Οι ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ, έχοντας συμπληρώσει φέτος 35 χρόνια από την εμφάνισή τους στη δισκογραφία και 50 χρόνια από τον σχηματισμό του αρχικού πυρήνα τους (με τους Α.Μπακιρτζή, Ι.Παπαδάμου και Κ.Σιδέρη), προσκαλούν φίλους και συγγενείς σε μια σειρά συναυλιών εφ’ όλης της ύλης, στη Θεσσαλονίκη, τη γενέθλια πόλη τους και μόνιμη κατοικία των περισσότερων από αυτούς.

Από το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016 και για λίγες παραστάσεις, οι Χειμερινοί Κολυμβητές εμφανίζονται στη ΒΕΝΤΕΤΑ, την ιστορική μουσική σκηνή της Θεσσαλονίκης.

Επειδή, στην πολύ σφιχτή οικονομικά εποχή που διανύουμε, οι περισσότεροι από αυτούς που διοργανώνουν μουσικές εκδηλώσεις ζητούν ολιγομελή μουσικά σχήματα, προφανώς για λόγους οικονομικούς (αυτό συνέβαινε και παλαιότερα), οι Χειμερινοί Κολυμβητές από καιρό δημιούργησαν παραρτήματα  ή συνιστώσες ή παραφυάδες ή παρακολουθήματα ή σκέλη, τους Καθετήρες, τους Κασμάδες, το συγκρότημα Χαράλαμπος Παπαδόπουλος κ.ο.κ.

xeimerinoi_kolymvites_live_2012_02_14

Με αυτά τα σχήματα  κάλυψαν τις τελευταίες τέσσερις συναυλίες τους στις αρχές του Δεκέμβρη στην Αθήνα.

Στη Βεντέτα της Θεσσαλονίκης και σε πείσμα των καιρών,  οι Χειμερινοί Κολυμβητές θα εμφανιστούν σε, σχεδόν, πλήρη απαρτία. Θα επιχειρήσουν να καλύψουν το ρεπερτόριό τους από τους οκτώ δίσκους που έχουν εκδώσει, συμπληρωμένο με ανέκδοτα τραγούδιά τους και λίγα τραγούδια από την παράδοση του ρεμπέτικου και του παλαιότερου ελαφρού τραγουδιού.

Όπως γίνεται εδώ και πολλά χρόνια,  θα διαμορφώσουν το πρόγραμμά τους ανάλογα με το ακροατήριο, τη διάθεσή τους αλλά και επηρεαζόμενοι προφανώς από την ιδιαίτερη πολιτική και γενικότερα πολιτιστική συγκυρία.

Στη Βεντέτα θα παρευρίσκονται, λοιπόν, κατά σειράν αρχαιότητος προσχώρησης στο σχήμα, οι:
Αργύρης Μπακιρτζής, τραγούδι
Κώστας Σιδέρης, μεσομπούζουκο, τραγούδι
Μιχάλης Σιγανίδης, κοντραμπάσο, τραγούδι
Κώστας Βόμβολος, ακορντεόν
Χάρης Παπαδόπουλος, μπουζούκι
Θοδωρής Ρέλλος, κλαρίνο, σαξόφωνο
Μπάμπης Παπαδόπουλος, κιθάρα

Ο Δημήτρης Πολυζωίδης, βιολί, μέλος του συγκροτήματος απ’ το 1980, που ζει  από πολλά χρόνια μόνιμα στην Αυστρία, θα προσπαθήσει να παρευρίσκεται σε μερικές τουλάχιστον από τις συναυλίες του Ιανουαρίου.

Από τα μικρόφωνα θα παρελάσουν, ως συνήθως, φίλοι και γνωστοί που θα πλαισιώσουν το σχήμα με αυτοσχέδιες χορωδίες.

Οι σχετικά σπάνιες εμφανίσεις των Χειμερινών Κολυμβητών, ιδιαίτερα στη γενέθλια πόλη τους, αποτελούν γεγονός και κάθε συναυλία τους είναι διαφορετική γιατί δημιουργείται «επί τόπου» με τη συμμετοχή του κοινού και κάθε παράστασή τους διακρίνεται όχι μόνο για τη μουσική τους πρόταση που συνδυάζει παραδοσιακά και σύγχρονα στοιχεία, εφαρμοσμένα από δεξιοτέχνες μουσικούς, αλλά και για την ευδιάθετη, ζεστή και ουσιαστική ατμόσφαιρα που δημιουργούν  με το κοινό τους.

Πρεμιέρα: ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Ημέρες παραστάσεων:
Παρασκευή και Σάββατο, 16/1, 22-23/1, 29-30/1
Ώρα έναρξης:22:30

ΒΕΝΤΕΤΑ
Εθνικής Αμύνης 3 – Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο Kρατήσεων:2310 234973

Εισιτήριο θεάματος: 10€

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here