Η Spider Music ιδιοκτησίας της συγγραφέως και στιχουργού Ευανθίας Μάγνη, κατάφερε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα από την ίδρυσή της να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά της ελληνικής δισκογραφίας, εκδίδοντας δισκογραφικές δουλειές δημοφιλών καλλιτεχνών όπως ο Γιώργος Νταλάρας, η Γλυκερία, ο Φίλιππος Πλιάτσικας, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Ορφέας Περίδης, ο Μπάμπης Τσέρτος κ.α.

Τις τελευταίες μέρες όμως δέχεται τα βέλη μιας μερίδας ανθρώπων του χώρου, οι οποίοι, σε δημοσίευμα γνωστού διαδικτυακού site, επικαλούνται σοβαρές παρατυπίες και ασυνέπειες της δισκογραφικής εταιρίας σε λόγια και έργα.

spider_music_logo

Σε απάντηση των κατηγοριών αυτών λάβαμε πριν λίγο επιστολή της διευθύντριας της εταιρίας Ευανθίας Μάγνη, που οφείλουμε να δημοσιεύσουμε, χωρίς καμία παρέμβαση…

————–

Στην απύθμενη λάσπη όσων βάλλουν εναντίον της δισκογραφικής εταιρείας «spider» αλλά και εμού προσωπικά, αρχικά σκέφτηκα να μην απαντήσω. Δεν ήθελα να δώσω περισσότερη τροφή στα κακόβουλα δημοσιεύματα μιας παρέας «καλλιτεχνών», οι οποίοι αλληλοϋποστηρίζονται ως άλλο «συνδικάτο». Επειδή όμως το ποτήρι ξεχείλισε, καθώς προσβάλλεται κατάφωρα η αξιοπρέπεια της δικής μου καλλιτεχνικής «οικογένειας», αποφάσισα να δώσω την πραγματική διάσταση των γεγονότων, απαντώντας σε αυτούς οι οποίοι μοναδικό στόχο έχουν να με εκθέσουν με οποιοδήποτε τρόπο και κόστος.

1.Αναφορικά με τον ψευδέστατο ισχυρισμό του site TvXs ότι η τύχη των καλλιτεχνικών μας έργων αγνοείται από την αγορά διότι αυτά έπαψαν να ανατυπώνονται, σας καλούμε να τα αναζητήσετε ιδίοις όμασι στα μεγάλα καταστήματα «Reload», «Public» και «Ιανός» καθώς και στα μικρότερα , εναπομείναντα δισκοπωλεία σε όλη την Ελλάδα, παραπέμποντας σας μάλιστα και στην δήλωση του αποκλειστικού διανομέα των δίσκων μας Σωτήρη Σταματελάτος ο οποίος σε ανάρτηση της υπογράφουσας στο Facebook αναφέρει τα εξής: Δεν πιστεύω πως το FB είναι ο χώρος μέσα από τον οποίο θα δικάσουμε ή θα δικαστούμε, δυστυχώς όμως καλούμαι και εγώ να μιλήσω για τα αυτονόητα. Από την ίδρυση της Spider Music έως και σήμερα έχω αναλάβει την διανομή των φυσικών προϊόντων της τόσο στην χονδρική όσο και στην λιανική. Συγκριμένα τους δίσκους “Στην ομίχλη των καιρών -Θάνος Μικρούτσικος”, “Ροδόσταμο – Στρατηγού Ασπασία”, “Πες το για μένα – Γιώργος Νταλάρας”, “Δίκταμο και Νεράντζι – Γιώργος Στρατάκης”, “Βαλε φωτιά – Φίλιππος Πλιάτσικα”, “Ακολούθησα ένα αστέρι -Γλυκερία”, “Paradise – Ορφέας Περίδης”, “Euphoria – Ανδρέας Κατσίγιαννης”, “Armarima – B.D. Foxmoor”, “Absence – John Papatriantafilou”. Για τα παραπάνω cd’s η υποχρέωση της εταιρίας μου είναι να αποστέλλονται σε οποιονδήποτε τα ζητήσει είτε εντός είτε εκτός Ελλάδος το οποίο εκτελείται στο ακέραιο. Οποιοσδήποτε δηλώνει ότι τα συγκεκριμένα cd’s δεν υπάρχουν στην αγορά είναι το λιγότερο κακόβουλος

2. . Αναφορικά με τους ανυπόστατους, αναληθείς και κατασκευασμένους ισχυρισμούς του κ. Σούλη, ο οποίος κλήθηκε να αναλάβει την σκηνοθετική επιμέλεια ενός αφιερώματος για τον δίσκο « Πες το για μένα» σε μουσική του Ανδρέα Κατσιγιάννη με ερμηνευτή τον Γιώργο Νταλάρα έχουμε να τονίσουμε τα εξής: Η προφορική συμφωνία μας για το κόστος της εν λόγω παραγωγής (περιελάμβανε τρία βιντεοκλίπ και ένα μουσικό ντοκιμαντέρ-αφιέρωμα), που ουδέποτε επικυρώθηκε γραπτώς, παρά τις συνεχείς και επανειλημμένες οχλήσεις μας να προσέλθει στα γραφεία της εταιρίας μας προκειμένου να υπογράψουμε το σχετικό συμφωνητικό) ανέρχονταν στα 10.000 ευρώ για το σύνολο του έργου, το οποίο θα καταβάλλονταν κατά το ήμισυ, ήτοι 5.000 ευρώ , πριν από τη παράδοση του έργου και κατά το υπόλοιπο ήμισυ, ήτοι τα υπόλοιπα 5.000 Ευρώ, μετά την παράδοση του έργου στην εταιρία μας. Εμείς συνεπείς στα όσα συμφωνήσαμε, καταβάλαμε στον τραπεζικό λογαριασμό του κ. Σούλη (υπάρχουν τα σχετικά αποδεικτικά) στις 14/03/2017 το ποσό των 1.500 € και στις 16/03/2017 το ποσό των 3.000 € (τα γυρίσματα ξεκίνησαν στις 16/3 και ολοκληρώθηκαν στις 20/3/2017) ενώ ένα μήνα μετά , ήτοι στις 24/04/2017 του καταβάλλαμε άλλα 1.500 €, ήτοι συνολικά του καταβάλαμε προκαταβολικά, το ποσό των 6.000 €, ήτοι ποσό μεγαλύτερο από αυτό που είχαμε συμφωνήσει ως προκαταβολή, μένοντος ως υπολοίπου του ποσού των 4.000 € που, επίσης όπως είχαμε συμφωνήσει, θα καταβάλλετο ένα μήνα μετά την παράδοση του έργου. Το έργο όμως δεν παραδόθηκε ποτέ στην εταιρία μας, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας, και όπως είναι φυσικό δεν καταβλήθηκε στον Κ. Σούλη και το υπόλοιπο του συμφωνηθέντος ποσού ενώ θα πρέπει να τονιστεί ότι για τις ως άνω καταβολές των 6.000 € εκκρεμεί η έκδοση τιμολογίων από μέρους του, τα οποία ουδέποτε έφτασαν στα χέρια μας. Η πρόθεση του κ. Σούλη τέλος, να προωθήσει το εν λόγω έργο σε άλλο μέσο εκτός από την Spider Music, η οποία το έχει αναλάβει αποκλειστικά και μάλιστα έχει καταβάλει πάνω από το 50% των συμφωνηθέντων, αντίκειται στην μεταξύ μας συμφωνία και όπως είναι φυσικό, τυχόν υλοποίησή της θα έχει νομικές συνέπειες.

3. Προς μεγάλη μας λύπη διαβάσαμε και τις δηλώσεις του κ. Μαυρουδή, ο οποίος κάνει λόγο για επιπολαιότητες και τριτοκοσμικές συμπεριφορές. Χωρίς να προβαίνουμε σε περαιτέρω κρίσεις και άστοχους χαρακτηρισμούς που κάθε άλλο ταιριάζουν στο μουσικό σας έργο όλα αυτά τα χρόνια απλά επικαλούμαστε το σχόλιο του πρώην συνεργάτη, κιθαρίστα, κ. Παναγιώτη Μάργαρη, ο οποίος σε ανάρτηση της υπογράφουσας στο Facebook, αναφέρει τα εξής: Διαβάζοντας το παραπάνω κείμενο της κυρίας Μάγνη η οποία σε κάποιο σημείο αναφέρεται στο όνομα μου, αποφάσισα κι εγώ να γράψω ένα σχολιάκι, μιας και μου αρέσει η αλήθεια να λέγεται…Από το 1999 έως το 2009 αν δεν κάνω λάθος, δέκα ολόκληρα χρόνια, ηχογράφησα υπό την μορφή κιθάριστικού ντουέτου την δισκογραφική σειρά “Cafe de ‘l art”. Μια πολύ επιτυχημένη σειρά η οποία πούλησε δεκάδες χιλιάδες cd και τάραξε τα νερά της δισκογραφίας. Επίσης, δύο από τα έξι άλμπουμ της σειράς αυτής κατέκτησαν το βραβείο καλύτερου ορχηστρικού δίσκου της χρονιάς στα μουσικά βραβεία “Αρίων”. Πάρα πολλές συναυλίες επίσης είχαν τον τίτλο “Cafe de ‘l art” μιας και ο κόσμος ζητούσε να ακούσει ζωντανά τα κομμάτια της δισκογραφικής αυτής σειράς… Το ένα μέλος του κιθαριστικού ντουέτο ήμουν εγώ…Το δεύτερο μέλος ο κιθαρίστας και τραγουδοποιός Νότης Μαυρουδής. Μετά από 7 και πλέον χρόνια και φτάνοντας στο σήμερα, πληροφορούμαι από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο Νότης Μαυρουδής και οι συνεργάτες του περιχαρείς ανακοινώνουν την έκδοση του “Cafe de ‘l art 7” με το Νότη Μαυρουδή και ένα νεαρό κιθαρίστα στη θέση μου!!! Χωρίς καν να ερωτηθώ…Απίστευτο κι όμως αληθινό…Τι κρίμα ένας άνθρωπος 72 χρονών να φερθεί τόσο επιπόλαια σκέφτηκα….Έλλειψη φαντασίας? Ανωριμότητα? Παράλογη έπαρση? Κάποιο άλλο κίνητρο? Αμέσως επικοινώνησα με τους δικηγόρους μου, οι οποίοι όπως ήταν λογικό μου είπαν να προχωρήσω σε αγωγές, μιας και από όπου και αν εξέταζαν τα δικαστήρια την υπόθεση θα δικαιωνόμουν. Η σειρά “Cafe de ‘l art” ανήκει στους Παναγιώτη Μάργαρη και Νότη Μαυρουδή και κανείς από τους 2 μας δεν μπορεί να την καπηλευτεί μου είπαν χαρακτηριστικά οι νομικοί μου σύμβουλοι…Το “Cafe de l art 7” θα κυκλοφορούσε από την εταιρεία δίσκων SPIDER MUSIC η οποία ανήκει στην Ευανθία Μάγνη. Προτού λοιπόν καταθέσω αγωγές εναντίον του Μαυρουδή και της δισκογραφικής εταιρείας, τηλεφώνησα στην κυρία Μάγνη η οποία άμεσα με διαβεβαίωσε ότι δεν γνώριζε όλο αυτό το παρασκήνιο, έπεσε θύμα παραπλανητικής πληροφόρησης και προς τιμήν της φυσικά απέσυρε το ενδιαφέρον της για το “Cafe de l art 7” προστατεύοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τον κύριο Μαυρουδή από δυσάρεστες εξελίξεις…. Παναγιώτης Μάργαρης – Κλασικός κιθαρίστας – Συνθέτης

4.- Περί του κ. Μποσκοίτη που εμμονή του έχω γίνει προσωπικά εγώ αλλά και η Spider Music διακρίνω την πικρία του που τελικά δεν προχώρησε η συνεργασία μας, κατανοώ ότι η ελπίδα ανεύρεσης εργασίας στους δύσκολους καιρούς που ζούμε είναι σημαντική όμως αναφαίρετο δικαίωμα μας με ποιον η όχι θα συνεργαστούμε τελικά… φυσικά υπήρχαν οι αποχρώσεις ενδείξεις ότι έπρεπε να το αποφύγουμε μετά το θέμα Μαυρουδή που μας είχε παρουσιάσει ως μέγιστη ευκαιρία για την εταιρία μας.
Μας λυπεί το γεγονός ότι ένας κινηματογραφιστής όπως δηλώνει περνά την ώρα του μακριά από την κάμερα του και μένει όλη μέρα καθηλωμένος σε έναν υπολογιστή σπίτι του για να δημοσιεύει για εμάς, φυσικά τον λόγο έχει η δικαιοσύνη για κάθε λέξη που αναπαράγει.

5.-. Αναφορικά τέλος με τις δηλώσεις του κ. Ζαχαρία Καρούνη, του οποίου το cd «Αποστολή», επρόκειτο να εκδοθεί από την εταιρία μας, έχουμε να δηλώσουμε ότι μετά λύπης μας δεν προχωρήσαμε στην κυκλοφορία του έργου του, διότι τούτο ήταν αδύνατο να γίνει μέσα στους χρόνους που επιθυμούσε ο εν λόγω καλλιτέχνης. Εκκρεμούσαν μια σειρά από διαδικαστικές ενέργειες, οι οποίες δεν μπορούσαν να ολοκληρωθούν μέσα στον ένα μήνα που μας είχε θέσει ως προϋπόθεση για την έκδοση του ο κ. Καρούνης. Να αναφέρουμε ενδεικτικά ότι παραλάβαμε το master του δίσκου του στις 25 Ιουνίου του 2017 και ο κ. Καρούνης επιθυμούσε να έχει στα χέρια του τον δίσκο, ως φυσικό προϊόν, στις 9 Ιουλίου 2017, μέσα δηλαδή σε ένα ασφυκτικά στενό χρονικό περιθώριο, το οποίο καμία σοβαρή δισκογραφική εταιρία δεν θα μπορούσε να πραγματώσει. Τούτο εν τέλει αναγνωρίζει και ο κ. Καρούνης με τις δηλώσεις του και γι αυτό απέσυρε την κυκλοφορία του δίσκου του από την εταιρία μας. Προς μεγάλη μας ικανοποίηση ωστόσο ο τραγουδιστής έχει το θάρρος να παραδεχτεί με τις δηλώσεις του, ότι πραγματοποιήσαμε την φωτογράφηση του χωρίς να υπογράψουμε κανένα συμβόλαιο και χωρίς να καταβάλει ο ίδιος ούτε ένα ευρώ.

Εμείς δεν συμμετέχουμε σε λαϊκά δικαστήρια, δεν μεταφέρουμε τα θέματα μας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ούτε καλούμε τους διαδικτυακούς μας φίλους να πάρουν θέση, για εμάς μιλά η δουλειά μας.
Η συνέχεια της υπόθεσης θα δοθεί στα Ελληνικά δικαστήρια που είναι αρμόδια και όχι σε εικονικούς ιστότοπους που ζουν κάποιοι άνθρωποι.

Για το τέλος θέλουμε για ακόμη μια φορά να τονίσουμε τον σημαντικό ρόλο της Spider Music στην δύσκολη αυτή περίοδο της ελληνικής δισκογραφίας. Μέσα από σπουδαίες δισκογραφικές δουλειές και συνεργασίες με μεγάλα ονόματα αλλά και με νέα παιδιά που βλέπουν τα όνειρα τους να γίνονται πραγματικότητα, επιχειρεί να βάλει ένα μικρό λιθαράκι στον μουσικό πολιτισμό αυτού του τόπου. Ο δρόμος δεν είναι πάντα εύκολος και στρωμένος με ροδοπέταλα. Τρικλοποδιές και εμπόδια υπάρχουν παντού και πάντα αλλά εμείς, σε πείσμα όλων αυτών που επιθυμούν την εξόντωσή μας, θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που πραγματικά αγαπάμε.

Για την Spider Music
Ευανθία Μάγνη

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εκτος του συνολικου ψεματος που χαρακτηριζει την απαντηση της κΜαγνη θελω να σημειωσω,οτι εχω την εγγραφη αδεια του κΝταλαρα και του συνθετη Ανδρεα Κατσιγιαννη να χρησιμοποιησω (προβολη και πωληση)το τελειωμενο και προπληρωμενο κυριως απο εμενα εργο προς καλυψη των εξοδων και των αμοιβων συνεργατων.Οι καλλιτεχνες επικαλουνται αθετηση συμφωνημενων προς αυτους τους ιδιους,εκτος εμου.Επισης υπαρχει ηλεκτρονικη επιστολη με την συμφωνια για την αναληψη της παραγωγης,που ποτε δεν απαντηθηκε.Ακομη υπαρχει ηλεκτονικη αποστολη ψευδους εμβασματος απο τραπεζα της Βουλγαριας..που ποτε δεν επικυρωθηκε.Υστερα απο αυτο,και αφου η προκαταβολη εγινε “μεταβολη” και δοθηκε εκ των υστερων,κατοπιν πιεσεων της κ Αννας Νταλαρα..δεν παραδιδουμε το εγκεκριμενο απο τους καλλιτεχνες εργο στη κυρια Μαγνη διοτι την θεωρουμε αναξιοπιστη.Επι τριμηνου απειλει και αλλαζει ημερομηνιες,εμπαιζει και μιλαει για επιταγες ..που ποτε δεν φανηκαν.Σκεφτομαι να εκδοσω τα μυνηματα της σε βιβλιο ,η να κανω ενα ντοκυμαντερ.Ο μονος τροπος να παραδοθει το εργο στη κυρια αυτη ..ειναι ο απλος και εντιμος “χερι με χερι”.Οι δεκαδες εξαπατημενοι απο την εν λογω κυρια επιβεβαιωνουν το ποσο επικιδυνη ειναι.Δεν ειμαι μονος κυρια Μαγνη..ουτε δυο ..ουτε τρεις…ειμαστε χιλιοι δεκατρεις τα θυματα σας.

  2. Δεν ντρέπεστε να δίνετε λόγο σ’ αυτή την απατεώνισσα; Ρωτήστε καλύτερα τον Πλιάτσικα με το εξώδικο που της έχει στείλει, τον Μπενέτο και τον Θ. Μικρούτσικο με τις αγωγές τους, το πλήθος των ανθρώπων που έχει εξαπατήσει. Η θέση της είναι στην ψειρού αργά ή γρήγορα. Αίσχος!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here