Οι Χειμερινοί Κολυμβητές με μία νέα μουσικοθεατρική (τι;) παράσταση στην Αθήνα! Αυτή τη φορά στο ΙΛΙΟΝ cinema + stage, θα είναι «Ιλίου Φαεινότεροι»! Για 6 μέρες, 2 Παρασκευοσαββατοκύριακα (5, 6, 7 και 12, 13, 14 του Φλεβάρη), η αίθουσα του ιστορικού κινηματογράφου του κέντρου της Αθήνας μετατρέπεται σε χώρο χειμερινών βουτιών με μουσικές, πρόζα και βίντεο αρτ. Ας περιμένουν τα καλοκαίρια λοιπόν. Τον Φλεβάρη βουτάμε παρέα με Αργύρη Μπακιρτζή και Χειμερινούς Κολυμβητές!

Οι Χ.Κ., αφού εγκαινίασαν στις αρχές Νοεμβρίου το ΙΛΙΟΝ plus, έναν νέο χώρο στο κέντρο της Αθήνας, μετακομίζουν έναν δρόμο βορειότερα, Πατησίων και Τροίας, στον κινηματογράφο ΙΛΙΟΝ, για μια σειρά 6 παραστάσεων, τα Παρασκευοσαββατοκύριακα 5, 6, 7 και 12, 13, 14 Φεβρουαρίου.

Βασικοί λόγοι αυτής της επιλογής ήταν κατά σειράν αξιολόγησης: 1ον ο οικονομικός, αφού το κόστος παρακολούθησης μιας μουσικής παράστασής τους, λόγω και των αυξημένων εξόδων μετακίνησης από Θεσσαλονίκη και διαμονής, είναι σχεδόν απαγορευτικό, ιδίως για τις νεαρότερες ηλικίες. 2ον ο ωραίος χώρος του κινηματογράφου ΙΛΙΟΝ, η καλή ορατότητα απ’ όλες τις θέσεις, η καθαρή ατμόσφαιρα, η άνεση των καθισμάτων και η δυνατότητα παράλληλων προβολών στην οθόνη του. 3ον η ώρα έναρξης που εξυπηρετεί πολλαπλά, όπως με τη χρήση του Μετρό. Διάλειμμα θα γίνει και φυσικά η άνεση του χώρου θα επιτρέπει την ευκολότερη μετακίνηση προς το φουαγιέ.

Στο ΙΛΙΟΝ cinema + stage, οι Χειμερινοί Κολυμβητές θα εμφανιστούν σε πλήρη απαρτία. Όλες τις μέρες θα πλαισιωθούν από φίλους, μουσικούς και μη, και, λόγω του χώρου, θα υπάρξει η δυνατότητα της συμμετοχής μεγάλου μέρους των θεατών στα δρώμενα της σκηνής. Θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα εφ’ όλης της ύλης, με διαφορετικό άξονα την κάθε μέρα, τραγούδια από την 35χρονη παρουσία τους στη μουσική σκηνή με οκτώ δίσκους και άλλα ανέκδοτα.

Όπως γίνεται εδώ και πολλά χρόνια, θα διαμορφώσουν το πρόγραμμά τους ανάλογα με το ακροατήριο, τη διάθεσή τους αλλά και επηρεαζόμενοι προφανώς από την ιδιαίτερη πολιτική και γενικότερα πολιτιστική συγκυρία. Κάθε συναυλία των Χ.Κ. είναι διαφορετική γιατί δημιουργείται «επί τόπου» με τη συμμετοχή του κοινού και κάθε παράστασή τους διακρίνεται όχι μόνο για τη μουσική τους πρόταση που συνδυάζει παραδοσιακά και σύγχρονα στοιχεία , εφαρμοσμένα από δεξιοτέχνες μουσικούς, αλλά και για την ευδιάθετη ατμόσφαιρα που δημιουργείται  με το κοινό τους.

xeimerinoi_kolymvites_2016_02

Οι ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ διανύουν την όγδοη πενταετία της δράσης τους ως μουσικό συγκρότημα, καθώς ξεκίνησαν το 1979. Είναι οι παρακάτω:

Aργύρης Μπακιρτζής: φωνή
Θοδωρής Ρέλλος: κλαρίνο,σαξόφωνο
Κώστας Βόμβολος: ακορντεόν
Κώστας Σιδέρης: τζουράς, φωνή
Μιχάλης Σιγανίδης: κοντραμπάσσο, φωνή
Μπάμπης Παπαδόπουλος: κιθάρα
Χάρης Παπαδόπουλος: μπουζούκι
Διονύσιος Ρούσσος: αναπληρωματική κιθάρα
Δημήτρης Πολυζωίδης: βιολί (θα απουσιάζει αφού ζει μόνιμα στο εξωτερικό)

ΙΛΙΟΝ Cinema + Stage
Πατησίων και Τροίας 34 (στάση Αγγελοπούλου), Κυψέλη
Τηλ. Κρατήσεων – Πληροφορίες: 210 8810602, 6949294781

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 13 € Θεατρικές Πλατεία, 10 € Θεατρικές Εξώστης, 8 € φοιτητικό / ανέργων

ΤΑΜΕΙΟ: 20 € θέση σε τραπέζι με κρασί / μπύρα, 15 € θεατρικές πλατεία, 12 € θεατρικές καρέκλες εξώστης

Σημεία προπώλησης: Ticket House – ΙΛΙΟΝ plus – ΙΛΙΟΝ cinema + Stage

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here