Το χανιώτικο συγκρότημα «Μαρσύας» μας προσκαλεί στις 26 Νοεμβρίου στο Γυάλινο – Up Stage, σε ένα μουσικό ταξίδι όπου θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά τη δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά και όχι μόνο.

Όπως οι ίδιοι αναφέρουν, «η μουσική ταυτότητα του συγκροτήματος είναι ethnic rock, οι μουσικές μας είναι ένας συνδυασμός της παραδοσιακής με τη ροκ μουσική». Η πρώτη δισκογραφική δουλειά του «Μαρσύα», «Ο δρόμος προς το όρος Τμώλον» που κυκλοφόρησε από την δισκογραφική εταιρεία “The In Sound”, διακρίνεται για τον προσεγμένο ήχο και τον ιδιαίτερο στίχο, που ταξιδεύει το κοινό στην παραδοσιακή μουσική της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της Μεσογείου.

Το χειμώνα του 2016 εμφανίστηκε δύο φορές στο Γυάλινο μουσικό θέατρο και το καλοκαίρι ακολούθησαν εμφανίσεις στα μεγαλύτερα festival της Ελλάδος.

Τον Οκτώβριο του 2016, το συγκρότημα σε συνεργασία με τον παραγωγό Κώστα Καλημέρη, «μπαίνει» στο studio για την επόμενη δισκογραφική του δουλεία. Στις 10 Νοεμβρίου κυκλοφορεί σε digital single το νέο τραγούδι «Σαν Ανάμνηση»‘ από το επόμενο άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2017. Συνθέτης του τραγουδιού είναι ο Χρήστος Πατεράκης και στίχους έχουν γράψει ο Χρήστος Πατεράκης με τον Πέτρο Σταυρόπουλο.

marsyas_2016_11

Κύριο ρόλο στο μουσικό ταξίδι του «Μαρσύα» έχει το παραδοσιακό λαούτο του Χρήστου Πατεράκη, που χρησιμοποιείται σαν lead guitar και πλαισιώνεται από τα τύμπανα του Πέτρου Σταυρόπουλου, που συνδυάζουν το Διονυσιακό στοιχείο με το groove και το μπάσο του Σταμάτη Σταυρόπουλου, ενώ αγκαλιάζονται με την παραδοσιακή ριζίτικη φωνή του Βασίλη Μαλαξιανάκη.

*Μαρσύας: ο Σάτυρος από τη Φρυγία που εφεύρε τον αυλό και διαγωνίστηκε με τον θεό Απόλλωνα στο όρος Τμώλον

ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ – UpStage
Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη
Τηλ. 210 9315600

Ώρα έναρξης: 22:30

Τιμές εισιτηρίων:
12 ευρώ με μπύρα ή κρασί στο bar
14 ευρώ με ποτό στο bar

Προπώληση εισιτηρίων:
viva.gr, 11876 και σε όλα τα καταστήματα Public, Seven Spots, IANOS, Reload Stores, Media Markt

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here