Μια κωμωδία… καθημερινής χρήσης, το θεατρικό έργο «HOME» του David Storey ανεβαίνει στο ΤΗΕΑΤRO VICTORIA, από τις 11 Μαΐου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9.00 μμ. Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία και μετάφραση Στέλιου Γούτη, σκηνικά-κοστούμια Γιοβάννας Πρασίνου και μουσική επιμέλεια Μάρως Θεοδωράκη.

Ο David Storey είναι ένας σημαντικός σύγχρονος Βρετανός θεατρικός συγγραφέας και μυθιστοριογράφος, με έργα που έχουν κερδίσει πολλές διακρίσεις στην Αγγλία και την Αμερική.

«Ηοme» δεν είναι παρά ένα σύμβολο. Είναι η εστία, η οικογένεια, το ίδρυμα, αλλά και η πατρίδα! Το έργο, μια κωμωδία με μπεκετικούς απόηχους, παρακολουθεί μια συνηθισμένη μέρα μιας ιδιότυπης ομάδας ανθρώπων που επιλέγουν να ζήσουν με απόλυτη ασφάλεια, στο δικό τους «Home», στο δικό τους σπιτικό. Οι ήρωες του έργου έχουν χαρακτηριστικά από ανθρώπους της διπλανής πόρτας, ίσως και της δικής μας οικογένειάς.

home_2015_05_001

Οι συχνές αναφορές στην πατρίδα, μια μικρή χώρα με ένδοξο παρελθόν και οδυνηρά αβέβαιο μέλλον, αποκαλύπτει ένα έθνος σε κρίση, κάνοντας το έργο ακόμη πιο οικείο στη δική μας πραγματικότητα.

Η σκηνοθεσία του Στέλιου Γούτη, που έχει κάνει και τη μετάφραση, εστιάζει στην κωμική διάσταση μιας παρανοϊκής καθημερινότητας, αναδεικνύοντας τις βαθιές ρωγμές απελπισίας που διαπνέουν τους ήρωες.

Τα σκηνικά και κοστούμια της Γιοβάννας Πρασίνου δημιουργούν την αίσθηση της απομόνωσης και τονίζουν την παράλογα κωμική διάσταση των χαρακτήρων.

Η Μάρω Θεοδωράκη «ντύνει» μουσικά την παράσταση με σύγχρονες, απροσδόκητες ιδέες που φέρνουν στην επιφάνεια την ένταση των απωθημένων συναισθημάτων και καταστάσεων.

Στην παράσταση παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί, με σειρά εμφανίσεως : Μαντώ Θεοφιλάκου, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Στέλιος Γούτης, Κωνσταντίνος Ζαμπάρας, Βάλια Σαπανίδου και συμμετέχει φιλικά η Κική Δημάκη.

Σκηνοθεσία- Μετάφραση: Στέλιος Γούτης
Μουσική επιμέλεια: Μάρω Θεοδωράκη
Σκηνικά-Κοστούμια: Γιοβάννα Πρασίνου
Φωτισμοί: Βαγγέλης Κάνδιας
Sound engineer: Γιάννης Βολτάρης
Βοηθός σκηνοθέτη: Αδαμαντία Θεοφιλάκου
Φωτογραφίες: Γεωργία Σιέττου – Στέλιος Δανιήλ

Ηθοποιοί: Αδαμαντία Θεοφιλάκου, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Στέλιος Γούτης, Κωνσταντίνος Ζαμπάρας, Βάλια Σαπανίδου & σε φιλική συμμετοχή η Κική Δημάκη.

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Theatro Victoria
Μαγνησίας 5 & 3ης Σεπτεμβρίου 119

Παραστάσεις:  κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00
Διάρκεια: 90 λεπτά

Εισιτήρια: 10 € (κανονικό), 8 € (γενική προπώληση – Δίκτυο Viva.gr), 5 € (φοιτητικά, ατέλειες)
Κρατήσεις: τηλ. ταμείου:   210 82 33 125 & 69 8008 73 74

           

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here