Η ομάδα Όπερας & Μιούζικαλ The Right Bullets παρουσιάζει το Μιούζικαλ «Ο Καναπές», σε κείμενο της Feli Moschos και τραγούδια από την Ελληνική Ροκ σκηνή, κάθε Κυριακή από 31 Ιανουαρίου 2016 στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου 104 στις 18:30 για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Το έργο αναφέρεται στο σήμερα και πραγματεύεται μια ολόκληρη «γενιά του καναπέ», μια γενιά «επανάστασης» που δεν κάνει επανάσταση! Στο πυρήνα αυτής της κατάστασης βλέπουμε τον Νίκο και την Ελπίδα, ένα ζευγάρι που συγκατοικεί στο κέντρο της Αθήνας, αντιμετωπίζοντας βιοποριστικές δυσκολίες και προσπαθώντας να σώσουν την ήδη κλονισμένη σχέση τους. Δύο άνθρωποι που παλεύουν ο καθένας με τον εαυτό του προσπαθώντας να επιβιώσουν σε μια σχέση επηρεασμένη από εξαρτήσεις, οικονομικό αδιέξοδο και κλειστές πόρτες. Ο Θοδωρής, φίλος του Νίκου – μια φιλιά η οποία έχει ισχύ μόνο όσο υπάρχουν ουσίες – δημιουργεί μια πλασματική εμπιστοσύνη, η οποία μπορεί να αποβεί μοιραία για όλους.

kanapes_2016_01_001

Η ομάδα The Right Bullets ανεβάζοντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πρωτότυπο έργο σε παγκόσμια πρώτη παρουσίαση, απονέμει φόρο τιμής στην Ελληνική ροκ σκηνή, από την δεκαετία του 1980 μέχρι σήμερα, και τους καλλιτέχνες της, που έγραψαν και γράφουν ακόμα την ιστορία της ελληνική μουσικής με τα τραγούδια τους. «Ο Καναπές», λοιπόν, πρόκειται για ένα δραματικό έργο που σκιαγραφεί τις ζωές ατόμων που παλεύουν να επιβιώσουν ζώντας στο περιθώριο, δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τα απρόβλεπτα γεγονότα κάθε ημέρας, παλεύουν με τον εθισμό και ακροβατούν σε δύσκολες διαπροσωπικές σχέσεις. Ο ρατσισμός και η ψυχολογική και σωματική βία, σε συνδυασμό με την τα θέματα της L.G.B.T. (Λ.Ο.Α.Τ.) κοινότητας θωρακίζουν γι’ άλλη μια φορά την άποψη πως οι άνθρωποι ψάχνουν τον αδύναμο κρίκο, ώστε να ρίξουν ευθύνες για τη δική τους αδυναμία. Το έργο υπογραμμίζει φαινόμενα παλαιότερων δεκαετιών, τα οποία αυξάνονται στη σύγχρονη εποχή και κοινωνία, και μας υπενθυμίζουν πως τίποτα δεν άλλαξε από “τον καναπέ”.

Το κείμενο του μιούζικαλ υπογράφει η σκηνοθέτιδα της παράστασης, ενώ παίζονται ζωντανά τραγούδια από διάφορους καλλιτέχνες, όπως Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Κίτρινα Ποδήλατα, Ενδελέχεια, Ξύλινα Σπαθιά, Διάφανα Κρίνα, Υπόγεια Ρεύματα, Μπλε και Magic de Spell. Θα παιχτούν επίσης κομμάτια των Παύλου Σιδηρόπουλου και Νικόλα Άσιμου.

Κείμενο – Σκηνοθεσία – Χορογραφία: Feli Moschos
Σκηνικά – Επιμέλεια Κοστουμιών: Αλεξάνδρα Μπαρή
Βοηθός Σκηνοθέτη – Επιμέλεια Κίνησης: Άκης Σιδέρης
Ήχος: Ντίνος Καπόλης
Χειρισμός Φώτων: Χρήστος Τσαμπάς

Παίζουν: Βασίλης Φρατζανάς, Μαρία Τζιβάνη, Νώντας Μιχαλόπουλος

Συμμετέχει live band:
Βαγγέλης Θεοδωράκης – κιθάρα
Φώτης Τσάβαλος (αναπληρωτής) – κιθάρα
Γιώργος Κωνσταντίνου – ηλεκτρικό μπάσο
Κώστας Χριστοδούλου – ντραμς
Feli Moschos (φιλική συμμετοχή) – φωνή

Κάθε Κυριακή από 31/1

Θέατρο 104
Ευμολπιδών 41, Γκάζι, πλησίον μετρό Κεραμεικός

Ώρα: 18:30
Είσοδος: € 12 κανονικό, € 9 φοιτητικό/ανέργων/ΑΜΕΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here