Η Γλυκερία και οι Τακίμ συναντιούνται στον κοινό καλλιτεχνικό τους δρόμο και μάς καλούν σ’ ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο από τη μαγεία της Ανατολής, με τραγούδια και οργανικά, τα οποία καλύπτουν ένα ευρύ ιστορικό φάσμα: λόγιες και λαϊκές μουσικές παραδόσεις της κοντινής μας Ανατολής αλλά και ανατολίτικα ηχοχρώματα από το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι.

Απ’ τα πρώτα της βήματα στο τραγούδι, η Γλυκερία με τη θερμή κι εκφραστική φωνή της, ταξιδεύει τους Έλληνες στα μονοπάτια της καθ’ ημάς Ανατολής: τη λατρέψαμε, όπως επίσης την λατρεύουν και εκτός συνόρων, όπου έχει σημειώσει αξιοσημείωτη πορεία. Η Γλυκερία είναι μία από τις πολύ μεγάλες φωνές του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού, με πολύ ενδιαφέρουσες καταβολές. Μία ερμηνεύτρια που μπορεί να μετασχηματίσει με τον δικό της τρόπο, οποιοδήποτε τραγούδι, σεβόμενη πάντα το ύφος του. Απόλυτα αξιόπιστη γιατί έχει πλήρη γνώση των τεχνικών της μέσων και έτσι η επικοινωνία της με τα τραγούδια αλλά και με τον κόσμο είναι ξεκάθαρη και ουσιαστική, έχοντας δίπλα της στην καλλιτεχνική επιμέλεια τον Στέλιο Φωτιάδη.

Όταν μιλάμε για τους Τακίμ, από την ίδρυσή τους το 2001 έως σήμερα, μιλάμε για το σημαντικότερο γκρουπ δεξιοτεχνών στην Ελλάδα, με μια δεινότητα στο παίξιμό τους, μοναδικής αισθητικής. Σολίστες που συνδυάζουν τις ακαδημαϊκές γνώσεις τους με τις φλόγες, τις μνήμες και τις καθαρές ρίζες της ελληνικής παράδοσης.
Τακίμ = Θαυμάσια, σφιχτοδεμένη οργάνωση του μουσικού υλικού με συναρπαστικές αλλαγές, μεταμορφώσεις και συναισθηματικές μεταπτώσεις. Δεξιοτεχνική αρτιότητα, πλοκή, ευρηματικές ιδέες, βαθμιαία εξέλιξη, εσωτερικότητα αλλά και έντονες κορυφώσεις.

Γλυκερία και Τακίμ «Στην Ανατολή»… Ένας μουσικός πλούτος που καθηλώνει.

Line up
Γλυκερία: φωνή
Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος: κλαρίνο, καβάλ
Πάνος Δημητρακόπουλος: κανονάκι
Θωμάς Κωνσταντίνου: ούτι, λαούτο, τραγούδι
Γιώργος Μαρινάκης: βιολί
Κώστας Μερετάκης: κρουστά, τραγούδι
Γιάννης Πλαγιαννάκος: κοντραμπάσο
Κωνσταντίνος Φωτιάδης: κιθάρες
και o Γιάννης Νιάρχος: φωνή

ΔΕΥΤΕΡΑ, 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021
στις 21:00

CT GARDEN FESTIVAL by Christmas Theater
Λ. Βεΐκου 139, Γαλάτσι
Τηλ. 211 7701700

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
VIP: 25 ευρώ
Α΄ ΖΩΝΗ: 20 ευρώ
Β΄ ΖΩΝΗ: 15 ευρώ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ – AμεA: 10 ευρώ (μόνο με τηλεφωνική κράτηση στο 211 7701700)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: τηλ. 211 7701700, viva.gr & www.ct.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here