Την Παρασκευή, 23 Oκτωβρίου, οι ΕΚΜΕΚ, ένα από τα πιο δυναμικά και εξωστρεφή ελληνικά συγκροτήματα, γνωστοί για την ιδιαιτερότητα των εμφανίσεων τους, ξεκινούν τα live τους για το χειμώνα που έρχεται από τη Μαύρη Τρύπα στη Θεσσαλονίκη. Με ένα απρόβλεπτο πρόγραμμα που ακουμπά στην ρίζα του συναισθήματος, ερμηνεύουν τα δικά τους τραγούδια αλλά και τις ξεχωριστές διασκευές τραγουδιών των καλλιτεχνών που έχουν αγαπήσει.

ekmek_afisa_2015_10_001

Τιμώντας τα καλύτερα στοιχεία της ελληνικής τραγουδοποιίας και επηρεασμένοι ταυτόχρονα από την άλλη τους αγάπη, το Μεξικό, και την λάτιν μουσική, οι ΕΚΜΕΚ κέρδισαν από την αρχή την προτίμηση του κοινού ως μια απο τις δημιουργικότερες νέες παρουσίες, τόσο στη δισκογραφία, όσο και στα live. Το πρώτο τους άλμπουμ «Γλυκαίνει και δεν παχαίνει» (Lyra, 2011) απέκτησε γρήγορα σημαντικό airplay στα ραδιόφωνα της Ελλάδας, δίνοντας την ευκαιρία σε τραγούδια όπως το «Εσύ είσαι η αιτία που υποφέρω» (διασκευή στο τραγούδι του Μανώλη Χιώτη), «Αχ Μαρία», «Η μπαλάντα της λογικής» να ξεχωρίσουν, ενώ το τραγούδι «Ο τραπεζίτης» έγινε το soundtrack του διεθνούς ντοκιμαντέρ του Deutsche Welle για την κρίση στη χώρα. Η συνεργασία τους με την Ελένη Τσαλιγοπούλου στο «Δε σε συγχώρεσα ούτε λίγο» και το single «Άγγελος Ξένος», έδωσαν νέα ώθηση συστήνοντας την μπάντα σε ακόμα ευρύτερο κοινό. Ταυτόχρονα οι ζωντανές τους εμφανίσεις τους που περιελάμβαναν ενδιαφέρουσες διασκευές από την ελληνική και παγκόσμια δισκογραφία καθιέρωσαν τους ΕΚΜΕΚ ως μια απόλυτα δυναμική και ρυθμική συναυλιακή μπάντα. Η τελευταία τους κυκλοφορία είναι το ΕΡ «Ο φυγάς» από την 14 Music, απ’ όπου ξεχώρισε το τραγούδι «Μέσα μου καίει μια φωτιά». Πρόσφατα ολοκλήρωσαν την ηχογράφηση του νέου τους single «Πουλί ξενιτεμένο» το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει στα τέλη του Οκτώβρη.

EKMEK είναι οι Αλέκος Σπανίδης (τύμπανα), Σάκης Ραπτόπουλος (ακορντεόν), Στέργιος Γιάννος (κοντραμπάσο), Γιώργος Αβραμίδης (τρομπέτα), Αργύρης Κρομμύδας (ηλεκτρική κιθάρα) και Άλκης Κανίδης (φωνή, κλασική κιθάρα)

23 Οκτωβρίου 2015 | 10μ.μ

ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ LIVE
Βαΐου 5, Λαδάδικα, 54635, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο: 2310 514514 & 2310 510081

Είσοδος: 3 ευρώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here