ξεχειλίζουν μέσα από την ψυχή μας. Μνήμες γεμάτες με τη χαρά και τον πόνο των ανθρώπων που έζησαν τη ζωή τους με πολύ κόπο και ρίσκο μεγάλο. Η χαρά και η λύπη και ο τρόπος που οι άνθρωποι αυτοί το φανέρωναν ήταν για μένα κάτι σαν μαγιά και λίπασμα μαζί, στη μουσική ροπή μου. Όταν τραγουδάω αυτά τα τραγούδια, έχω στο νου μου πρόσωπα υπαρκτά και αγαπημένα. Ολοζώντανα μένουν στη μνήμη μου τα παιχνίδια μέσα στην πέτρα και στο νερό της θάλασσας, τα πανηγύρια στις γιορτές των αγίων των νησιών μας, της Δωδεκανήσου. Γαλάζιο φως, ορίζοντας είναι λέξεις και εικόνες που λειτουργούν σαν βάλσαμο στην καθημερινότητά μου. Εύχομαι τα τραγούδια του τόπου μου να σας χαρίζουν αυτό το βάλσαμο κάθε φορά που θα τ’ ανταμώνετε…».

Την ενορχήστρωση και επιμέλεια παραγωγής υπογράφει ο Χρίστος Τσιαμούλης ο οποίος παίζει και λαούτο – λύρα – λάφτα – καβάλ – τσαμπούνα – κρουστά, μπαγλαμά και τραγουδά. Αλλά και οι υπόλοιποι μουσικοί που συμμετέχουν στο άλμπουμ είναι κορυφαίοι στο είδος τους: Κυριάκος Γκουβέντας βιολί, Ουρανία Λαμπροπούλου σαντούρι, Γιάννης Πλαγιαννάκος μπάσο, Σπύρος Γκούμας κιθάρα, Πάνος Δημητρακόπουλος κανονάκι, Ντάσο Κούρτι ακορντεόν, Βασίλης Κετεντζόγλου κιθάρα και Σωκράτης Γανιάρης κρουστά.

Δευτέρα 21 Μαρτίου – 21.30 – ΙΑΝΟΣ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here