Μία μαγική βραδιά-από τις ωραιότερες στιγμές του Ηρωδείου κατά γενική ομολογία- που ξεχείλιζε από πάθος, εικόνες, χρώματα και συναισθήματα, έζησαν το βράδυ της Πέμπτης 16 Ιουλίου οι θεατές της παράστασης της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, «Μυστικό Τοπίο».

Σε ένα κατάμεστο Ηρώδειο-η παράσταση ήταν sold out, σε πείσμα των καιρών, και μετά τα 4 sold out στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον χειμώνα που μας πέρασε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, μαζί με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, υπό τη μουσική διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού και τη Χορωδία Graduarti, ξεδίπλωσε το «Μυστικό Τοπίο» της καρδιάς της, επιλέγοντας τραγούδια που «με συγκινούν, με προκαλούν, με πιάνουν απ’ το χέρι σφιχτά και με οδηγούν σε κόσμους φανταστικούς, με μεταφέρουν μαγικά από το παρελθόν στο σήμερα και από το τώρα στο αύριο».

protopsalti_irodeio_2015_07_001

Μία μοναδική μουσική περιήγηση, από το Σούμπερτ, το Νίνο Ρότα και τον Πιατσόλα μέχρι τους σύγχρονους έλληνες συνθέτες Αντύπα, Κραουνάκη, Κορκολή, Σαββόπουλο και Ευανθία Ρεμπούτσικα, με τη χαρισματική φωνή και ερμηνεία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη, να “τρυπώνει” με ευγένεια, ευαισθησία  αλλά και ένταση και να γαληνεύει, όπως πάντα, τις ψυχές του κόσμου.

Λίγες ώρες μετά η Άλκηστις Πρωτοψάλτη δήλωσε στον επίσημο λογαριασμό της στο Facebook:

«Γέμισε το Ηρώδειο …γέμισε και η καρδιά μου… Σας ευχαριστώ… σας ευχαριστώ που όλα αυτά τα χρόνια η ψυχή μου καθρεφτίζεται στα μάτια σας… Σας είμαι ευγνώμων που μου ομορφαίνετε τη ζωή… Η παράσταση ήταν αφιερωμένη στη μητέρα μου που είναι κάπου ψηλά στον ουρανό, αλλά για πάντα στη καρδιά μου. “Ηρώδειο” 16.7.15

protopsalti_irodeio_2015_07_002

Συντελεστές:

Οργάνωση παραγωγής μουσικού συνόλου Τώνια Δραγούνη
Συμμετέχει η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων

Μουσική διεύθυνση: Λουκάς Καρυτινός
Χορωδία: GraduArti
Διεύθυνση χορωδίας: Χριστίνα Βαρσάμη-Κούκνη
Ενορχηστρώσεις: Κώστας Παπαδούκας
Hχολήπτης: Ζαχαρίας Σταμούλος
Φωτισμοί: Μαρία Βενετάκη
Μουσικοί:
Κώστας Παπαδούκας – πιάνο
Μανώλης Τόμπρος – ντραμς
Ορέστης Καλαμπαλίκης – κιθάρα

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here