Η μουσική παράσταση λόγου του Γιώργου Χριστιανάκη «Μια Εποχή στην Κόλαση», σε περιοδεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό και μετά τις sold out παραστάσεις σε Λευκωσία και Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των 49ων Δημητρίων – όπου και απέσπασε το Α’ βραβείο κοινού – θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Αθήνα στις 24 και 25 Οκτωβρίου στο Κινηματοθέατρο Τριανόν και στις 30 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ως μέρος του επίσημου προγράμματός του.

Το «Μια Εποχή στην Κόλαση» (1873) υπήρξε το μοναδικό βιβλίο του Αρθούρου Ρεμπώ (1854-1891), που δημοσιεύτηκε με δική του επιθυμία όσο ζούσε. Εξαιρετικά επίκαιρο μέσα στην ταραχή των καιρών μας, είναι ένα από τα έργα της παγκόσμιας ανθρώπινης δημιουργίας που αξίζουν πραγματικά τον προσδιορισμό «διαχρονικό».

Ο Γιώργος Χριστιανάκης, δουλεύοντας με την μετάφραση του Χριστόφορου Λιοντάκη (εκδόσεις Γαβριηλίδης) και με την πολύτιμη συμβολή των εξαίρετων μουσικών και συνεργατών του, καταθέτει μια μουσική προσέγγιση που προκύπτει από την προσωπική του, πολύχρονη, πλοήγηση στα συναισθήματα του κειμένου και μας προσκαλεί σε ένα μοναδικό ταξίδι για την καρδιά και το νου.

mia_epoxi_stin_kolasi_2015_10_001

Μία μουσική παράσταση η οποία συνοδεύεται από πρωτότυπο οπτικό υλικό και που από σκηνής πλέον, μετά την κυκλοφορία του ομώνυμου βιβλίου-cd που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από τον έντυπο και ηλεκτρονικό μουσικό τύπο, αποπειράται να αποδώσει τον μονάκριβο κόσμο του κειμένου, τις ανάσες, τους ψιθύρους , τις κραυγές του, τις εναλλαγές των προσωπείων του, τα βέβηλα λόγια του, την τρέλα, τον ίλιγγο της φυγής, με μία μουσική γλώσσα ζωντανή που αποφεύγει τους κινδύνους της περιγραφής και μιας στείρας μουσικής γλαφυρότητας.

Συντελεστές:
Γιώργος Χριστιανάκης: πιάνο, πλήκτρα, κρουστά, αφήγηση
Μπάμπης Παπαδόπουλος: κιθάρες
Φώτης Σιώτας: βιολί, βιόλα
Μιχάλης Βρέττας: βιολί
Τάσος Μισυρλής: τσέλο
Βασίλης Μπαχαρίδης: τύμπανα, κρουστά
Χρήστος Χαρμπίλας: ηλεκτρονικά, κρουστά
Τίτος Καργιωτάκης: κονσόλα ήχου, μπάσο, λούπες
Γιάννης Πειραλής: visuals
Βαγγέλης Χαχόλος: τεχνικός ήχου stage
Στα έμμετρα ποιήματα του κειμένου ακούγεται η φωνή του Γιάννη Αγγελάκα

Προπώληση εισητηρίων : 12€/ταμείο : 15€
Διάθεση: στο viva.gr, στα καταστήματα Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου, ΙΑΝΟΣ, Reload Stores,Media Markt και τηλεφωνικά στο 11 876.

CINE ΤΡΙΑΝΟΝ: Κοδριγκτώνος 21 (από Πατησίων 101-Μετρό Βικτώρια), Τηλ: 210-8215469

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης-Κτίριο Μ2: 25ης Μαρτίου&Παραλία, Τηλ: 231 089 5800

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here