Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων παρουσιάζει στον Φ.Σ. Παρνασσός το «Η γυναίκα των Λευκών Ορέων και τα παράπονα της Αρετούσας», μια παράσταση που εστιάζει στην απόδοση από γυναικείες φωνές, Ριζίτικων και Μαντινάδων, από την πλούσια Κρητική παράδοση.

Μια πρωτότυπη προσέγγιση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, στις 21:00, ενώνοντας το τραχύ πρόσωπο των γυναικών των Λευκών Ορέων με τον λυρικό ερωτισμό της Αρετούσας. Στην ερμηνεία τρεις σπουδαίες φωνές: η Μαριάννα Πολυχρονίδη και οι αδελφές Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή.

 

Η Κρήτη, στη μακραίωνη ιστορία της, δεν επέτρεψε στην γυναίκα να τραγουδήσει. Ήταν προνόμιο του άντρα. Της παρείχε, όμως το χώρο του θρήνου για το τραγούδι της απώλειας, όπου εκεί υπήρξε ο απόλυτος εκφραστής. Ωστόσο, δειλά-δειλά, τόλμησε να διηγηθεί την ερωτική ιστορία και με ριζίτικα τραγούδια.

Οι Μαντινάδες από την άλλη έχουν σαφώς πιο ερωτικό περιεχόμενο, περιγράφοντας κάθε απόχρωση της ερωτικής ιστορίας. Η Αρετούσα ως σύμβολο εκπροσωπεί τη γυναίκα της Αναγέννησης. Βρίσκεται στη δίνη του έρωτος και, παρότι πριγκίπισσα, θα υποστεί τη σκληρότητα της ανασφάλειας του Ερωτόκριτου. Μένει αταλάντευτη, με ακέραια συναισθηματική πίστη και καταθέτει τα παράπονά της, τραγουδώντας.

Μια παράσταση στα άδυτα της γυναίκας της Κρήτης, που επιμελείται ο μέγας ερωτικός της Κρήτης, Λουδοβίκος των Ανωγείων.

Συντελεστές
Αντώνης Μυτακίδης: κιθάρα
Μανώλης Μπαρδάνης: φυσαρμόνικα
Σοφία Μαυρογενίδου: φλάουτο

Εκτέλεση παραγωγής: CRICOS Productions

Σάββατο, 23 Νοεμβρίου
Ώρα έναρξης: 21:00

Φιλολογικός Σύλλογος “Παρνασσός”

Τιμές εισιτηρίων
Α΄ Ζώνη: 15 ευρώ
Β΄ Ζώνη: 12 ευρώ
Γενική είσοδος – Εξώστης: 10 ευρώ

Προπώληση: ticketservices.gr (τηλ. 210 7234567), καταστήματα Public

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here