Η σύμπραξη δύο κορυφαίων ερμηνευτών, της Μαρίας Φαραντούρη και του Γιώργου Νταλάρα, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Λουκά Καρυτινού για τη στήριξη των κοινωνικών δομών του δήμου Αθηναίων, παρουσιάστηκε σε συνέντευξη τύπου, στην οποία συμμετείχε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. 

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με τραγούδια Ελλήνων συνθετών και επιλεγμένες μπαλάντες της Μεσογείου, με τη Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων, σε δύο συναυλίες, στις 25 και 26 Ιανουαρίου στο θέατρο Παλλάς. Οι αμοιβές των δύο καλλιτεχνών και μέρος των εσόδων θα διατεθούν στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης  του δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.), που μέσω του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών, στηρίζει περισσότερες από 8.300 οικογένειες, περίπου 23.000 ανθρώπους στην πόλη.

ntalaras_farantouri_dimos_athinaiwn_2016_01_001

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης δήλωσε ιδιαιτέρως συγκινημένος καθώς όπως είπε βρίσκεται ανάμενα σε δύο ανθρώπους που με τις φωνές τους σημάδεψαν τη γενιά του, σημειώνοντας ότι η πρωτοβουλία τους για τη στήριξη των δομών κοινωνικής στήριξης του δήμου Αθηναίων, αποτελεί μεγάλη τιμή και για τον ίδιο και για την πόλη της Αθήνας».

Ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής στην πόλη και η δημιουργία προϋποθέσεων για ανάπτυξη και θέσεις εργασίας αποτελούν τους δύο βασικούς άξονες της πολιτικής του στην Αθήνα, υπογραμμίζοντας ότι απαιτείται συνεργασία για την υπέρβαση των μεγάλων ζητημάτων που αφορούν τη χώρα και την κοινωνία.

«Θέλω να συγχαρώ το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη για την κοινωνική του δράση, παρακολουθώ την ευαισθησία που επιδεικνύει στα σοβαρά κοινωνικά προβλήματα που μας κατακλύζουν», δήλωσε η Μαρία Φαραντούρη και τόνισε «το τραγούδι μας κρούει ένα μικρό καμπανάκι για τα σοβαρά προβλήματα των καιρών μας. Τη φτώχεια και τους πρόσφυγες. Αλίμονο αν συνηθίσουμε την εικόνα». Οι συναυλίες μας αυτές συμπλήρωσε η κυρία Φαραντούρη είναι ένα μικρό λιθαράκι βοήθειας στο μεγάλο έργο που συντελείται στις κοινωνικές δομές του δήμου Αθηναίων.

ntalaras_farantouri_dimos_athinaiwn_2016_01_003

Ξεχωριστή χαρά και τιμή χαρακτήρισε τη συνεργασία του με τη Μαρία Φαραντούρη το Λουκά Καρυτινό και τη Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων, ο Γιώργος Νταλάρας και σημείωσε: «Η κοινωνική  μας ζωή μοιάζει με εκκρεμές που κινείται αργά από τη χαρά και το φως στη θλίψη και την ένδεια. Πρέπει να αφυπνιστούμε. Η προσπάθεια μας είναι συμβολική».

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων Χρήστος Τεντόμας σημείωσε ότι «τίποτα αληθινά μεγάλο δεν γίνεται αν δεν ενώσουμε χέρια και δυνάμεις» ενώ προανήγγειλε σειρά συναυλιών που θα ακολουθήσουν στο Θέατρο Παλλάς φιλανθρωπικού χαρακτήρα που σηματοδοτούν την ευρύτερη συνεργασία με τον όμιλο Αθηναϊκών Θεάτρων .

ntalaras_farantouri_dimos_athinaiwn_2016_01_002

Πολύ συγκινημένη από την προσφορά δήλωσε ότι είναι η πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ Ελένη Κατσούλη και απηύθυνε πρόσκληση στους δύο καλλιτέχνες να επισκεφθούν τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών, απέναντι από τον σταθμό Λαρίσης, για να δουν από κοντά την προσπάθεια και το έργο που συντελείται.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι δύο ερμηνευτές θα συναντηθούν επί σκηνής και θα ερμηνεύσουν το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία πρόσφατα στην Ευρώπη και μάγεψε κοινό και κριτικούς. Οι ενορχηστρώσεις των τραγουδιών είναι του Κώστα Γανωσέλλη και των Κώστα Κρητσωτάκη και Γιάννη Σαμπροβαλάκη.

Μαζί τους οι Γιώργος Παπαχριστούδης (πιάνο), Μανώλης Καραντίνης (μπουζούκι), Κωνσταντίνος Γεδίκης (μπουζούκι) και Βασίλης Κετεντζόγλου (Κιθάρα).

Εισιτήρια: 5€, 7€, 10€, 12€ και 15€

Κρατήσεις – αγορά εισιτηρίων:
Στο τηλέφωνο 211 1000 365 & στο www.ticket365.gr

Θέατρο Παλλάς
Βουκουρεστίου 5, City Link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here