Ο Γιάννης Διονυσίου παρουσιάζει τον πρώτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο «Πρώτη βόλτα», σε στίχους του σημαντικού στιχουργού Κώστα Φασουλά και μουσική των ταλαντούχων συνθετών Φώτη Σιώτα, Νίκου Χρηστίδη, Αλέξανδρου Εμμανουηλίδη, Ορέστη Κολέτσου, Κώστα Παρίσση, Βασίλη Κορακάκη και Πάρι Περυσινάκη.

Μετά τα δύο τραγούδια προπομπούς «Γλυκό μου πικραμύγδαλο» και το «Όπως και να ‘χει σε προσέχω» με τη συμμετοχή της Ιουλίας Καραπατάκη, που προηγήθηκαν της κυκλοφορίας του δίσκου και γνώρισαν μεγάλη επιτυχία, η «Πρώτη βόλτα» μας αποκαλύπτει και τα υπόλοιπα εννέα της τραγούδια, πρώτους σταθμούς της δισκογραφικής πορείας του Γιάννη Διονυσίου που ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς.

Η «Πρώτη βόλτα» αποτελεί ιδανική αφετηρία για τον Γιάννη Διονυσίου, καθώς αναδεικνύει όλες τις πτυχές του πολύπλευρου ερμηνευτικού του χαρίσματος.

Ο Κώστας Φασουλάς δημιουργεί με τους στίχους του έναν ακόμα σύνθετο ολοκληρωμένο κόσμο που ζωντανεύει και εξελίσσεται ακολουθώντας την αβίαστη ροή του λόγου.

Η «Πρώτη βόλτα» είναι ένας σύγχρονος δίσκος με σαφείς αναφορές στην πλούσια παράδοση του λαϊκού μας τραγουδιού, που συνεχίζει μέσα από μια διαρκή διαδικασία ανανέωσης να εκφράζει τους έρωτες, τις ελπίδες και τις απογοητεύσεις των ανθρώπων σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο που αναζητά την ισορροπία του.

Οι εξαιρετικοί συνθέτες και τραγουδοποιοί της νεότερης γενιάς, που έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στο τελικό, άρτιο αποτέλεσμα έχουν καταφέρει με συνεκτική ουσία τον λόγο του Κώστα Φασουλά να δημιουργήσουν έναν αξιοζήλευτο δίσκο χωρίς ρωγμές και ανισότητες.

Ο Γιάννης Διονυσίου επιβεβαιώνει από τον πρώτο προσωπικό του δίσκο τις μεγάλες ερμηνευτικές του δυνατότητες που συνδυάζουν την εκφραστικότητα, την τεχνική, τη μεγάλη έκταση και το διακριτό ηχόχρωμα της φωνής του.

Η «Πρώτη βόλτα» που κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group σε cd, βρίσκεται ήδη στις προθήκες των δισκοπωλείων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here