«Komşu σημαίνει Γειτόνισσα». Μια μοναδική παράσταση θα δώσει η Fide Köksal μαζί με το τρίο της, στον πανέμορφο χώρο της BABEL στο Μαρούσι, την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου.

Μια βραδιά γεμάτη με γνωστά και αγαπημένα τραγούδια από την Ελλάδα και την Τουρκία, τα παράλια της Μικράς Ασίας, τη Σμύρνη, την Αρμενία και άλλες χώρες, με μελωδίες κοινές και οικείες. Ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι με ένα καράβι που πλέει στα νερά της μουσικής…

Μαζί της ο Γιώργος Στογιώργης στο κανονάκι, ο Δημήτρης Στασινός στο μπάσο και ο συνθέτης Νάσσος Σωπύλης στο πιάνο.

Special guest της βραδιάς η Ναταλία Ρασούλη!

koksal_2015_12

Λίγα λόγια για την Fide Köksal
Η Fide Köksal γεννήθηκε και µεγάλωσε στη Σµύρνη. Ξεκίνησε να τραγουδάει από µικρή ηλικία, όπου συµµετείχε στην χορωδία της Τουρκικής Ραδιοφωνίας και Τηλέόρασης (TRT). Σπούδασε Πολιτικές Επιστήµες και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήµιο του Μαρµαρά στην Κωνσταντινούπολη, ενώ παράλληλα σπούδασε µουσική στην Ακαδηµία των Τεχνών Mujdat Gezen.

Το 2004, συνέχισε τις σπουδές της στο Istanbul University Conservatory στο τµήµα του Μουσικού Θεάτρου. Το 2006 ήρθε στην Ελλάδα, όπου συνεργάστηκε µε πολλούς έλληνες καλλιτέχνες και δηµιουργούς. Παράλληλα µε την καριέρα της στο τραγούδι, συµµετείχε και στην τηλεοπτική σειρά «Ματωµένα Xώµατα», όπου συνεργάστηκε µε τον Γιώργο Νταλάρα και τραγούδησε δύο τραγούδια του Βασίλη Δηµητρίου, σε δικούς της στίχους.

Τον Νοέµβριο του 2010 σε συνεργασία µε τον µεγάλο Έλληνα συνθέτη Μίµη Πλέσσα κυκλοφόρησε το πρώτο της CD µε τίτλο “Bridges”, που περιλαµβάνει 10 τραγούδια του συνθέτη. Τους τουρκικούς στίχους σε ελεύθερη προσαρµογή υπογράφει η Fide Köksal.

Το 2013 κυκλοφόρησε από την EMI το 2ο της CD με τίτλο “Büyü”, σε μουσική των Μίμη Πλέσσα, Νίκου Κυπουργού, Γιώτη Κιουρτσόγλου, Νάσσου Σωπύλη, Armenak Markosyan και της ίδιας, πάντα σε δικούς της στίχους.

Πολυχώρος BABEL
Β. Σοφίας 87, Μαρούσι
Τηλ. 215 5252982

Ώρα έναρξης: 22:00

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here