Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στις 20:30 στο θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ, οι Fonέs -μαζί και με άλλες φωνές- θα τραγουδήσουν a cappella τραγούδια από όλον τον κόσμο και θα παρουσιάσουν ένα μουσικό workshop με την προαιρετική συμμετοχή του κοινού. Στο πρώτο συναυλιακό μέρος, οι οχτώ γυναίκες θα παρουσιάσουν μια επιλογή από παραδοσιακά πολυφωνικά τραγούδια απ’ όλες τις ηπείρους, και με αφετηρία αυτούς τους χαρακτηριστικούς ήχους θα δώσoυν τη σκυτάλη στους θεατές για να τραγουδήσουν αυτοσχεδιαστικά μαζί τους σε κύκλο.

Το circle-singing session, που επιμελείται η Μαρίνα Σάττι, έννοια που καθιέρωσε ο Bobby McFerrin με τον οποίο έχει συνεργαστεί και επί σκηνής, είναι ένα αυτοσχεδιαστικό, ομαδικό παιχνίδι με μοναδικά εργαλεία τη φωνή και τους ήχους που μπορεί να παράξει το σώμα. Ένα «φωνητικό τζαμάρισμα» από μια ομάδα ανθρώπων που θα συναντηθούν για πρώτη φορά και θα δημιουργήσουν μουσική μαζί, χωρίς παρτιτούρες. Μέσα από παιχνίδια που επιστρατεύουν τη φαντασία και ενεργοποιούν τα αντανακλαστικά, γεννιούνται επαναλαμβανόμενες μελωδίες, αρμονίες και ρυθμοί, συνθέτοντας πρωτότυπα τραγούδια χωρίς λόγια, μοναδικά ως προς την κάθε στιγμή. To παιχνίδι δεν έχει συγκεκριμένους κανόνες. Απευθύνεται σε όλο το κοινό ανεξαιρέτως, ανεξάρτητα από τις μουσικές γνώσεις κάθε συμμετέχοντα, ενώ η μουσική μπορεί να είναι σύνθετη ή απλή ανάλογα με το «μαέστρο» και τους συμμετέχοντες.

Φυσικά, υπάρχει πάντα η επιλογή του ακροατή για το κοινό που επιθυμεί να απολαύσει τα παραδοσιακά ακούσματα, βιώνοντας με αυτό τον τρόπο το ιδαίτερο αυτό εργαστήριο. Κάθε κύκλος είναι μια μοναδική εμπειρία, που διαρκώς επαναπροσδιορίζεται από το υπόβαθρο και την προσωπικότητα των μελών του.

satti_fones_2016_12

Fonέs
Το πολυφωνικό group, παρότι νεοσύστατο, μετρά ήδη σημαντικές συνεργασίες (Νίκος Κυπουργός, Παύλος Παυλίδης, Βαϊάνα – Disney, Ηρώδειο, Ραδιομέγαρο ΕΡΤ, TEDx Academy ‘16 – Reimagine Greece κ.α.)

«Αν το σκεφτείς, όπως σε κάθε κοινωνικό σύνολο, το πιο δύσκολο πράγμα είναι να ανακαλύψεις εκείνο το κοινό έδαφος όπου θα μπορέσουν να συναντηθούν οι μονάδες και να συνυπάρξουν. Αποτελεί μεγάλη πρόκληση να δουλεύεις με μόνο όργανο το σώμα σου και να ανακαλύπτεις τα όρια και τις δυνατότητές του. Αυτό, σε συνδυασμό με τη δύναμη που βρίσκεται στη συνεργασία και το συντονισμό με άλλους ανθρώπους, αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα στη δημιουργία του σχήματος Fonέs».

Οι Fonέs είναι οι:
Ειρήνη Αραμπατζή, Ευγενία Λιάκου, Ερασμία Μαρκίδη, Βιργινία Φραγκούλατζη, Άννη Ντουμούζη, Έλενα Παπαδημητρίου, Ελένη Ποζατζίδου, Μαρίνα Σάττι.

* Στα κρουστά ο Αλέξανδρος Φραγκούλατζης.

θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ
Τουρναβίτου 7, Ψυρρή
Τηλ. ταμείου: 210 3255444

Ώρες ταμείου: 17:00 – 20:30 (ανοικτό μόνο τις ημέρες των παραστάσεων)

Πληροφορίες – κρατήσεις: Δευτέρα εώς Παρασκευή 10:00 – 15:00

Διάρκεια: 90’

Ώρα έναρξης: 20:30

Εισιτήριο: 10 ευρώ (γενική είσοδος)

Προπώληση Εισιτηρίων:
Ticket services: Πανεπιστημίου 39 (εντός Στοάς Πεσματζόγλου), Αθήνα
Τηλεφωνική αγορά: 210 7234567 | Online: ticketservices.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here