Ο Monsieur Minimal  θα παρουσιάσει live μαζί με την νεοσύστατη μπάντα του το νέο εξαιρετικό άλμπουμ του, αλλά και παλιότερες επιτυχίες, την Παρασκευή 3 Απριλίου στην Αθήνα στην σκηνή του Six D.O.G.και το Σάββατο 18 Απριλίου στην Θεσσαλονίκη  στην σκηνή του 8 Ball σε δυο μοναδικά “High Times” Full Band Projects.

Με 3 άλμπουμ ήδη στις αποσκευές του, άριστες κριτικές και live εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, συμμετοχή σε μουσικές συλλογές του εξωτερικού και μεγάλη παρουσία σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές playlist, ο Μοnsieur Minimal έχει κερδίσει επάξια τα τελευταία χρόνια μουσική αναγνώριση και τον τίτλο του «indie-pop esthete».

O Monsieur Minimal ξεκίνησε με την νεανική και ανάλαφρη indie-pop του «Lollipop» και κατάφερε να κατακτήσει κατευθείαν την προσοχή πολλών ακροατών τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο. Εν συνεχεία, αποφάσισε να πειραματιστεί με ελληνικό στίχο και να κυκλοφορήσει το δεύτερο προσωπικό του άλμπουμ, με τίτλο «Πάστα Φλώρα», με μια πολυσυζητημένη συμμετοχή έκπληξη, αυτή της Δήμητρας Γαλάνη στο κομμάτι «Μια Ζωή».

Τρίτη του απόπειρα υπήρξε το διπλό «Minimal to Maximal», που αποτέλεσε ένα από τα πιο ολοκληρωμένα και φιλόδοξα μουσικοσυνθετικά εγχειρήματα της ελληνικής αγγλόφωνης σκηνής.

Το καλοκαίρι του 2013, ο Monsieur Minimal κυκλοφόρησε, ανεξάρτητα πλέον, το καλοκαιρινό single «Summer Lovers». Η δεύτερη στάση και προάγγελος προς το πολυαναμενόμενο ταξίδι της μελωδικής pop και του επερχόμενου album του εγχώριου καλλιτέχνη αποτέλεσε το single «My world is you».

Τον Μάρτιο του 2015, κι έχοντας πλέον δημιουργήσει το δικό του μοναδικό μουσικό ύφος και με την υπογραφή της νέας του δισκογραφικής εταιρείας, Mo.Mi Records, o Monsieur Minimal κυκλοφορεί το τέταρτο στην σειρά προσωπικό του άλμπουμ με τίτλο “High Times”. Ένα άλμπουμ με έντονα ευρωπαϊκό ήχο το όποιο αποτελείται από 11 electronica indie-pop φρέσκες, μουσικά “High Times” κολλητικές μελωδίες.

H Mo.Mi Records παρουσιάζει, λοιπόν, το νέο και τέταρτο στην σειρά άλμπουμ του Monsieur Minimal με τίτλο High Times. Ο Έλληνας Pop Esthete επιστρέφει με 12 ολόφρεσκες “High Times” και κολλητικές pop μελωδίες. Η κάθε μια με την δίκη της διαφορετική ιστορία αντικατοπτρίζει τα 6 χρόνια ζωής του δημοφιλή καλλιτέχνη στην Αθήνα. Το “High Times” κυκλοφορησε σε όλα τα δισκοπωλεία στις 30 Μαρτίου και τα digital stores στις 23 Μαρτίου από την Mo.Mi Records με τη διανομή της Feelgood Records.

monsieur_minimal_cover_dt_2015_03

Στο High Times o Monsieur Minimal συνεργάζεται με μοναδική τρυφερότητα με την παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου απογειώνοντας την dream pop διάθεση στα κομμάτια “The Joy of Love” και “Stars”, ενώ η συνεργασία του για άλλη μια φορά με τον Hiras, στα “Youth” και “Hungry” δίνουν μια indie dance χορευτική διάσταση στον δίσκο. Δεν λείπουν από μέσα οι χαρακτηριστικές ανάλαφρες μελωδίες, με τα ήδη γνωστά “Summer Lovers” και “My world is You” .Το ομώνυμο κομμάτι “High Times” αποτελεί και την πιο χαρακτηριστική στιγμή της εξελιγμένης Pop του Μοnsieur Minimal , ενώ το “Gaidadelic” είναι το απόλυτο σκοτεινό ταξίδι στην πιο ψυχεδελική και electro dark wave στιγμή του δίσκου. Το άλμπουμ κλείνει με έντονη electronica διάθεση με τα “Εlectric India” , “Τhe Nights We Were Dancing”, αλλά και ένα hidden track από τον Μοnsieur Minimal και τον Spinnet.

Οι ηχογραφήσεις και η παραγωγή του album έγιναν στο “Studio Artracks” από τους Monsieur Minimal, Γιώργο Πρινιωτάκη και Αλέξη Μπόλπαση.
 Το mastering έγινε στα Sweetspot Studio.
 Το artwork επιμελήθηκε ο Στέφανος Μιχαηλίδης.

six d.o.g.s
Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι
Τηλ. 210 3210510

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here