Τι συνδέει τον Morricone, τον Jonny Cash, τους Iron Maiden και τoν Elvis Presley; Η απάντηση είναι ο George Zervos και το cover του “The Trooper”.

Γνωστός για την αγάπη του για το rock n roll μέσα από τη μουσική πορεία των τελευταίων χρόνων – είναι ιδρυτικό μέλος των Swingin’ Cats-, ο Γιώργος Ζερβός, ο Έλληνας Elvis Presley όπως τον έχουν «βαφτίσει», αποκαλύπτει μια μέταλ πλευρά του και διασκευάζει ένα από τα αγαπημένα του κομμάτια: το “The Trooper” των Iron Maiden.

 

Με έναν ήχο που θυμίζει soundtrack του Morricone, ταξιδεύουμε νοητά στην Άγρια Δύση, ενώ η ενορχήστρωση θα μπορούσε να είναι παρμένη από τους τελευταίους δίσκους του Johnny Cash.

Το αποτέλεσμα;

Ένα τραγούδι αφιερωμένο σε όλα τα νέα παιδιά που η μοίρα τους ανάγκασε να πολεμήσουν μάχες τις οποίες δεν επέλεξαν. Να χαθούν σε «χαρακώματα» και χαλάσματα ξεχασμένοι και μόνοι.

Όπως λέει και ο ίδιος:
«Η πιο σκληρή μοναξιά είναι αυτή του στρατιώτη πριν τη μάχη, κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών και λίγο πριν ξεψυχήσει κοιτώντας μόνος του τον ουρανό.
Νιώθω τυχερός γιατί στη ζωή μου μπορώ -αντί για όπλα- να κουβαλώ μια κιθάρα και να τραγουδώ»

To videoclip γυρίστηκε στο Σανατόριο της Πάρνηθας, ένα χώρο γεμάτο ιστορίες ανθρώπινου πόνου και απομόνωσης.

Συντελεστές video clip:
Σκηνοθεσία, φωτογραφία: Κυριάκος Γκαλανάκης
Ηχογράφηση, μίξη και παραγωγή: Μιχάλης Παπασυμεών
Mastering: Πίμης Πέτρου

Σε ορισμένα πλάνα εμφανίζεται graffiti του καλλιτέχνη “Achilles”

Ο GZ αυτήν την περίοδο εμφανίζεται κάθε Τρίτη του Ιουλίου (6, 13, 20 & 27) στο Roof Stage του Gazarte με τους Swingin’ Cats.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here