Ο Πολυχώρος Ανάδυσις φιλοξενεί την παρουσίαση του έργου του Κώστα ΜουρσελάΜπουχάρα“, για λίγες παραστάσεις αρχής γενομένης από την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Χρήστος Ταγόπουλος, ενώ τους ρόλους του έργου κρατούν η Καίτη Βαρβαρέσου-Θεολογίτου και ο Θανάσης Νάκος.

Στην παράσταση, παρουσιάζεται εμβόλιμα και μία σκηνή από το έργο “Εσωτερικές Ειδήσεις” του Μάριου Ποντίκα.

Το έργο
Μέσα από ένα μεσοαστικό παντρεμένο ζευγάρι ο Μουρσελάς απεικονίζει την ταξική εικόνα της Ελλάδας που ποτέ δεν είχε ορθόδοξη, κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, αστική κοινωνία. Στο έργο ο θεατής παρακολουθεί ένα κόσμο με θύτες και θύματα, ατσίδες και κορόιδα, συμβιβασμένους και αμετανόητους. Ο μεσοαστισμός, το δώρο της ιστορικής κοινωνικής μας εξέλιξης και η διαβρωτική κυνική ιδεολογία του με όλα τα ζοφερά παρακλάδια της, είναι το σημείο αναφοράς της «Μπουχάρας» του Μουρσελά και καθιστούν το έργο στις μέρες μας κωμικοτραγικά σύγχρονο. Σε συνδυασμό με μια σκηνή ενός παρόμοιου ζευγαριού από τις Εσωτερικές Ειδήσεις του Μ. Ποντίκα, η παράσταση αναλύει τους μηχανισμούς που παράγουν αλλοτρίωση, κατανοεί πως η δραπέτευση είναι μάλλον μάταιη, το αδιέξοδο μοιραίο, η νόσος μη αναστρέψιμη. Κυνικοί μηχανισμοί του κράτους, ρεμούλες, καταναλωτική βουλιμία, μαϊμουδισμός, ημιμάθεια, ανηθικότητα και μιζέρια παρουσιάζονται ως βασικά χαρακτηριστικά των δύο ηρώων μέσα από τη σάτιρα και το χιούμορ και συνθέτουν έναν καθρέφτη που στέκεται μετέωρος απέναντι από τον θεατή.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Χρήστος Ταγόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Πετρούλα Μαντζουκίδου

Ερμηνεύουν:
Καίτη Βαρβαρέσου-Θεολογίτου, Θανάσης Νάκος

bouxara_2015_02

Πολυχώρος Ανάδυσις
Πλαταιών 34 και Σφακτηρίας 23, Κεραμεικός
Πληροφορίες-κρατήσεις: τηλ. 6943900273, 6986576085

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 20 Φεβρουαρίου-15 Μαρτίου 2015
Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο και Κυριακή στις 20:00

Τιμές εισιτηρίων: 7 ευρώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here