Η Χριστίνα Ψύχα δημιουργεί τη βιολετέρα, ένα νέο μουσικό πρότζεκτ βασισμένο σε προσωπικές της συνθέσεις (ελληνικός στίχος και μουσική) και σε τραγούδια αναφορές της από το διεθνές ρεπερτόριο.

Οι βιολέτες της είναι φρέσκες, βαθιά προσωπικές ιστορίες που χαρίζονται απλόχερα και ανυπόμονα. Άλλοτε φορώντας την ένταση της samba και του funk και άλλοτε με το φουστάνι μιας bossa nova.

Έχοντας εμβαθύνει ιδιαίτερα στην τζαζ και την λατινοαμερικάνικη παράδοση, μαζί με τον Νικόλα Αναδολή που επιμελείται τις ενορχηστρώσεις, δημιουργούν έναν ήχο με στοιχεία από πολλές κουλτούρες με χώρο για αυτοσχεδιασμό και άμεση έκφραση.

Το κουαρτέτο απαρτίζεται από τον Νικόλα Αναδολή στο πιάνο, τον Κώστα Πατσιώτη στο κόντρα μπάσο, τον Αλέξανδρο Κτιστάκη στα τύμπανα και τη Χριστίνα Ψύχα στο τραγούδι.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο της βίντεο κλιπ στο τραγούδι της “Πάει πάει”

Παίζουν:
Χριστίνα Ψύχα | Τραγούδι, συνθέσεις
Νικόλας Αναδολής | Πιάνο, ενορχηστρώσεις
Κώστας Πατσιώτης | Κόντρα μπάσο
Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης | Τύμπανα

Τετάρτη 27 Μαρτίου
Ώρα έναρξης: 21.30

TIKI BAR ATHENS
(Φαλήρου 15 , Μακρυγιάννη)
Τηλεφωνικές κρατήσεις: 2109236908

Εισιτήρια: 5€

Σύντομο βιογραφικό
Η Χριστίνα Ψύχα είναι τραγουδίστρια και συνθέτρια. Οι μουσικές και τα τραγούδια της χαρακτηρίζονται από έντονους ρυθμούς βασισμένους στην τζαζ και λάτιν παράδοση.
Οι στίχοι της στο μεγαλύτερο μέρος τους είναι στα Ελληνικά. Παίζει κιθάρα και πιάνο. Έχει δημιουργήσει το “Serenatas project” [το Καλοκαίρι του 2014], στο οποίο περιλαμβάνονται διασκευές σε παραδοσιακά τραγούδια πολλών περιοχών της λατινικής Αμερικής (Κούβα, Μεξικό, Κολομβία, Περού κ.α.).

Πρόσφατα δημιούργησε το κουαρτέτο της με τον Νικόλα Αναδολή στο πιάνο, τον Αλέξανδρο Κτιστάκη στα τύμπανα και τον Κώστα Πατσιώτη στο κόντρα μπάσο [Άνοιξη 2018]. Με το κουαρτέτο αυτό παρουσιάζεται το καινούριο της πρότζεκτ “βιολετέρα”, που περιλαμβάνει
αποκλειστικά προσωπικές της συνθέσεις και σύντομα πρόκειται να ηχογραφηθεί και να κυκλοφορήσει δισκογραφικά.

Στο μεταξύ, έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια από γνωστούς καλλιτέχνες με τελευταίο αυτό της Sheila Jordan που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τον Φεβρουάριο του 2019. Τέλος, έχει σπουδάσει Προσχολική αγωγή στα Γιάννενα, Ανώτερα θεωρητικά, πιάνο και κλασικό τραγούδι και τώρα ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο “Jazz performance & new technologies”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here