Το αγαπημένο τραγούδι «Βασιλική», που ερμήνευσε σε πρώτη εκτέλεση ο Νίκος Ζιώγαλας, βασισμένο σε ένα παραδοσιακό ποίημα της Μακεδονίας και δική του μουσική, διασκευάζεται από το συγκρότημα Pemptousia.

Το συγκρότημα Pemptousia ιδρύθηκε από τους γνωστούς μουσικούς παραγωγούς Κώστα Καλημέρη και Mark Angelo. Στόχος του είναι να κάνει δημοφιλή την ελληνική παραδοσιακή μουσική στη σύγχρονη μουσική σκηνή της Ελλάδας αλλά και να την ‘ταξιδέψει’ εκτός συνόρων.

Συνδυάζοντας τον ήχο, τον ρυθμό και τα όργανα της παραδοσιακής μουσικής με τη σύγχρονη ηλεκτρονική παραγωγή καταφέρνουν να δημιουργήσουν ένα νέο μοναδικό μουσικό περιβάλλον!

Το πρώτο digital single αυτού του εγχειρήματος είναι η διασκευή της «Βασιλικής». Ο Νίκος Ζιώγαλας ανταποκρίθηκε στην πρόκληση και επέστρεψε στο στούντιο για να το ηχογραφήσει ξανά μαζί με τους Pemptousia, έτσι ώστε η φωνή να εναρμονιστεί με τη νέα εκτέλεση και να αποκτήσει νέα πνοή. Μαζί τους είναι ο Παναγιώτης Κοτσιανός στο βιολί, ο Μανώλης Φύτρος στο λαούτο και ο Δημήτρης Χατζηδημητρίου στα φωνητικά.

Το single κυκλοφορεί σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here