«Περιμέναμε μήνες με μεγάλο ενθουσιασμό την έκδοση του βινυλίου. Δυστυχώς, έφτασε στα χέρια μας και κυκλοφορεί λίγο μετά την είδηση του χαμού ενός νεαρού μουσικού και στενού οικογενειακού μας φίλου, του Χαράλαμπου Ανεστόπουλου. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να του αφιερώσουμε αυτόν τον δίσκο. Δύναμη και αγάπη στην οικογένειά του».

Τα Υπόγεια Ρεύματα κυκλοφόρησαν το νέο τους άλμπουμ «Η Γη που Αφήνω» μέσα από το Ogdoo Music Group τον περασμένο Δεκέμβριο ψηφιακά και σε CD. Τώρα κυκλοφορεί και το συλλεκτικό βινύλιο αναφοράς, 180gr, σε 500 αριθμημένα αντίτυπα με νέο mastering που περιέχει ένα επιπλέον τραγούδι καθώς και αφίσα με το εικαστικό στο οποίο βασίστηκε το εξώφυλλο.

Η «Η Γη που Αφήνω» αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά με τη σύνθεση της μπάντας ως τρίο, αποτελούμενη από τον Γρηγόρη Κλιούμη (φωνή & κιθάρα), τον Τάσο Πέππα (τύμπανα & φωνητικά) και τον Νίκο Γιούσεφ (μπάσο & φωνητικά). Το άλμπουμ διακρίνεται από μια ποικιλία διαφορετικών ηχητικών στυλ, ενοποιώντας μουσικά στοιχεία που κουβαλούν από την αρχή του συγκροτήματος, τις προσωπικές τους εμπειρίες αλλά και μοντέρνες φόρμες που δοκιμάζουν και παρουσιάζουν στα live τους. Τα τρία μέλη γίνονται ένα και ο καθένας δίνει στον άλλον τον χώρο και τον τρόπο για να δημιουργεί τον κοινό τους ήχο.

Για το συλλεκτικό βινύλιο έχει πραγματοποιηθεί ένα εντελώς διαφορετικό mastering από αυτό των ψηφιακών εκδόσεων του άλμπουμ. Υπεύθυνος γι’ αυτό είναι ο Γιάννης Χριστοδουλάτος (Sweetspot Productions), που με πολύ μεράκι φρόντισε να δώσει μια ολοκαίνουργια ηχητική διάσταση στην ακρόαση του βινυλίου και του αναλογικού ήχου.

Επιπλέον, μέσα στην έκδοση περιλαμβάνεται και μια συλλεκτική αφίσα με το εικαστικό στο οποίο βασίστηκε το εξώφυλλο του δίσκου που έχει δημιουργήσει η Ήρα Σταματοπούλου. Είναι εμπνευσμένο από και αφορά στο άτομο, τον άνθρωπο που αποτελείται από διαφορετικά κομμάτια, φέρει τον τόπο του, τον εαυτό του, τους άλλους. Το ίδιο το άτομο είναι ένα τοπίο, είναι μια σύνθεση όλων, που εκρήγνυται. Είναι η γη που αφήνει.

Τέλος, το βινύλιο περιέχει και ένα επιπλέον τραγούδι (που δεν υπάρχει ψηφιακά και στο CD) με τίτλο «Μαύρο Φως». Ένα πρωτόλειο κομμάτι που μπήκε στο τέλος της δημιουργίας του άλμπουμ ώστε να ολοκληρώσει τη θεματική της νέας δουλειάς των Υπογείων Ρευμάτων. Αναζητήστε το κατά την ακρόαση του δίσκου!

Τα Υπόγεια Ρεύματα είναι οι:
Γρηγόρης Κλιούμης – ηλεκτρική κιθάρα, cigar box (τζουράς), φωνή, φωνητικά
Νίκος Γιούσεφ – ηλεκτρικό μπάσο, μουσικό πριόνι, ηλεκτρική κιθάρα, φωνητικά
Τάσος Πέππας – ντραμς, πλήκτρα, φωνή, φωνητικά

Στίχοι – Μουσική: Υπόγεια Ρεύματα
Εκτός από τα τραγούδια:
«Του Κόλια» (Νίκος Καββαδίας) / Στίχοι: Δημήτρης Μητσοτάκης
«Γκρεμιστής» / Ποίηση: Κωστής Παλαμάς
«Με παραχαραγμένη τη ζωή μας» / Ποίηση: Ανέστης Ευαγγέλου – Μουσική: Κυριάκος Σφέτσας

Στο «Με παραχαραγμένη τη ζωή μας» έπαιξαν:
Ανδρέας Πολυζωγόπουλος – τρομπέτα
Τηλέμαχος Μούσας – ηλεκτρική κιθάρα
Πέτρος Πετρόπουλος – ηλεκτρική κιθάρα
Στο ηχητικό απόσπασμα ακούγεται ο Κυριάκος Σφέτσας

Ηχοληψία – Μίξη: Πέτρος Πετρόπουλος (Studio Polyphoniki)
Mastering: Γιάννης Χριστοδουλάτος (Sweetspot Productions)

Design & Artwork: Ήρα Σταματοπούλου
Φωτογραφία ενθέτου:Θάλεια Γαλανοπούλου
Επιμέλεια Παραγωγής: Νίκος Γιούσεφ, με την υποστήριξη της Goodheart Productions

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here