Γράφει η Ειρήνη Χατζημαργαρίτη
Φωτογράφηση: Μάριος Γκούβας

Πέμπτη βράδυ, βρεθήκαμε στο Γκάζι για να παρακολουθήσουμε ίσως μια από τις πιο ατμοσφαιρικές παρουσιάσεις δίσκου, τον τελευταίο καιρό! Η Γιάννα Βασιλείου μας προσκάλεσε στο Gazarte, για να μας συστήσει τα τραγούδια του δίσκου της «Όλα Όσα Αγαπώ», το οποίο κυκλοφόρησε λίγες ημέρες πριν από τη MINOS EMI.

vasileiou_parousiasi_2014_10_013

Ο χώρος είχε διαμορφωθεί κατάλληλα με τα όργανα στημένα στη μέση και μια σκηνή έτοιμη να υποδεχτεί την καλλιτέχνιδα ενώ τα φώτα της Τεχνόπολης, πρόσθεταν μια άλλη μαγεία, στη βραδιά που ήδη από την αρχή της είχε μια ζεστασιά και μια οικειότητα.

Καθώς περνούσε η ώρα, ο χώρος είχε αρχίσει να γεμίζει από πλήθος ατόμων, μεταξύ των οποίων, μουσικοί, ηθοποιοί και καλλιτέχνες, που είχαν συγκεντρωθεί για να ακούσουν πρώτοι, την πρώτη δισκογραφική απόπειρα της Γιάννας Βασιλείου. Και ενώ το κλίμα μεταξύ των παρευρισκόμενων είχε ήδη αρχίσει να φτιάχνει, στη σκηνή εμφανίστηκε η καλλιτέχνιδα με ένα εντυπωσιακό φόρεμα και ξεκίνησε να τραγουδά, τα πρώτα κομμάτια από το δίσκο.

vasileiou_parousiasi_2014_10_016

Φανερά συγκινημένη αλλά και λίγο αγχωμένη, η Γιάννα Βασιλείου, σύστησε ένα προς ένα τα τραγούδια στο κοινό λέγοντας μας λίγα λόγια για το καθένα. Παρά το γεγονός ότι τα πρώτα τραγούδια ξεκίνησαν με λίγους μουσικούς και η παρουσίαση συνεχιζόταν με τη Γιάννα Βασιλείου να τραγουδά μόνο με τη συνοδεία ενός πιάνο, όταν έφτασε η σειρά του τραγουδιού «Όλα όσα αγαπώ», είδαμε μια πολυμελή ορχήστρα, από καταξιωμένους μουσικούς να πλαισιώνουν την τραγουδίστρια και με αυτό τον τρόπο να απογειώνουν τόσο το τραγούδι όσο και τη βραδιά στο σύνολο της.

vasileiou_parousiasi_2014_10_018

Αφού λοιπόν ακούσαμε τα 7 τραγούδια του δίσκου, εκ των οποίων τα 2 είναι διασκευές των «Κάθε Φορά που θα ‘ρθεις βρέχει» και «Where or when» η Γιάννα Βασιλείου μας ευχαρίστησε και έφυγε από τη σκηνή ακόμη πιο συγκινημένη από το δυνατό χειροκρότημα του κόσμου που έλαβε. Και πως άλλωστε να μη χειροκροτήσεις δυνατά, όταν παρουσιάζεται μπροστά σου μια δουλειά προσεγμένη, η οποία έχει φτιαχτεί με αυθορμητισμό, αγάπη αλλά και κόπο;

Αν είναι λοιπόν να χαρακτηρίσουμε και εμείς με τη σειρά μας με δύο λόγια το άλμπουμ, χωρίς καμία αμφιβολία θα λέγαμε ότι είναι μια άκρως ατμοσφαιρική δουλειά, που αν την ακούσει κανείς δεν πρόκειται να μη συγκινηθεί έστω και με ένα τραγούδι. Η μουσική και η καθαρή φωνή της Γιάννας Βασιλείου έχουν τον κύριο λόγο σε αυτό. Επίσης, οι διασκευές στα τραγούδια του Γιάννη Σπανού και του Richard Rogers υποδηλώνουν τη φρέσκια ματιά που διαθέτει η καλλιτέχνιδα και τον τρόπο με τον οποίο σέβεται τη μουσική.

vasileiou_parousiasi_2014_10_015

Λίγο μετά το τέλος της παρουσίασης, καταφέραμε να «κλέψουμε» για λίγο τη Γιάννα Βασιλείου από το κοινό της και να τη ρωτήσουμε σχετικά με τη βραδιά αλλά και το νέο δίσκο της.

Music Corner: Πως αισθάνεσαι που κυκλοφόρησε ο νέος σου δίσκος;
Γιάννα Βασιλείου: Δεν περιγράφεται πόσο συγκινημένη είμαι! Είναι πολύ ιδιαίτερη στιγμή για εμένα, είναι κάτι για το οποίο δουλεύω και το οποίο ονειρεύομαι πραγματικά όλη μου τη ζωή. Έχω δουλέψει πολύ σκληρά για αυτό και ελπίζω να το αγαπήσει και ο κόσμος όσο το έχω αγαπήσει και εγώ.

Music Corner: Ο κόσμος έχει ήδη δείξει πως αγάπησε τη δουλειά σου. Μέσα σε μερικές μόλις μέρες το «Όλα όσα αγαπώ» έφτασε στο νούμερο ένα των i-tunes!
Γιάννα Βασιλείου: Αυτό δεν το πιστεύω ούτε και η ίδια, δεν ξέρω καν τι μπορεί να σημαίνει! Είναι εποχές δύσκολες για τη δισκογραφία. Έχω βαρεθεί να μου λένε όλοι «που πας να βγάλεις δίσκο τώρα» και άλλα τέτοια. Επιμένω όμως ότι η ποιοτική δουλειά φαίνεται και αγαπιέται και θέλω όλο αυτό να συνεχίσω να το κάνω, ποιοτικά και αληθινά. Δε με ενδιαφέρει να δείξω τίποτα άλλο παρά μόνο την αλήθεια μου.

vasileiou_parousiasi_2014_10_025

Music Corner: Είχες άγχος για τη σημερινή βραδιά;
Γιάννα Βασιλείου: Είχαμε τόσα προβλήματα διαδικαστικά, όπως το ότι χάλασαν οι μηχανές του εργοστασίου και δεν είχα cd για την αποψινή βραδιά. Πέρα από το τρέξιμο με όλα αυτά, είχα παράλληλα και πρόβες με το μιούζικαλ Rocky Horror Show στο οποίο είμαι δασκάλα των ηθοποιών και έχουμε πρεμιέρα σε μια εβδομάδα, ενώ ασχολήθηκα και με τη διοργάνωση αυτής της βραδιάς. Είμαι και σαν άνθρωπος τελειομανής, θέλω να περνούν όλα από το χέρι και την κρίση μου, πράγμα πολύ κουραστικό που θα ήθελα να αλλάξω.

Music Corner: Υπάρχουν προγραμματισμένες συναυλίες, κάπου που θα μπορούσαμε να ακούμε και το άλμπουμ ζωντανά;
Γιάννα Βασιλείου: Κάτι προγραμματισμένο δεν υπάρχει. Θα ήθελα να κάνω όμως κάτι που να το διακρίνει ποιότητα. Έχουμε ξεχάσει τη μουσική ποιότητα και αυτό είναι που θέλω να δώσω στον κόσμο. Ευτυχώς έχω δίπλα μου κάποιους από τους πιο ταλαντούχους μουσικούς της Ελλάδας και όχι μόνο και αυτό με βοηθάει πάρα πολύ. Δε θα μπορούσα να τα έχω κάνει όλα αυτά αν δεν τους είχα δίπλα μου. Και με εκείνους πιστεύω ότι θα προχωρήσουμε και σε κάποια δικά μου προσωπικά live.

Music Corner: Στα περισσότερα τραγούδια του cd έχεις γράψει εσύ και στίχους και μουσική. Τι σε εμπνέει να γράψεις τελικά;
Γιάννα Βασιλείου: Από τα πέντε πρωτότυπα τραγούδια του cd, έχω γράψει σε όλα τη μουσική και σε τρία τους στίχους. Όσον αφορά την έμπνευση, δεν ξέρω. Είναι κάτι που έρχεται απλά. Παράδειγμα, στο «Όλα όσα αγαπώ» ξαφνικά ήρθε στο μυαλό μου και η μελωδία και ο στίχος αυτός. Απλά εγώ το κατέγραψα και 2 μήνες μετά περίπου ήρθε όλο το υπόλοιπο. Δε μου αρέσει σε καμία περίπτωση να κάθομαι επί τούτου και να πω ότι τώρα πρέπει να γράψω. Το αυθόρμητο είναι αυτό που έχει νόημα, όλα τα υπόλοιπα είναι λάθος για μένα…

vasileiou_parousiasi_2014_10_023

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από την παρουσίαση και τους καλεσμένους!

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here