Η Πέννυ Μπαλτατζή, πιο ώριμη και φωτεινή από ποτέ, παρουσιάζει το 3ο στη σειρά και 1ο της προσωπικό άλμπουμ και μας χαρίζει… «Ένα Φιλί», που κυκλοφορεί από την Panik Oxygen!

Μια συλλογή από τραγούδια που κάποια μας είναι ήδη γνωστά και αγαπημένα, από δεκάδες live στις μεγάλες σκηνές της Αθήνας αλλά και σε όλη την Ελλάδα, («Στην Τρούμπα στην Καστέλα», «Κρίμα») και άλλα έχουν ήδη διαγράψει εντυπωσιακή τροχιά στο ραδιόφωνο («Ένα Φιλί», «Από Θαύμα»), ενώ, παράλληλα με το δίσκο, ανέβηκε στο YouTube ακόμη ένα video clip, για το τρυφερό και low tempo «Βραδιάζει», σε σκηνοθεσία Σπύρου Μαλτέζου.

Με το «Ένα Φιλί», η Πέννυ ανοίγει νέο κεφάλαιο στο βιβλίο που χρόνια τώρα γράφει ως τραγουδοποιός, καταθέτοντας την ψυχή της, τραγουδώντας δικές της συνθέσεις και στίχους, ενώ σε ένα από τα τραγούδια του δίσκου «συναντά» τον Νίκο Μωραΐτη (δικοί του οι στίχοι στο «Πώς Να Γελάσω Τον Καιρό»).

Κι αυτή είναι μόνο η αρχή, αφού στη βαλίτσα του νου της κουβαλά ήδη πολλές καινούργιες μελωδίες που ανυπομονεί να μοιραστεί μαζί μας…

Η ίδια γράφει για το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ:
«Προσπαθώντας να δω τον εαυτό μου μέσα από έναν καθρέφτη, άκουσα την ιστορία ενός αστεριού που, πάρα τη θέλησή του, βρέθηκε να σέρνεται στους δρόμους. Μετά, ένας άνεμος φύσηξε και το έστειλε πίσω. Στη θέση του. Λίγο πιο ψηλά.
Δυόμισυ χρόνια. Τόσο χρειάστηκε. Για να ανασάνει και να βήξει την πρώτη ανάσα. Ο πρώτος προσωπικός ή τρίτος κατά σειρά. Όπως θες πες το.
Απροσδόκητες χαρές, αναπάντεχες απώλειες. Μεγάλες αγκαλιές, πόροι που ξεχείλισαν αντοχή και χαμόγελο με την ιδέα της γλυκιάς προσμονής. Να’ ρθεις…
Το κορίτσι περιμένει. Ένα θαύμα. Ματαίωση και τραύλισμα χαράς…
Το βαλς μια ζωής που ανοίγεται, σαν φτερά ολόλευκου κύκνου στο πρώτο πέταγμα, για τον πιο μακρινό ως τώρα προορισμό… Ένα φιλί. Παιδικό και βαθύ που ξορκίζει το “για πάντα παιδί” και αγιάζει το “για πάντα μαζί”.
Μετά οι βόλτες στην Πειραϊκή. Πόσο κόκκινες οι νύχτες. Πόσο μεθυστικά αβοήθητες. Γεμάτη απ’ τα φώτα της. Ολόκληρη ζωή σε κάθε βήμα.
Το φεγγάρι συμπορευτής. Άλλοτε να κρατά το χέρι μου, άλλοτε όχι.
Τότε που σκοτεινιάζει η πόλη μένει μόνο του. Δε θέλει Κανέναν. Γδέρνει τις κίτρινες φυλλάδες και φτύνει την οθόνη της τηλεόρασης για να κρατήσει το χρώμα του.
Πάντα με περιμένει να γίνουμε ένα, σε κάθε ταξίδι».

Το «Ένα Φιλί» κυκλοφορεί σε όλα τα φυσικά σημεία πώλησης δίσκων και στα ψηφιακά καταστήματα: https://smarturl.it/EnaFili

Τραγούδια
Να ‘Ρθεις
Κρίμα
Πώς Να Γελάσω Τον Καιρό (στίχοι: Νίκος Μωραΐτης)
Από Θαύμα
Αστέρι
Στην Τρούμπα Στην Καστέλα
Ένα Φιλί
Μ’ Ένα Βαλς
Βραδιάζει

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here