Πολλά χρόνια περιμέναμε να επιστρέψει η Κατερίνα Κυρμιζή με δικό της υλικό στη δισκογραφία. Παραμυθένια και ιδιάζουσα φωνή, έκανε ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο μόλις 20 χρόνων το 1996 και εξίσου εντυπωσιακά εξαφανίστηκε από τα μουσικά δρώμενα το 2002, αφού πρώτα παρουσίασε ένα απρόσμενο δεύτερο προσωπικό άλμπουμ και συμμετείχε στις εξαιρετικές δουλειές του Νίκου Γρηγοριάδη.

Τα λιγοστά δείγματα γραφής από τη στιγμή που επανήλθε στην δισκογραφία (το τραγούδι της «Αν δε μ’ αγαπάς» απ’ το CD «Είναι Εδώ!» 2009, οι στίχοι του «Δεύτερη Ευκαιρία» απ’ το CD «Λάρβα» 2015, η μουσική του «Δεν είναι αργά» απ’ το CD «Νέοι Στιχουργοί στο φως» 2016), έδειξαν καλλιτεχνική ωριμότητα που έγινε ορατή σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια πέρσι το καλοκαίρι στο single «Της καρδιάς μου οι κάκτοι».

Στα πέντε τραγούδια που περιέχει το EP «KAKTOI I» και που αποτελεί το πρώτο μέρος μιας ενότητας, η Κατερίνα Κυρμιζή εκμυστηρεύεται πέντε ακανθώδη ζητήματα της ζωής της. Πειραματίζεται μουσικά, αποτυπώνει με κρυστάλλινη διαύγεια το συναίσθημα της στιχουργικά και χρησιμοποιεί κάθε εκφραστικό μέσο που διαθέτει σε εικόνα και ήχο μιας και όλα τα τραγούδια έχουν official video clip για να μας μυήσει στο σύμπαν της.

cd_kyrmizi_2018

Με την πρώτη ακρόαση καταλαβαίνεις πως κάτι αλλιώτικο συμβαίνει εδώ μόνο και μόνο από τον πληθωρισμό του ύφους σε ένα δίσκο μόλις πέντε τραγουδιών. Το EP «KAKTOI I» ξεκινά εναλλακτικά ποπ με το ήδη γνώριμο «Της Καρδιάς Μου Οι Κάκτοι», συνεχίζει με ένα «μεταξωτό» ζεμπέκικο «Χαμένες Γιορτές», ακολουθεί το εμπνευσμένο από τα «Σχόλια του Τρίτου» του Μ. Χατζιδάκι «Στην Πόλη Νύχτωσε» σε απόκοσμη ροκ ατμόσφαιρα που οδηγεί με τη σειρά του στη φλεγόμενη μπαλάντα «Κόκκινο Κραγιόν» και κλείνει με ένα ρομαντικό pas de deux φωνής και κλασσικής κιθάρας στο «Δυο Δέντρα».

O συνθέτης / στιχουργός και συνοδοιπόρος στην μουσική και στη ζωή Νίκος Γρηγοριάδης συνδράμει άλλη μια φορά με την Κυρμιζή στον προγραμματισμό, στην ενορχήστρωση, στη μουσική παραγωγή και για πρώτη φορά στην σκηνοθεσία των video clip, ενώ σπουδαίοι μουσικοί συμμετέχουν: ο Δημήτρης Αντωνιάδης στα τύμπανα, ο Γιάννης Γρηγορίου και ο Mampre Kasardjian στο μπάσο, ο Δημήτρης Μπέλλος στα πλήκτρα και η νεαρή συνθέτρια Νεφέλη Λιούτα στο βιολί, γνωστή και ως Nefeli Walking Under Cover. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στον εξαιρετικό δεξιοτέχνη στο μπουζούκι Μανώλη Καραντίνη που απογείωσε τις «Χαμένες Γιορτές».

Την παραγωγή υπογράφουν οι Ν. Γρηγοριάδης, Κ. Κυρμιζή και Ηλίας Λάκκας.

Το EP KAKTOI I είναι μια ψηφιακή κυκλοφορία στο CDBaby στις 11/4/2018 και μπορείτε να το αγοράσετε εδώ : http://store.cdbaby.com/cd/katerinakyrmizi12

1/ Της καρδιάς μου οι κάκτοι
2/ Χαμένες γιορτές
3/ Στην πόλη νύχτωσε
4/ Κόκκινο κραγιόν
5/ Δυο δέντρα

Στίχοι : Κατερίνα Κυρμιζή
Μουσική 1, 3, 5 : Κατερίνα Κυρμιζή
Μουσική 2, 4 : Κατερίνα Κυρμιζή, Νίκος Γρηγοριάδης

Ενορχήστρωση & Προγραμματισμός : Νίκος Γρηγοριάδης, Κατερίνα Κυρμιζή
Ηχογράφηση : Νίκος Γρηγοριάδης @ faros7
Ηχογράφηση (Τύμπανα – Μπάσο) : Ηλίας Λάκκας @ StudioOdeon
Μίξη 1 : Χρυσόστομος Μουράτογλου & Δημήτρης Μπέλλος
Mastering 1 : Γιάννης Χριστοδουλάτος @ SweetSpot
Μίξη & Mastering 2, 3, 4, 5 : Ηλίας Λάκκας
Παραγωγή : Νίκος Γρηγοριάδης & Κατερίνα Κυρμιζή, Ηλίας Λάκκας
Video : Νίκος Γρηγοριάδης & Κατερίνα Κυρμιζή

Τύμπανα : Δημήτρης Αντωνιάδης
Μπάσο 1, 2, 3 : Γιάννης Γρηγορίου
Μπάσο 4 : Mampre Kasardjian
Μπουζουκομάνα 2 : Μανώλης Καραντίνης
Βιολί 3 : Νεφέλη Λιούτα
Shaker, Piano & Additional Drums Arrangement 1 : Χρυσόστομος Μουράτογλου
Synth FX 2, 3 – Solina strings, Hammond Organ 1 : Δημήτρης Μπέλλος
Ακουστική, Ηλεκτρική κιθάρα 1, 2,3, 4, Back Packer Κιθάρα 3, Synth Pad 3, Hammond Organ 4, Τραγούδι 3 : Νίκος Γρηγοριάδης
Ηλεκτρικό πιάνο 3, Καλίμπα 4, Ηλεκτρική Κιθάρα 1 – Κλασσική Κιθάρα 3, 5 – Φωνητικά : Κατερίνα Κυρμιζή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here