Η Jacinthe 24 ετών μια αυθεντική indie –pop-folk καλλιτέχνης του δρόμου, μας παρουσιάζει το τρίτο της EP “Found” το οποίο βρήκε τον δρόμο του προς την Ελλάδα και ετοιμάζεται να μας παρασύρει στον ρυθμό του!

Τα τελευταία χρόνια  η ερμηνεύτρια και συνθέτης-στιχουργός Jacinthe με καταγωγή από την Μαγαδασκάρη, περιφερόταν στους δρόμους του Παρισιού όπου διαμένει μαγεύοντας τους περαστικούς, ερμηνεύοντας και ηχογραφόντας παράλληλα κομμάτια για το προηγούμενο EP  της “Metro”! Ήθελε να παρουσιάσει την εμπειρία της και να αποτυπώσει στην μουσική της, την ρεαλιστικότητα, την καθημερινότητα,  την αυθεντικότητα που η ατμόσφαιρα στο μετρό, στο μπαρ, στο δρόμο προσφέρει, εφόσον σε αυτούς τους χώρους εμπνεύστηκε και τις δημιουργίες της.

Found profil pic

Ενώ το EP “Metro” δημιουργήθηκε για να διατείθεται κυρίως στις συναυλίες της και στο μετρο, πολυ γρήγορα έτυχε ανέλπιστης για την ίδια την καλλιτέχνη αποδοχής και προβολής με πρώτο υποστηριχτή ένα απο τα μεγαλύτερα Γαλλικά ραδιόφωνα το “Europe 1” το οποίο της χάρισε το βραβείο “Talents 20 minutes – Europe 1 2014”! Έπειτα ο δίσκος μάγεψε labels σε Ιαπωνία, Γαλλία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρο και Τουρκία ενώ προκάλεσε το ενδιαφέρον της Mahayana Records η οποία διασφάλισε το καλλιτεχνικό management της ερμηνεύτριας και την προώθηση του επερχόμενου τρίτου αλπουμ της “Found” στην Ελλάδα και σε επιπλεον 5 χώρες!

Επιπρόσθετο background story αποτελεί η συνεργασία της την άνοιξη του 2014 με το Παρισιάνικο duo Synapson, των οποίων η επιτυχία τάραξε τα νερά στην Παρισιάνικη electro σκηνή και οι οποίοι συμπεριέλαβαν στο πρώτο αλπουμ τους remix του τραγουδιού της Jacinthe «Rushin» με σχεδόν μισό εκαταμμύριο views στο YouTube αλλά έκαναν και την παραγωγή του γαλλικού κομματιού της “Hugo”!

Έπειτα απο την κυκλοφορία των EP’s “Metro” & “Hugo” στα γαλλικά, η Jacinthe γράφει τo “Found” το οποίο περιλαμβάνει αγγλικά και γαλλικά κομμάτια, και μας διηγείται μια πολύ προσωπική ιστορία της χωρισμένη σε 4 κεφάλαια! Περιγράφει τις συναισθηματικές διακυμάνσεις μας, το πόσο εύθραστοι είμαστε, την απόρριψη,  την ασυμβίβαστη και ανεξέλεκτη καρδιά μας, σε αντιστοιχία με τον χρόνο που περνάει για να επανέλθουμε, να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας, να αποδεχτοέμε την κατάσταση και να προχωρήσουμε την ζωή μας.

Η Jacinthe είναι ιδιαίτερη περίπτωση ολοκληρωμένου καλλιτέχνη η οποία στο επερχόμενο EP της “Found” με πρώτο single το “Last Mistake” εμβαθύνει στην ψυχή των pop folk δημιουργιών της δίνοντας τους μια μοντέρνα, σύγχρονη, ηλεκτρονική δυναμική, ενώ επιμελείται επίσης και την σκηνοθεσία των βιντεοκλιπ της! Την παραγωγή του EP “Found” επιμελήθηκε ο γάλλος Arigato Massai.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here