Γράφει η Κωνσταντίνα Μακρογιάννη
Φωτογραφίες: Χαρά Γερασιμοπούλου

Πολλοί την χαρακτήριζαν ως πολυαναμενόμενη εμφάνιση και δεν διαψεύστηκαν. Οι La Femme, ένα συγκρότημα από τη Γαλλία, το οποίο φαίνεται να έχει ήδη κερδίσει την αγάπη του ελληνικού κοινού, βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου, 2 Σεπτεμβρίου στη σκηνή της Τεχνόπολης στο Γκάζι.

la_femme_live_2017_09_010

Τα πηγαδάκια του νεανικού κοινού είχαν ήδη σχηματιστεί στον χώρο, όταν το μουσικό σύνολο Devamp Javu έκανε την εμφάνισή του, «ζεσταίνοντας» το κοινό και κάνοντας τους θεατές να έρθουν πιο κοντά στη σκηνή. Το συγκρότημα έδωσε τον ρυθμό με «δυνατές» μουσικές επιλογές. Με τους γνώριμους ήχους των μοντέρνων μουσικών οργάνων και έναν σταθερό ρυθμό στα ντραμς, ακούσαμε μια μουσική –σχεδόν απαγγελία– για εσωτερικές αναζητήσεις που αφορούν κυρίως στη σεξουαλικότητα και τη φιλία.


Μετά από ένα περίπου εικοσάλεπτο διάλειμμα, προκειμένου να στηθούν τα μουσικά τους όργανα στη σκηνή, εμφανίστηκαν εν μέσω επιφωνημάτων οι “La Femme”. Η εμφάνισή τους σίγουρα χαρακτηρίζεται επαγγελματική και οι μουσικές τους επιλογές, οι οποίες προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του κοινού, ήταν εμπνευσμένες. Μαζί με τον παρατεταμένο ήχο των συνθεσάιζερ οι “La Femme” πήραν στα χέρια τους και το… μπουζούκι, για να «κλέψουν» λίγο από τον ελληνικό παλμό. Ο ήχος του αγαπημένου εγχόρδου σε ένα «πάντρεμα» με γνωστά τραγούδια του συγκροτήματος, όπως τα “It’s Time to Wake Up (2023)”, “Antitaxi”, “Vagues”, καθώς και η παγκόσμια επιτυχία “Sur la Planche”, ανέβασαν την ένταση του live, με το κοινό να λικνίζεται αδιάκοπα στους ρυθμούς τους. Άλλωστε, σύμφωνα με τα ίδια τα μέλη του συγκροτήματος, η χώρα μας αποτελεί γι’ αυτούς πηγή έμπνευσης. Δεν παρέλειψαν επίσης να εκφράσουν τον ενθουσιασμό τους για τα αξιοθέατα της Αθήνας.


Το συγκρότημα δεν κατατάσσεται εύκολα σε μόνο ένα είδος μουσικής. Το συνονθύλευμα του πανκ με το ροκ και το ποπ έκανε το κοινό να χορεύει συνεχώς. Οι συνθέσεις από τα άλμπουμ τους, οι οποίες έχουν αναφορές σε προσωπικές τους αναζητήσεις και ιστορίες, εκφράζονται με τρόπο μυσταγωγικό, ενώ ο απαλός ήχος των συνθεσάιζερ δενόταν με… μυστηριακό τρόπο με τους δυνατούς ρυθμούς των ντραμς.

Το κοινό που τους ακολουθεί παγκοσμίως είναι ένθερμο και το ελληνικό δύσκολα θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Οι “La Femme”, εξάλλου, έχουν το χάρισμα να μαγνητίζουν όλα τα βλέμματα. Αυτό ακριβώς συνέβη και στη μοναδική εμφάνισή τους στην Τεχνόπολη, με όμορφες μουσικές και στιγμές που θα θυμόμαστε για καιρό…


*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here