Η βραβευμένη παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου, “Goodbye, Lindita”, σε σκηνοθεσία Μάριο Μπανούσι, η παράσταση-εμπειρία που υμνήθηκε από τους κριτικούς, ενθουσίασε το κοινό και διακρίθηκε σε διεθνή φεστιβάλ, θα παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη για μόνο τρεις βραδιές, στις 9, 10 και 11 Φεβρουαρίου στο Βασιλικό Θέατρο.

Το “Goodbye, Lindita” εστιάζεται σε μια αρχέγονη ανθρώπινη εμπειρία, αυτή της απώλειας ενός αγαπημένου προσώπου. Σε ένα σπίτι, μια οικογένεια πενθεί βυθισμένη στη σιωπή, ώσπου μια σειρά από παράδοξα γεγονότα ανοίγει παράθυρο σε έναν κόσμο όπου η ανάμνηση μπλέκεται με τη φαντασίωση και η πραγματικότητα με το όνειρο.

Ο Μάριο Μπανούσι, ένας πολυσχιδής νέος δημιουργός που προτείνει ένα προσωπικό, χειροποίητο εικαστικό θεατρικό σύμπαν, εμπνέεται από δικά του βιώματα και από ταφικά έθιμα και παραδόσεις των Βαλκανίων για να φτιάξει, μαζί με μια ομάδα χαρισματικών καλλιτεχνών, ένα σκηνικό ποίημα για την απώλεια. Χωρίς να ακούμε ποτέ τα πρόσωπα να μιλούν, γινόμαστε μάρτυρες της πορείας τους, ενός εσωτερικού ταξιδιού που προσπαθεί να απαντήσει σε ένα αιώνιο ερώτημα: Πώς λέμε αντίο σε ένα πολυαγαπημένο πρόσωπο;

Η παράσταση έχει παρουσιαστεί στο Εθνικό Θέατρο την περσινή και τη φετινή σεζόν, σημειώνοντας διαδοχικά sold out, ενώ βρίσκεται σε παγκόσμια περιοδεία που περιλαμβάνει, μέχρι στιγμής, τους εξής σταθμούς: Βελιγράδι, Δρέσδη, Άμστερνταμ, Αδελαΐδα (Αυστραλία), Μόναχο.

Ταυτότητα παράστασης
Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Μάριο Μπανούσι
Σύμβουλος δραματουργίας: Σοφία Ευτυχιάδου
Σκηνικά – Κοστούμια: Σωτήρης Μελανός
Μουσική: Εμμανουήλ Ροβίθης
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Δραματολόγος παράστασης: Ασπασία-Μαρία Αλεξίου
Βοηθοί σκηνοθέτη: Αφροδίτη Καποκάκη, Θεοδώρα Πατητή
Φωτογραφίες παράστασης:  Θεόφιλος Τσίμας
Βίντεο παράστασης: Νίκος Πάστρας

Διανομή (με αλφαβητική σειρά)
Χρυσή Βιδαλάκη, Μπάμπης Γαλιατσάτος, Ελένη Άμπια Νζάνγκα, Εριφύλη Κιτζόγλου, Κατερίνα Κρίστο, Μάριο Μπανούσι, Ευτυχία Στεφάνου, Αλεξάνδρα Χασάνι

9, 10 και 11 Φεβρουαρίου

Ώρες παραστάσεων:
Παρασκευή-Σάββατο στις 21:00
Κυριακή στις 19:00

Βασιλικό Θέατρο
30ής Οκτωβρίου 2, Θεσσαλονίκη

Τιμές εισιτηρίων
20 € κανονικό | 13 € φοιτητικό | 15 € άνω των 65 | 5 € ανέργων, ΑμεΑ, συνοδών ΑμεΑ | 16 € ομαδικό
Ισχύουν ατέλειες μόνο για την παράσταση της Παρασκευής 9/2

Προπώληση εισιτηρίων: ticketservices.gr

*Η προπώληση ξεκινάει στις 18 Ιανουαρίου. Οι θεατές μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους ηλεκτρονικά και τις ημερομηνίες των παραστάσεων (9, 10 και 11/2) και από τα ταμεία του Κ.Θ.Β.Ε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here