Οι ξεσηκωτικοί Gadjo Dilo έρχονται για μια τρελή βραδιά στο Block 33 με jazz, gypsy swing ρυθμούς και ελληνικές μουσικές από τα παλιά που όλοι αγαπάμε!

Με λίγο gypsy swing από τον Django Reinhardt, με λίγο μπουζούκι από τις μελωδίες του Χιώτη, λίγο από τη νοσταλγία του χτες, λίγο από τη φρεσκάδα του σήμερα, οι μοναδικοί Gadjo Dilo παίζουν με τις εποχές δημιουργώντας ένα άρτιο μουσικό θέαμα που θα σας ξεσηκώσει!

Το συγκρότημα που αγάπησαν τα ραδιόφωνα μεταφέρει τη μαγεία της τσιγγάνικης jazz παράδοσης σε συνδυασμό με το ελληνικό στοιχείο, σε ένα live που θα σας κάνει να χορεύετε όλη νύχτα.

gadjo_dilo_2013_10

Οι “τρελοί μπαλαμοί” (Gadjo Dilo) είναι ένα σύνολο από άριστους οργανοπαίχτες, και μια τραγουδίστρια με έντονο ταμπεραμέντο. Κoινό τους χαρακτηριστικό η αγάπη για τη μουσική ιδιοφυΐα του θρυλικού κιθαρίστα της gypsy swing Django Reinhardt και την ελληνική μουσική σκηνή του ’50 και ’60.  Το όνομα τους (Gadjo Dilo), το έχουν δανειστεί από την ομότιτλη ταινία του Tony Gadlief, που στα τσιγγάνικα σημαίνει «παλαβιάρης μπαλαμός».

Toν Αύγουστο του 2013 κυκλοφόρησε το album του συγκροτήματος “Manouche De Grec” από το οποίο ξεχώρισαν αμέσως πολλά τραγούδια!

Ο δίσκος περιλαμβάνει 10 διασκευές από αγαπημένα ελληνικά κομμάτια κορυφαίων δημιουργών όπως: «Πέφτεις σε Λάθη» του Β. Τσιτσάνη, «Άλλα μου λεν τα μάτια σου» των Θ. Δερβενιώτη/ Κ. Μάνεση και το «Ήρθα και απόψε στα σκαλοπάτια σου» των Γ. Ζαμπέτα/ X. Βασιλειάδη επηρεασμένες από τη παραδοσιακή Gypsy Jazz (από ονόματα όπως Bireli Lagrene, Rosenberg Trio, Angelo Debare, Romane κ.α.) και κέρδισε τις εντυπώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Αξίζει να σημειωθεί πως δύο τραγούδια έχουν ήδη συμπεριληφθεί σε παγκόσμιας κυκλοφορίας συλλογές, παραγωγής εξωτερικού (Clubstar GmbH & CO KG).

Έχουν μέχρι σήμερα στις αποσκευές τους δεκάδες εμφανίσεις στην Ελλάδα, την περσινή τους περιοδεία στα Βαλκάνια στo πλαίσιo της συμμετοχής τους σε δύο μεγάλα Jazz Festival, το Bansko International Jazz Festival 2013 και το Nisville International Jazz Festival, αλλά και τη συμμετοχή τους στο Ηρώδειο μαζί με την Μαίρη Λίντα, ενώ μοιράστηκαν την σκηνή με διεθνώς καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως Ron Carter, Nouvelle Vague, Kyle Eastwood Band, Bobby Carcasses and Jazzanova.

Οι Gadjo Dilo είναι:
Κώστας Μητρόπουλος – Κιθάρα
Σωτήρης Πομόνης – Κιθάρα
Νίκος Βλάχος (Tattoo) – Κοντραμπάσο
Σέργιος Χρυσοβιτσάνος – Βιολί
Γιώργος Τσιατσούλης – Ακορντεόν
Ηλιάνα Τσαπατσάρη – Τραγούδι

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου

Τιμές Εισιτηρίων:
Προπώληση – 5 ευρώ, Tαμείο – 8 ευρώ

Block 33, Πολυχώρος Πολιτισμού
26ης Οκτωβρίου 33, περιοχή Σφαγεία
T: 2310533533

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here