Φωτορεπορτάζ: Κωνσταντίνα Μακρογιάννη

Τη Δευτέρα 4 Απριλίου στο πάνελ της συνέντευξης τύπου στο Παλλάς κάθισε η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού Μαρινέλλα, μαζί με εξαίρετους μουσικούς, οι οποίοι θα πλαισιώνουν το μοναδικό υπερθέαμα που θα παρουσιαστεί στην Αθήνα στο Παλλάς, τη Δευτέρα 11 και την Τρίτη 12 Απριλίου, καθώς και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Απριλίου.

marinella_event_2016_04_003

Πρώτος τον λόγο πήρε ο Νίκος Δημητρόπουλος, ο οποίος επιμελείται την οργάνωση και τον σχεδιασμό της παράστασης που φέρνει για πρώτη φορά μαζί στη σκηνή τη σπουδαία μας ερμηνεύτρια και τη Φιλαρμονική “Ομόνοια” του Γαστουρίου Κέρκυρας. Μαζί με τον επίσης παρευρισκόμενο Δημήτρη Μαργιόλα, παρουσίασαν τους υπόλοιπους συντελεστές. Εξ αριστερών της ερμηνεύτριας κάθισε ο νέος μουσικός Νικόλας Αναδολής που έχει αναλάβει την ενορχήστρωση, ο αρχιμουσικός Σπύρος Ράλλης και ο βαρύτονος Παντελής Κοντός οι οποίοι έδωσαν ένα μικρό στίγμα από τη δουλειά που ετοιμάζουν. Επίσης παρούσα ήταν και η διευθύντρια της «Μικτής χορωδίας Αχαράβης Νικόλαος Πουλιάσης», Αγάθη Κοσκινά, που εξέφρασε το δέος που αισθάνεται για τη συνεργασία της με την κυρία Μαρινέλλα.

Η πολυαναμενόμενη παράσταση θα προβάλλει γνώριμα τραγούδια της Μαρινέλλας με διαφορετικό, κλασικό τρόπο. Στη συναυλία συμμετέχουν πολλοί στον αριθμό συντελεστές, μεταξύ των οποίων 60μελής χορωδία με τη συνοδεία περίπου 40 πνευστών οργάνων. Το αποτέλεσμα αναμένεται σίγουρα εντυπωσιακό.

Ακολουθούν οι δηλώσεις της κυρίας Μαρινέλλας η οποία καθ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου διατηρούσε το χιούμορ της και την θετική της ενέργεια:

«Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενη που μου δίνεται η ευκαιρία να ερμηνεύσω με διαφορετικό τρόπο τα τραγούδια μου. Βέβαια το να έχω μαζί μου στη σκηνή μία τέτοια ορχήστρα, τη Φιλαρμονική του Γαστουρίου Κέρκυρας, είναι πολύ σπουδαίο πράγμα. Θέλω να ευχαριστήσω τον αρχιμουσικό Σπύρο Ράλλη γι’ αυτή τη συνεργασία αλλά και τον Νίκο Αναδολή για τις πολύ σπουδαίες ενορχηστρώσεις που έχει κάνει στα τραγούδια μου. Είμαι πάρα πολύ περίεργη να δω πώς θα ακουστεί το τελικό αποτέλεσμα. Επίσης, ευχαριστώ τον κύριο Δημήτρη Μαργιολά και τον κύριο Δημήτρη Δημητρακόπουλο για την οργάνωση, καθώς και τον βαρύτονο, τον κύριο Παντελή Κοντό, που θα έχω την ευκαιρία και την τιμή να ερμηνεύσω κάποια τραγούδια μαζί του. Θα χαρώ πάρα πολύ.

Ξέρετε είναι σημαντικό για εμάς τους καλλιτέχνες να μπορούμε να παρουσιάζουμε στο κοινό τη δουλειά μας με έναν ανανεωμένο τρόπο. Με έναν τρόπο διαφορετικό. Το να μπορείς να ερμηνεύσεις τα τραγούδια σου με συνοδεία 40 πνευστών οργάνων δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Οπότε καταλαβαίνετε είναι σαν να τα τραγουδάω πρώτη φορά. Και έχω πολύ μεγάλη χαρά και ένα μεγαλύτερο τρακ. Δεν ξέρω τι θα κάνω, θα προσπαθήσω να τα πω! Μη νομίζετε ότι λέω τίποτα έτσι… Όχι, το νιώθω αυτό και έχω τρακ φοβερό!

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τη διευθύντρια της χορωδίας την κυρία Αγάθη Κοσκινά γιατί πάνω στη σκηνή του Παλλάς δεν θα είμαι μόνη –θα είμαι πλαισιωμένη εκτός από την ορχήστρα και από τη «Μικτή Χορωδία Αχαράβης Νικόλαος Πουλιάσης». Τώρα, όπως καταλαβαίνετε, πρόκειται για ένα μουσικό υπερθέαμα. Σας είπαν πως θα είμαστε πάνω από 120 άτομα στη σκηνή; Ελπίζουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να τα πούμε όπως πρέπει να τα πούμε, και να τα παίξουμε όπως πρέπει να τα παίξουμε.

Για μένα είναι πολύ σημαντική στιγμή αυτή και νιώθω ιδιαίτερη χαρά που θα τη μοιραστώ με το κοινό μου στην Αθήνα, εδώ στο Παλλάς, και στη Θεσσαλονίκη, στο Μέγαρο Μουσικής. Τελειώνοντας θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Μάνο Τρανταλίδη που πίστεψε σε αυτή τη συνεργασία και σε αυτή τη δουλειά, και χάρη σε αυτόν βρισκόμαστε όλοι σήμερα εδώ κοντά σας. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ».

Συντελεστές
Διευθύνει ο Αρχιμουσικός Σπύρος Ράλλης
Οργάνωση-σχεδιασμός: Δημήτρης Μαργιολάς – Νίκος Δημητρόπουλος
Διεύθυνση χορωδίας: Αγάθη Κοσκινά
Ενορχήστρωση: Νικόλας Αναδολής
Παραγωγή: ΔΡΟΜΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – CRICOS

ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ
Βουκουρεστίου 5, Αθήνα
Κρατήσεις θέσεων & αγορά εισιτηρίων: τηλ. 211 1000 365

Τιμές εισιτηρίων από 15 ευρώ

Προπώληση: ticket365.gr & στα εκδοτήρια – ταμεία του Θεάτρου Παλλάς (ώρες: 9π.μ.-9μ.μ.)

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κρατήσεις θέσεων & αγορά εισιτηρίων: Τηλ. 2310 895938/9

Τιμές εισιτηρίων από 15 ευρώ

Προπώληση: tch.gr & στα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, καθώς και στην Πλατεία Αριστοτέλους

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here